Ο επικίνδυνος Τηλυκράτης, με την άμυνα «μπετόν αρμέ»…

Ομάδα με ενθουσιασμό, εξαιρετικές αμυντικές αρετές και περιορισμένες επιθετικές, οι γηπεδούχοι, προβληματίζουν την «κυανόλευκη» τεχνική ηγεσία.

Ακόμη και αλλαγή σχηματισμού μελετά ο Σπύρος Μπαξεβάνος, ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα αυτήν την ιδιόρρυθμη αγωνιστική προσωπικότητα, την οποία εμφανίζει ο Τηλυκράτης Λευκάδας, ως ομάδα. Δεν είναι μόνο τα όσα διαπίστωσε μέσα από τη «βιντεοκατασκοπεία» ο τεχνικός ηγέτης του Ηρακλή, είναι και όλα όσα έχει «αλιεύσει» το scouting, που έχει γίνει, γύρω από τις ιδιαιτερότητες του πρώτου αντιπάλου στη φάση των play offs.

Όλα λοιπόν συνηγορούν προς τη διαμόρφωση μιας εικόνας για τον κυριακάτικο αντίπαλο, η οποία τον θέλει να πρόκειται για ομάδα επικίνδυνη, με αρκετούς νέους και ιδιαιτέρως αγωνιστικούς παίκτες στη σύνθεσή της, η οποία μπορεί να μην διακρίνεται για τις εξαιρετικές αρετές της στον επιθετικό τομέα και στο σκοράρισμα, αλλά παρουσιάζει πραγματική δεινότητα στον τομέα της αμυντικής συμπεριφοράς.

Η υπάρχουσα εκτίμηση για τους «κυανέρυθρους» της Λευκάδας είναι ότι ανήκουν στην κατηγορία των ομάδων εκείνων, για τις οποίες συνηθίζουμε να αναφέρουμε ότι έχουν «άμυνα – μπετόν αρμέ».

Συνηθίζει να υποστηρίζει τις αγωνιστικές προοπτικές της μέσα από την πειθαρχημένη και αποτελεσματική αμυντική λειτουργία και προκρίνει τη διατήρηση του απαραβίαστου της εστίας της, ως πρωταρχικό στόχο σε κάθε αναμέτρηση.

Αυτό καθιστά τον Τηλυκράτη ακόμη πιο επικίνδυνο, καθώς με το αμυντικό τείχος, που δημιουργεί μπροστά από την περιοχή του, αναγκάζει τον αντίπαλο να ανοιχτεί επικίνδυνα και να γίνει ευάλωτος στη δική του αμυντική γραμμή.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις ιδιαιτερότητες, ο Σπύρος Μπαξεβάνος μελετά ακόμη και τη χρησιμοποίηση ενός διαφορετικού σχηματισμού, αντί του «4-3-2-1», που χρησιμοποιεί συνήθως, σε μία προσπάθεια να «σπάσει» τη δυνατή αμυντική διάταξη των γηπεδούχων και – παράλληλα – να μην μείνουν εκτεθειμένοι οι «κυανόλευκοι» στον ανασταλτικό τομέα.

Η ομάδα από τη Λευκάδα απαιτεί ειδικό χειρισμό και έξυπνο παιχνίδι από πλευράς των φιλοξενουμένων του αγώνα της Κυριακής στο «Πλάτων Γρηγόρης» και προς αυτήν την κατεύθυνση προσαρμόζει τα πλάνα της η τεχνική ηγεσία του Ημίθεου, ώστε να αρχίσουν «με το δεξί» την περιπέτεια των μπαράζ οι «κυανόλευκοι».

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top