Ψάξτε τον δεύτερο!

Επιβλητική «κυανόλευκη» εκκίνηση στα μπαράζ, με πολύτιμο «διπλό» στη Λευκάδα, με 0-2 – Ρεσιτάλ Τάι στο τέλος, με γκολ από τον ίδιο και τον Παναγιωτούδη – Εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου του Ηρακλή!

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Όπως ακριβώς ήθελε και όπως ακριβώς έπρεπε μπήκε στη διαδικασία των μπαράζ ο Ηρακλής. Εξασφάλισε ένα σημαντικό «διπλό» στη Λευκάδα, επικρατώντας με 0-2 του Τηλυκράτη στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος ανόδου και αποδεικνύει ότι διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για «καπάρωμα» του πρώτου εισιτηρίου για τη Football League.

Οι παίκτες του Σπύρου Μπαξεβάνου, «ξόδεψαν» κάτι παραπάνω από το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, μέχρι να βρουν αγωνιστικό ρυθμό (ένας μήνας απραξίας και πρώτος αγώνας υπό συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας), αλλά όταν το κατάφεραν, δεν σταμάτησαν να «σφυροκοπούν» με φάσεις τα αντίπαλα καρέ.

Απέναντί τους ο Τηλυκράτης, όπως αναμενόταν, επιχειρούσε να «τη βγάλει καθαρή» με βαρύτητα στον ανασταλτικό τομέα, αλλά δεν τα κατάφερε μέχρι τέλους, όπως ήταν το λογικό και το δίκαιο, με βάση την εικόνα της αναμέτρησης. Χαρακτηριστικό είναι ότι τη μοναδική φορά, που οι γηπεδούχοι απείλησαν σε ολόκληρο τον αγώνα, ήταν όταν ο Πετράκος ξέφυγε στο 60΄ από την άμυνα των φιλοξενουμένων, αλλά τον πρόλαβε ο Βοσνιάδης.

Το εκρηκτικό δίλεπτο του Τάι

Στο τέλος της αναμέτρησης, το λόγο πήρε ο Τάι, δίνοντας τη λύση και μάλιστα εις διπλούν και, μάλιστα, μέσα σε ένα – καθοριστικότατο για την έκβαση του ματς – δίλεπτο…

Στο 84΄ ο Βραζιλιάνος τράνταξε το δοκάρι της αντίπαλης εστίας, με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ και ο Παναγιωτούδης, εκμεταλλευόμενος την περίσταση έκανε το 0-1 στην επαναφορά, ενώ και πάλι ο «κουμανταδόρος» του Ημίθεου, πρωταγωνίστησε και – αυτήν τη φορά – εκτέλεσε στη φάση του δεύτερου τέρματος. Εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, προσπερνώντας όποιον βρήκε μπροστά του και ασύλληπτο σουτ στο «Γ» για το τελικό 0-2, που σφράγισε την «κυανόλευκη» κυριαρχία.

Εντυπωσιακός ο κόσμος

Πολυπληθής και εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των Ηρακλειδέων στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας, καθώς δημιούργησαν ατμόσφαιρα έδρας και ώθησαν την ομάδα προς τη νίκη.

Ομάδα και κόσμος πανηγύρισαν παρέα τη σημαντική εκτός έδρας νίκη στο νησί του Ιονίου, η οποία θέτει εξ αρχής τον Ηρακλή σε θέση οδηγού στη διαδικασία των μπαράζ.

Ας θυμηθούμε, αναλυτικά, όλη την εξέλιξη της αναμέτρησης, μέσα από την καταγραφή της από το «live» BlueArena:

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ: 0-2. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης καρποφόρησε η συντριπτική “κυανόλευκη” κυριαρχία στον αγώνα της Λευκάδας. Χρειάστηκε η απίστευτη επίδειξη ταλέντου του Τάι για να έρθει το πρώτο και πολύτιμο “διπλό” στα μπαράζ για τον Ηρακλή, καθώς το πρώτο γκολ ήρθε από τον Παναγιωτούδη, μετά από εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου, ενώ το δεύτερο από απίστευτη ατομική ενέρηγεια και εξαιρετική εκτέλεση του Βραζιλιάνου μέσου.

87΄ Καταχειροκροτούμενος ο Τάι αποχωρεί και τη θέση του παίρνει ο Κωστούλας.

86΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ! Απίστευτο γκολ από τον Τάι! Με ασύλληπτο σουτ, μετά από σλάλομ, κάνει το 0-2!

84΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ! Εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάι, η μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Παναγιωτούδης κάνει του 0-1!

