Με τα φρένα σπασμένα…

Έκανε το “3 στα 3” και σφιχταγκάλιασε την άνοδο Ηρακλής, που νίκησε με 1-0 τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, με γκολ του Ρόβα, ξεπερνώντας τα εμπόδια της κόπωσης και του απίστευτου Γουναρίδη…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο Ημίθεος βρίσκεται, πλέον, αγκαλιά με την άνοδο στη Football League, καθώς πέτυχε αυτό που επιζητούσε, φτάνοντας στο «3 στα 3», κόντρα στον Απόλλωνα Παραλιμνίου, επικρατώντας με 1-0, με γκολ του Χρήστου Ρόβα από το 4ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι είχαν μία δύσκολη επικράτηση, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, καθώς, αφενός μεν δεν μπόρεσαν να τελειώσουν τον αγώνα από το πρώτο ημίχρονο, όταν είχαν τις κλασικότατες ευκαιρίες, αλλά τους το απαγόρευσε ο απίθανος τερματοφύλακας των Σερραίων, Γουναρίδης και αφετέρου, καταβλήθηκαν εμφανέστατα από την κόπωση.

Το γεγονός ότι οι παίκτες του Σπύρου Μπαξεβάνου έδιναν το τρίτο παιχνίδι τους σε διάστημα μίας εβδομάδας, αποδείχθηκε καταλυτικό για την αγωνιστική παρουσία τους, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, γεγονός, που τους έκανε ακόμη και να αγχωθούν στο τέλος, λόγω του ισχνού προβαδίσματος.

Το σημαντικό και αυτό που μένει από την όλη ιστορία είναι ότι με το γρήγορο γκολ του Ρόβα, που επανήλθε στο σκοράρισμα, φτάνοντας τα 31 τέρματα στη σεζόν, ο Ηρακλής εξακολουθεί να κάνει αποφασιστικά βήματα προς την επίτευξη του στόχου του και αυτό, που του απομένει από εδώ και πέρα, είναι η μαθηματική διασφάλιση της ανόδου, η οποία θα έλθει την επόμενη αγωνιστική, με τον εντός έδρας αγώνα με τον Τηλυκράτη.

Ας θυμηθούμε αναλυτικά την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως την κατέγραψε το «live» της  BlueArena:

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ 1-0. Ο Ηρακλής πήρε αυτό, που ήθελε, αλλά με αγχωτικό τρόπο, καθώς στο δεύτερο μέρος φάνηκε να μένει από δυνάμεις και να “πληρώνει” με άγχος το γεγονός ότι δεν τελείωσε τον αγώνα από νωρίς, λόγω της εξαιρετικής εμφάνισης του τερματοφύλακα του Απόλλωνα Παραλιμνίου, Γουναρίδη.

86΄ Κρυστάλλης αντί Ρόβα.

85΄ Σημαντική ευκαιρία με τον Γαϊδαρτζή για τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, καθώς το σουτ του τελευταίου από καλή θέση έφυγε άουτ.

81΄ Ο Τάι αποχωρεί καταχειροκροτούμενος, με τον Κωστούλα να περνά στη θέση του.

77΄ Δείχνει να μένει από δυνάμεις, όσο κυλά το παιχνίδι, ο Ηρακλής. Πολύ φυσιολογικό, λόγω του ότι πρόκειται για τον τρίτο αγώνα σε διάστημα μιας εβδομάδας.

63΄ Εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του νεοεισελθόντος Αμαραντίδη, γύρισμα στον Τάι, σουτ του τελευταίου και νέα σπουδαία απόκρουση του Γουναρίδη, που σώζει κόβοντας με τα πόδια σε κόρνερ.

60΄ Αμαραντίδης αντί Πτηνόπουλου.

57΄ Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Καραντασιάδης σουτάρει άουτ από κοντά.

48΄ Εκτέλεση φάουλ από τον Τάκα και επικίνδυνη κεφαλιά του Μερεσιώτη στο δεξί δοκάρι του Αμπάρη.

