Αρχίζει η μεγάλη ανηφόρα για το «κυανόλευκο» μπάσκετ

Σε μικρό χρονικό διάστημα θα κριθεί το εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα της ανόδου μέσω των play offs.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η ώρα της αλήθειας πλησίασε δραματικά για τον μπασκετικό Ηρακλή. Αυτό για το οποίο προετοιμαζόταν ψυχολογικά η ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, βρίσκεται προ το πυλών και δεν είναι άλλο από την καθοριστική διαδικασία των play offs ανόδου.

Η προετοιμασία ήταν, μεν, ψυχολογική, αλλά δεν στέφθηκε και από το ανάλογο αγωνιστικό αποτέλεσμα, μιας και οι «κυανόλευκοι» αποδείχθηκαν απροετοίμαστοι ως προς το να δημιουργήσουν προϋποθέσεις κυριαρχίας στις μάχες της ανόδου μέσω των play offs. Αντιθέτως, τα αποτελέσματα με τους ανταγωνιστές (και μη) για την άνοδο έφεραν τον «Γηραιό» σε δυσμενή θέση στις διασταυρώσεις, είτε σε αναλογία νικών – ηττών, είτε με την απώλεια του πλεονεκτήματος της έδρας.

Με αντίπαλο και τα πυκνά χρονικά πλαίσια διεξαγωγής της καθοριστικής αυτής διαδικασίας, η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει το τυπικό των υποχρεώσεών της για την κανονική περίοδο με τον αγώνα του Σαββάτου 12/5 (17:00) και με αντίπαλο τον Αρκαδικό στο Ιβανώφειο (ευτυχώς, δηλαδή, που δεν έγινε δεκτή – τελικά – η ένσταση για επανάληψη του αγώνα με τον Ψυχικό, διότι η ομάδα θα είχε έναν ακόμη άσκοπο αγώνα, με «πήγαινε – έλα» στην Αθήνα, πριν τα play offs) και από εκεί και μετά αρχίζει η ανηφόρα, η οποία είναι μεγάλη…

Την Τετάρτη 16 Μαΐου θα αντιμετωπίσει στο Ιβανώφειο τον Απόλλωνα Πάτρας σε «must win» αναμέτρηση, με σκοπό να μειώσει σε 2-1 το σκορ των νικών μεταξύ των δύο μονομάχων.

Εφόσον ο Ηρακλής πετύχει τον αρχικό στόχο του, μόλις τρεις μέρες μετά θα του δοθεί η ευκαιρία να παίξει – στην κυριολεξία – όλη τη χρονιά στο Κλειστό της Περιβόλας, το Σάββατο 19 Μαΐου, έχοντας ταξιδέψει μέχρι την Πάτρα και επιχειρώντας να νικήσει τον αντίπαλο μέσα στο σπίτι του, πετυχαίνοντας το 2-2 και φέρνοντας τη σειρά σε τελικό εντός του Ιβανωφείου.

Σε αυτήν την (απολύτως ευκταία) περίπτωση, ο τελικός της σειράς θα διεξαχθεί μόλις τέσσερις μέρες μετά το δεύτερο παιχνίδι, την Τετάρτη 23 Μαΐου στο Ιβανώφειο. Βεβαίως, αν φτάσουμε ως εκεί και πάλι ο στόχος θα είναι η νίκη για το 3-2 της μεγάλης υπέρβασης, με τη συνέχεια των play offs να καλεί τον Ηρακλή στην τελική φάση της, κόντρα στον Χολαργό, με απόλυτο πλεονέκτημα στις νίκες (2-0 υπέρ του), αλλά με μειονέκτημα έδρας…

Προπονησιακό φιλικό με την Ευρώπη Πευκοχωρίου

Το αγωνιστικό κενό, που δημιουργήθηκε από τη μετάθεση διεξαγωγής της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, έσπευσαν να καλύψουν στον μπασκετικό Ηρακλή, μέσα από ένα προπονησιακό φιλικό, που έδωσε η ομάδα στο Ιβανώφειο με αντίπαλο την Ευρώπη Πευκοχωρίου (από όπου και η φωτογραφία του θέματος).

Η τεχνική ηγεσία σημείωσε ότι τα συμπεράσματά της σχετικά με την κατάσταση του αγωνιστικού συνόλου είναι θετικά, έχοντας την πρόθεση για περισσότερες δοκιμές στον σαββατιάτικο αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος κόντρα στους Αρκάδες.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top