75΄ Μόνος στη μικρή περιοχή ο Ρόβας, μετά από σέντρα του Τάι, πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα σκάει στο χόρτο και φεύγει άουτ πάνω από την εστίσ. Η κορυφαία ευκαιρία του Ηρακλή μέχρι στιγμής…

74΄ Δύο αλλαγές για τον Ηρακλή, με έντονο φρεσκάρισμα του μεσοεπιθετικού χώρου: Ντε Σμεντ αντί Πτηνόπουλου και Αμαραντίδης αντί Παπαδόπουλου. Αλλαγές στις πτέρυγες.

70΄ Time out και στο δεύτερο ημίχρονο από τον διαιτητή, για να δροσιστούν οι παίκτες, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

@ Ο Ηρακλής απειλεί διαρκώς και ζητά το γκολ με επιμονή.

63΄ Σουτ του Ρόβα από κοντά, άουτ.

62΄ Σουτ Τάι, απέκρουσε με δυσκολία ο Καραγκούνης.

60΄ Αμυντική αδράνεια του Ηρακλή, που παραλίγο να την πληρώσει, με τον Πετράκο να βγαίνει μόνος, αλλά να το προλαβαίνει στο τετ α τετ ο Βοσνιάδης.

@ Ο Ηρακλής με κεκτημένη ταχύτητα από το τελευταίο 10λεπτο του πρώτου μέρους, εξακολουθεί να πιέζει για το γκολ.

56΄ Σουτ Κυριακίδη, άουτ.

55΄ Προσπάθεια του Πτηνόπουλου από τα πλάγια, τελευταία στιγμή κόβουν σε κόρνερ οι γηπεδούχοι.

53΄ Σουτ Τάι, άουτ.

46΄ Έναρξη δευτέρου μέρους.

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: 0-0. Υπό εξαιρετικά δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες η αναμέτρηση στο πρώτο μέρος, με τον Ηρακλή να δείχνει ότι θέλει να κυριαρχήσει στο παιχνίδι και τον Τηλυκάρτη να αγωνίζεται εξαιρετικά συντηρητικά. Οι «κυανόλευκοι» φάνηκαν χωρίς ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του 45λέπτου, όμως στο τελευταίο 10λεπτο ήταν απειλητικοί, καθώς έδειξαν να βρίσκουν επιλογές προς την αντίπαλη εστία, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να σκοράρουν.

39΄ Επικίνδυνη σέντρα – σουτ του Πτηνόπουλου, δύσκολα έβγαλε ο Καραγκούνης.

37΄ Σουτ Πτηνόπουλου άουτ.

36΄ Ο Τάι απέφυγε δύο αντιπάλους, γύρισε για τον Παπαδόπουλο, εκείνος για τον Παναγιωτούδη, ο οποίος με καλό σουτ εκφράζει τη μεγαλύτερη απειλή του Ηρακλή έως τώρα.

30΄ Σουτ του Ρόβα, μπλόκαρε ο Καραγκούνης.

28΄ Δίλεπτο time out με εντολή του διαιτητή, για να δροσιστούν οι παίκτες.

25΄ Σουτ του Καζναφέρη, αρκετά επικίνδυνο, ο Καραγκούνης αποκρούει σε κόρνερ.

@ Πολύ δύσκολες οι κλιματολογικές συνθήκες. Ανυπόφορη η ζέστη, που παραπέμπει σε κατακαλόκαιρο.

22΄ Μακρινό σουτ του Γιαννίτση χωρίς τύχη.

15΄ Πρώτο τέταρτο στο 0-0 και χωρίς φάση.

8΄ Χωρίς φάση το πρώτο οκτάλεπτο.

@ Κατάμεστο το “Πλάτωνας Γρηγόρης” και εντονότατη η παρουσία του “κυανόλευκου” στοιχείου…

1΄ Έναρξη της αναμέτρησης.

Τηλυκράτης: Καραγκούνης, Καταγής, Παναγιωτόπουλος, Ιασωνίδης, Πετράκος, Περιστέρης, Κτενάς, Γραμματικόπουλος, Γκίκα, Καλογέρης, Φέτσης

@ Δεν διέψευσε τα προγνωστικά, τα οποία έλεγαν ότι κατέληξε – τελικά – στο να εμπιστευθεί το σταθερά βασικό σχήμα του, ο Σπύρος Μπαξεβάνος…

Η συνθεση του Ηρακλή: Βοσνιάδης, Καραντασιάδης, Γιαννίτσης, Ρεβυθόπουλος, Κυριακίδης, Καζναφέρης, Παναγιωτούδης, Τάι (87΄ Κωστούλας), Παπαδόπουλος (74΄ Αμαραντίδης), Πτηνόπουλος (74΄ Ντε Σμεντ), Ρόβας.

@ Καλοκαιρία στο νησί, με ζεστό καιρό, όχι μόνο για την εποχή, αλλά ακόμη και για καλοκαιρινή μέρα…

@ Πολλοί οι φίλοι του Ηρακλή που βρίσκονται στη Λευκάδα και σταδιακά συρρέουν στο Δημοτικό Στάδιο.

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top