Οριστικό: Παίζει Ευρώπη ο Ηρακλής!

Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ, που σας μετέφερε από τις 16 Απριλίου η BlueArena, μετά και την επίσημη τοποθέτηση της «κυανόλευκης» βολεϊκής διοίκησης.

Βόλει, Ηρακλής

Ο Μάκης Καλαϊτζίδης, κατά τη χθεσινή ενημερωτική συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησε, ανακοίνωσε ότι η Κηφισιά δεν θα μπορέσει να μετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με συνέπεια τη θέση της να καταλάβει ο 5ος της τελικής βαθμολογίας της Volley League, Ηρακλής.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της «κυανόλευκης» διοίκησης, αυτή η εξέλιξη  ήταν δεδομένη για τον Ημίθεο, από τη στιγμή, κατά την οποία η διασταύρωση των play offs τον έφερε αντιμέτωπο με την αθηναϊκή ομάδα, η οποία δεν μετέχει τα τελευταία χρόνια στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, λόγω τεχνοκρατικών ελλείψεων και αποφυγής του κόστους συμμετοχής.

Κατά συνέπεια, στρατηγική απόφαση του βολεϊκού «Γηραιού» ήταν να δοθεί βαρύτητα στη διοργάνωση του Final 4 του κυπέλλου και όχι στη σειρά των play offs με την Κηφισιά, μιας και το θέμα της ευρωπαϊκής συμμετοχής είχε ήδη κριθεί.

Να σημειωθεί ότι ο Μάκης Καλαϊτζίδης ξεκαθάρισε πως ο Ηρακλής πληροί τα τεχνοκρατικά προαπαιτούμενα για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της CEV και θα συμμετάσχει, παρά και την αντίξοη παράμετρο της οικονομικής επιβάρυνσης, η οποία είναι σημαντική.

Εμείς, απλώς, θα θυμίσουμε ότι τη συγκεκριμένη είδηση είχε αποκαλύψει από τις 16 Απριλίου η BlueArena, με σχετική ανάρτησή της, την οποία παραθέτουμε αυτούσια:

«Πώς ακόμη και η 5η θέση «βλέπει» Ευρώπη…

Η Κηφισιά και η ευρωπαϊκή συμμετοχή, που εν πολλοίς εξαρτάται από το αύριο του Ηρακλή…

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα χρονικά άκαιρο σημείο για μία τέτοιου είδους αναφορά. Όμως, καλό θα είναι να την κάνουμε, προκειμένου όσοι Ηρακλειδείς… έσπευσαν να απογοητευθούν από την απώλεια της 4ης θέσης στην τελική βαθμολογική κατάταξη, μέσα από την αρνητική έκβαση της σειράς των play off  απέναντι στην Κηφισιά, να διαπιστώσουν ότι χάθηκε η ελπίδα.

Ο λόγος της απογοήτευσής τους, βεβαίως, δεν έχει να κάνει με το «γόητρο» της μιας θέσης παραπάνω, αλλά με την προοπτική της ευρωπαϊκής συμμετοχής, την οποία εξασφαλίζει η τετράδα της τελικής βαθμολογίας.

Εδώ, λοιπόν, να σημειώσουμε ότι δεν θα πρέπει να είμαστε βιαστικοί ως προς το να θεωρήσουμε ότι ο Ηρακλής, ως 5ος της Volley League χάνει το δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περιόδου 2018-2019 και μπορούμε να εξηγήσουμε την όλη υπόθεση…

Η ομάδα της Κηφισιάς, όπως έχει αποδείξει μέχρι τώρα, ακολουθεί ως παγία τακτική μία απόσταση από την προοπτική συμμετοχής της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και προτιμά τον περιορισμό στην εγχώρια αγωνιστική δραστηριότητα.

Συνεπώς, αν και εφόσον επιλέξει και πάλι την αποχή από τα ευρωπαϊκά κύπελλα και ενόψει της νέας περιόδου, ο πρώτος επιλαχών, ο οποίος θα δηλωθεί ως συμμετέχων από πλευράς Volley League, είναι ο Ηρακλής, ως 5ος της τελικής κατάταξης.

Βεβαίως προς αυτό υπάρχει μια τεράστια και καταλυτική προϋπόθεση: να υφίσταται ο βολεϊκός Ημίθεος και την επόμενη αγωνιστική περίοδο και να πληροί τα τεχνικοοικονομικά προαπαιτούμενα συμμετοχής στις διοργανώσεις της CEV… Αλλά, αυτό είναι αντικείμενο κάποιας άλλης  – σίγουρα κατοπινότερης – συζήτησης. Επί του παρόντος προέχει η προσπάθεια της ομάδας στο Final 4 της Ρόδου…».

Σχετικά Άρθρα

“Τώρα… θυμήθηκαν να κλείσουν το Κατσάνειο και δεν παραχωρούν τη Μίκρα!”

Βόλει

Back to Top