Η νοοτροπία του πρωταγωνιστή

Ένα από τα βασικά μεγάλα κέρδη της «κυανόλευκης» επανεκκίνησης…

Ποιος να το έλεγε ότι εκείνη η ομάδα, η οποία – στα χαμένα ουσιαστικά – εκκινούσε τον περασμένο Οκτώβριο από τα αχαρτογράφητα νερά της Γ΄ Εθνική κατηγορίας, χωρίς καν το στοιχειώδες οικονομικό και αγωνιστικό υπόβαθρο, με πιτσιρικάδες επιπέδου ακαδημιών για βασικούς, θα έφτανε εκεί που έφτασε – πλέον – ο σημερινός Ηρακλής…

Σίγουρα θα τον χαρακτήριζαν από υπεραισιόδοξο μέχρι γραφικό. Κι όμως, οι «κυανόλευκοι», υποβοηθούμενοι από τη μοναδική Συλλογική αύρα, που κουβαλά ο Ημίθεος και την απροσπέλαστη δυναμική του, καθώς και με οργανωμένη και αποτελεσματική δουλειά των Ηρακλειδέων, οι οποίοι μπήκαν μπροστά, έφτασε στο τέλος να κάνει… περίπατο για την πρωτιά στην κανονική περίοδο και μέσω αναλόγου… περιπάτου να έχει – ουσιαστικά – καθαρίσει την υπόθεση της ανόδου στη διαδικασία των μπαράζ, από τον πρώτο γύρο των αναμετρήσεων.

Ωστόσο, ένα από τα τεράστια οφέλη αυτής της συνολικής και δομικής επανεκκίνησης του ποδοσφαιρικού «Γηραιού» είναι το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι γεννιέται μία ομάδα με νοοτροπία πρωταγωνιστή. Μια ομάδα, η οποία αισθάνεται την υποχρέωση, ως βιολογική ανάγκη, να μπαίνει σε κάθε γήπεδο για να ζητά τη νίκη.

Ανεξαρτήτως έδρας, ανεξαρτήτως αντιπάλου, ανεξαρτήτως βαθμολογικής κρισιμότητας του αγώνα, ο φετινός Ηρακλής, όπου πήγαινε, όπου έπαιζε, έβγαζε τη λογική του πρωταγωνιστή, της ομάδας, η οποία οφείλει να κυριαρχήσει εντός των τεσσάρων γραμμών, του αγωνιστικού συνόλου, το οποίο ανάγκαζε την άλλη πλευρά της μονομαχίας σε ρόλο δεύτερο, σε ρόλο αμυνομένου, αφήνοντάς της ως μόνη ελπίδα την ισοπαλία.

Βεβαίως, όλα αυτά συνέβαιναν και συμβαίνουν υπό τα ιδιαίτερα δεδομένα της συγκεκριμένης κατηγορίας. Και, βεβαίως, συμβαίνουν υπό το ακραία πιεστικό καθεστώς του βαρύτατου ονόματος του Συλλόγου, έναντι των ανταγωνιστών του. Επίσης βεβαίως, όλα αυτά συμβαίνουν και λόγω του ότι αυτή η ομάδα, από τον χειμώνα κι έπειτα, είναι η με διαφορά ποιοτικότερη από τις υπόλοιπες της κατηγορίας.

Όμως, αυτός θα πρέπει να είναι και ο προαπαιτούμενος στόχος του αγωνιστικού αύριο για τους «κυανόλευκους»: το κτίσιμο μιας αναλόγως δυνατής και επιβλητικής ποδοσφαιρικής μηχανής και για τα δεδομένα της παραπάνω κατηγορίας, της Football League.

Δηλαδή, να οικοδομήσει ο οργανισμός της ομάδας σε αυτά τα γερά θεμέλια, που «έριξε» κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ώστε ο Ηρακλής να συνεχίσει στο ρόλο του απόλυτου πρωταγωνιστή.

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top