Φυσικά, νίκη και μόνο νίκη με Τηλυκράτη

Περιθώρια και προθέσεις για μαθηματικούς υπολογισμούς δεν υπάρχουν για τον φετινό Ηρακλή…

Είναι απολύτως φυσιολογικό, είναι οπαδικώς και ποδοσφαιρικώς κατανοητό να μπαίνει κανείς σε μία διαδικασία, την οποία πολύ εύγλωττα, εμείς της δεκαετίας του ’80, την αποκαλούσαμε «βγάλαμε τα κομπιουτεράκια»… Τότε, που δεν υπήρχαν αριθμομηχανές στα κινητά, γιατί – απλούστατα – δεν υπήρχαν κινητά…

Είναι το άγχος του κάθε ανθρώπου, που ενδιαφέρεται για την πορεία μια ομάδας, να διερευνήσει με τη μέθοδο της μαθηματικής λογικής τις προοπτικές κατάληξής της. Είτε προς την κατεύθυνση της αποφυγής της αποτυχίας και της σωτηρίας της, είτε προς την κατεύθυνση της επιτυχίας και της διάκρισης, με το να υπολογίζει τι «κουκιά» χρειάζονται για να επιτευχθεί ο στόχος.

Όμως για τον Ηρακλή, αυτόν τον φετινό ποδοσφαιρικό Ηρακλή, τέτοιου είδους διερευνήσεις δεν χρειάζονται. Κι αν δεν μας είχε πείσει από την κανονική περίοδο η ομάδα, υπό τη λογική του ενδοιασμού μας ότι στα μπαράζ θα επρόκειτο να αντιμετωπίσει ποιοτικά ανώτερους αντιπάλους, από εκείνους που είχε να διαχειριστεί στους αγώνες του Ομίλου, θα πρέπει να μας έχει πείσει με τη διαδρομή και τα επιτεύγματά της στον πρώτο γύρο του μίνι πρωταθλήματος για την άνοδο.

Όπως προσδιορίζουν στο αγωνιστικό τμήμα, η ομάδα δεν μπαίνει ούτε κατά διάνοια στη λογική των υπολογισμών και του… «κομπιουτερακίου», ώστε να δει αν θα της «φτάσει» η ισοπαλία στον αγώνα της Κυριακής με τον Τηλυκράτη στο Καυτανζόγλειο, προκειμένου να διασφαλίσει μαθηματικά την υπόθεση της απόκτησης τους ενός από τα δύο εισιτήρια για την επόμενη Football League.

Πρώτα – πρώτα, αν μπούμε σε αυτήν τη λογική, είναι σαφές ότι ο βαθμός της ισοπαλίας ΔΕΝ διασφαλίζει μαθηματικά τον «Γηραιό» για κατάκτηση της μιας από τις δύο προνομιούχες πρώτες θέσεις στο Βόρειο γκρουπ των μπαράζ. Απαιτείται το τρίποντο της νίκης για αυτόν τον σκοπό. Και αυτός – ούτως ή άλλως – είναι ο στόχος των «κυανολεύκων» για το επερχόμενο παιχνίδι με τους Λευκαδίτες, όπως ήταν και είναι σε κάθε αναμέτρηση για αυτήν την ομάδα.

Εξάλλου, στις προθέσεις όλων στον Ηρακλή, ποδοσφαιριστών, τεχνικής ηγεσίας, στελεχών και διοίκησης, είναι να οριοθετήσουν έναν ακόμη στόχο μετά την εν αναμονή νίκη την ερχόμενη Κυριακή. Αυτόν της πρωτιάς και στο γκρουπ των play offs. Το απόλυτο δηλαδή. Όπως ταιριάζει να κλείσει τη χρονιά αυτή η ομάδα. Και αυτό, σε καμία περίπτωση, δεν επιτυγχάνεται επιδιώκοντας το «λιγότερο κακό»…

 

 

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top