46΄ Έναρξη δευτέρου μέρους.

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ 1-0. Ο Ηρακλής δείχνει να απλοποιεί από νωρίς τα πράγματα στην αναμέτρησή του με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, με το “γκολ από τα αποδυτήρια” του Χρήστου Ρόβα. Με τη γνωστή τακτική του να ζητούν πιεστικά το γκολ από την αρχή οι παίκτες του Ημίθεου, άνοιξαν γρήγορα το σκορ, όμως ο Γουναρίδης ήταν αυτός, που με τις σπουδαίες επεμβάσεις του δεν τους επέτρεψε να “καθαρίσουν” το ματς από το πρώτο ημίχρονο.

45΄+1΄ Κάθοδος Καραντασιάδη και σέντρα, από κοντά κεφαλιά Ρόβα, άουτ.

44΄ Εκτέλεση κόρνερ από τον Τάι, κεφαλιά Παπαδόπουλου, ο Γουναρίδης και πάλι λέει “όχι”.

42΄ Σέντρα Ρεβυθόπουλου, επευθείας σου Παπαδόπουλου, Γουναρίδης έσωσε διώχνοντας σε κόρνερ.

40΄ Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Τάι, εντυπωσιακή επέμβαση του Γουναρίδη.

36΄ Σκληρό μαρκάρισμα από τον Τάντιτς στον Παναγιωτούδη και κίτρινη κάρτα για τον παίκτη των φιλοξενουμένων.

33΄ Εξαιρετικά αυστηρή κίτρινη από τον διαιτητή στον Αμπάρη για… καθυστερήσεις…

29΄ Διακοπή του αγώνα και παρατηρήσεις από τον διαιτητή Θεοδωρόπουλο για τα υβριστικά συνθήματα των φίλών του Ηρακλή εις βάρος της ΕΠΟ!… – Το παιχνίδι ξαναρχίζει άμεσα.

26΄ Αναγκαστική αλλαγή για τον Ηρακλή, με τον Αμπάρη να περνά στη θέση του Βοσνιάδη, που τραυματίστηκε.

19΄ Σουτ από τον Γαϊδαρτζή, που δεν βρίσκει στόχο.

14΄ Προσπάθεια Τάντιτς για το Παραλίμνιο, η μπάλα φεύγει άουτ.

4΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ! Προσπάθεια του Ρεβυθόπουλου από δεξιά, σέντρα και από κοντά ο Ρόβας σκοράρει και πετυχαίνει το γκολ υπ’ αριθμόν 31 για τον ίδιο και το 1-0 για την ομάδα του.

2΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Τάι, εξουδετέρωσε ο Γουναρίδης.

@ Δεν φαίνεται να κράτησε βροχή ο αγωνιστικός χώρος. Καλό θα είναι να μην έχουμε άλλη βροχή μέχρι τέλους του αγώνα.

1΄ Έναρξη της αναμέτρησης.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Βοσνιάδης (26΄ Αμπάρης), Καραντασιάδης, Γιαννίτσης, Ρεβυθόπουλος, Κυριακίδης, Καζναφέρης, Παναγιωτούδης, Τάι (81΄ Κωστούλας), Παπαδόπουλος, Πτηνόπουλος (60΄ Αμαραντίδης), Ρόβας (86΄ Κρυστάλλης).

Απόλλων Παραλιμνίου: Γουναρίδης, Πολυζωίδης, Τάκας, Κουτζαβασίλης, Μερεσιώτης, Τριανταφύλλου, Λιάρας, Μεταλλίδης, Γαϊδαρτζής, Μουτεσίδης, Τάντιτς.

@ Υπό ιδιαίτερα ασταθείς καιρικές συνθήκες θα διεξαχθεί ο αγώναw του Καυτανζογλείου. Τα ξεσπάσματα βροχής είναι συχνά από χθες στη Θεσσαλονίκη και τα σύννεφα πάντα απειλητικά.

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top