Αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τις ειδικές συνθήκες του αγώνα με τον Βόλο

Κούραση και υψηλές θερμοκρασίες, οι επιπρόσθετοι αντίπαλοι του Ημίθεου, πέραν της ομάδας από τη Μαγνησία…

Το πρόγραμμα στο ξεκίνημα του μίνι πρωταθλήματος ανόδου δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για τον Ηρακλή. Για την ακρίβεια, ήταν ιδιαιτέρως άβολο και εξαιρετικά απαιτητικό, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε αυτό της φυσικής αντοχής.

Πρεμιέρα με το πιο μακρινό ταξίδι, αυτό της Λευκάδας και, ακολούθως, η μοναδική εμβόλιμη του προγράμματος. Και, μάλιστα, με αντίπαλο τον άμεσο ανταγωνιστή για την υπόθεση των εισιτηρίων της ανόδου, σε μία μονομαχία, η οποία – εξ αντικειμένου – θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια και για την επίτευξη του στόχου των «κυανολεύκων». Δεν το λες «ευνοϊκό πρόγραμμα», σε καμία περίπτωση…

Σωματική κόπωση

Οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή ταξίδεψαν το Σάββατο στη Λευκάδα, την Κυριακή έδωσαν σκληρή μάχη απέναντι στον Τηλυκράτη, σε έναν εκτός έδρας αγώνα, που κρίθηκε στο τέλος του και μετά το παιχνίδι πήραν τον μακρύ δρόμο της επιστροφής, φτάνοντας ξημερώματα στη βάση τους.

Προφανέστατα, δεν ακολούθησε το απαραίτητο χρονικό διάστημα για το απαραίτητο τρίπτυχο της επαγγελματικής ποδοσφαιρικής προπαρασκευής για αγώνα, δηλαδή χρόνος για ανάπαυση, αποθεραπεία και προετοιμασία. Η Τετάρτη έφτασε και οι «κυανόλευκοι» θα πρέπει να ξεπεράσουν τη σωματική κόπωση, προκειμένου να νικήσουν έναν έμπειρο και ικανό αντίπαλο, ο οποίος είχε το προνόμιο για πρεμιέρα στην έδρα του, χωρίς μετακίνηση, ενώ το ταξίδι, που πραγματοποιεί σήμερα για τη Θεσσαλονίκη, ερχόμενος από το Βόλο, δεν είναι ιδιαίτερα μακρύ και η διαδρομή του είναι άνετη…

Αντίπαλος και η θερμοκρασία

Τα μπαράζ της ανόδου διεξάγονται προχωρημένη άνοιξη και μάλιστα στη φετινή άνοιξη, με τις απροσδόκητα υψηλές και καθαρά καλοκαιρινές θερμοκρασιακές συνθήκες, που τη χαρακτηρίζουν.

Σε μία περίοδο, κατά την οποία στους κλειστούς χώρους έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί ο κλιματισμός, η ΕΠΟ, λόγω απουσίας εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού από πολλές έδρες ομάδων της Γ΄ Εθνικής, αλλά και για την μείωση του κόστους τέλεσης των αναμετρήσεων, (ελέω της ερασιτεχνικής φύσης της κατηγορίας), επέλεξε την 5η απογευματινή ως ώρα έναρξης των αγώνων και όχι μετά το απόγευμα, όπως συμβαίνει στις τελευταίες αγωνιστικές της Super League.

Αυτό έχει ως συνέπεια την επιπλέον επιβάρυνση των ποδοσφαιριστών, καθώς αγωνίζονται υπό συνθήκες κατακαλόκαιρου, με τη διοργανώτρια, απλώς, να δίνει εντολή στους διαιτητές για ένα time out σε κάθε ημίχρονο.

Αποφασισμένοι να υπερβούν τα πάντα  

Στον Ηρακλή, ωστόσο, κάθε άλλο παρά αναζητούν δικαιολογίες, καθώς η ομάδα έχει ως στόχο το απόλυτο της εκμετάλλευσης του Καυτανζογλείου, κάνοντας την αρχή με την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα, όπως αυτός με αντίπαλο τους Βολιώτες.

Παιχνίδια με τέτοιο χαρακτήρα και με το στόχο μπροστά και πάνω από όλα, δημιουργούν συνθήκες υπέρβασης όλων των δυσκολιών για ομάδες με την ιδιαίτερη αύρα του Ημίθεου και με την ποιότητα του αγωνιστικού δυναμικού που διαθέτει.

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top