- Bluearena - https://bluearena.gr -

Μπαμπαλιούτας: «Η απουσία του Τόλη μας στοίχισε το κύπελλο»

Ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας μίλησε για όλα στην «κυανόλευκη» εκπομπή, «Ώρα για Μπλε» του «Libero 107,4»: για την προσπάθεια στο Final4 της Ρόδου, για την αγωνιστική περίοδο και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα, καθώς και για τις προοπτικές για το αύριο.

Όλα όσα σημείωσε ο πολύπειρος λίμπερο των «κυανολεύκων»:

«Αν αγωνίζονταν ο Αρμενάκης στον τελικό…»

«Ο Απόστολος ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ, έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε ως το τέλος. Δυστυχώς η απουσία του μας κόστισε στον τελικό, καθώς ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Θα ήταν άλλο παιχνίδι τελείως αν τον είχαμε. Δεν θέλουμε να λέμε λόγια με το «αν», αλλά σίγουρα θα ήμασταν πάρα πολύ ανταγωνιστικοί με τον Τόλη μέσα. Δυστυχώς δεν είχαμε λύσεις μετά. Ο Τόλης βοηθά σε σέρβις και μπλοκ, όχι μόνο στην επίθεση.

Δεν ήμασταν φρέσκοι, υπήρχε κούραση αλλά κανένας αθλητής δεν μπαίνει μέσα για να χάσει, ειδικά σε έναν τελικό. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν τόσο κουρασμένος, αλλά μετά το πρώτο σετ και τον τραυματισμό τελείωσαν όλα. Μπήκαμε για να παλέψουμε παρά το ότι δεν κοιμηθήκαμε το βράδυ από την κούραση».

«Απίστευτο αυτό που πετύχαμε φέτος»

«Αν αναλογιστούμε που ήταν η ομάδα τα τελευταία χρόνια και το πόσα προβλήματα υπήρξαν, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Λέγαμε «εξάδα και βλέπουμε». Πρόπερσι ήμασταν δέκατοι, πέρσι όγδοοι, φέτος πέμπτοι. Φυσικά πάντα ζητάμε το κάτι παραπάνω, όμως φέτος αγγίξαμε ακόμα και την τρίτη θέση.

Είναι απίστευτο που κάναμε αυτή τη χρονιά φέτος, παρά τα προβλήματα. Δεν είχαμε σεζόν εύκολη τα τελευταία χρόνια και δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό. Αλλιώς ξεκινήσαμε φέτος, χάσαμε τους βασικούς μας ακραίο και κεντρικό, ένα μήνα έξω ήταν ο Προύσαλης, είχε τραυματισμούς ο Εφραιμίδης».

«Πιστέψαμε ότι θα διαλυθεί η ομάδα…»

«Είχαμε πολλά θέματα και την ανασφάλεια για το οικονομικό, Ήταν ό,τι χειρότερο αυτό, καθώς σε «τρώει» όλη την εβδομάδα. Όταν δεν πας στην προπόνηση με όρεξη δεν μπορείς στα παιχνίδια να πατήσεις ένα κουμπί. Εμείς χάσαμε βαθμούς από την έλλειψη συγκέντρωσης. Στον Εθνικό Πειραιώς, π.χ., δεν μπορούσαμε να παίξουμε καθόλου, καθώς πριν το ματς χαιρετιόμασταν, γιατί φαινόταν ότι θα διαλυθεί η ομάδα.

Φέτος χάναμε και μας χειροκροτούσαν, ο κόσμος είδε ότι αφήσαμε τα προβλήματα στην άκρη και τα δίναμε όλα. Είχαμε το τρίτο χαμηλότερο μπάτζετ μετά από Παναχαική και Νίκη Αιγινίου».

«Επίτευγμα το πρωτάθλημα των Εφήβων»

«Στα επιτεύγματα μας φέτος και το πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων. Τα παιδιά του Εφηβικού πήραν τις ευκαιρίες που τους δίνονται και ξεπέρασαν τους εαυτούς τους. Έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες και του χρόνου θα πρέπει να μπούνε ακόμα περισσότερο στα παιχνίδια της πρώτης ομάδας».

Έτοιμος να αγωνιστεί και του χρόνου!

«Για μένα ήταν από τις πιο καλές χρονιές.Φέτος είδα ότι μπορώ να παίξω και του χρόνου. Πέρσι ζορίστηκα γιατί ήταν πρωτόγνωρο για μένα να είμαι και προπονητής στους μικρούς. Φέτος προσαρμόστηκα και μπορώ να πω ότι ήμουν καλύτερα από πέρσι. Μπορώ να παίξω αλλά θέλω να παίξει και ο Αντώνης Μπουράκης πιο πολύ του χρόνου.

Με τον Παναθηναικό μου βγήκαν όλα, ακόμα και η άμυνα με το κεφάλι. Υπάρχει αγάπη για αυτό που κάνω, δεν υπάρχει μυστικό. Πρέπει να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και τι πρέπει να μην κάνεις. Ξεκούραση, διατροφή, βάρη και να το λέει και η καρδιά σου. Το πιο σημαντικό είναι να μην έχεις κούραση στο μυαλό».

«Να ισορροπήσουμε στο οικονομικό, δεν απαιτείται μεγάλο μπάτζετ»

«Φέτος είχαμε μια πολύ καλή παρέα και θέλαμε να πάμε να κάνουμε προπόνηση, γιατί περνούσαμε καλά. Από τώρα υπάρχει όρεξη για του χρόνου. Θα πρέπει να γίνουν και κάποιες προσθήκες στην ομάδα ώστε να γίνει πιο πλήρες το ρόστερ.

Αν του χρόνου δεν υπάρχει αυτή η ισορροπία στο οικονομικό, δεν γίνεται να είμαστε καλοί στο γήπεδο. Από ένα σημείο και μετά, φέτος, υπήρχε η οικονομική ισορροπία και αυτό μας βγήκε σε καλό. Όταν έμαθαν ότι έστρωσε το οικονομικό, πολλοί παίκτες ήθελαν να έρθουν τον Ηρακλή. Δεν χρειάζεται να έχουμε το μπάτζετ των άλλων για να πετύχουμε. Δεν χρειαζόμαστε 4 ξένους, μπορούμε και αλλιώς. Έχουμε τις γνώσεις και την εμπειρία».