- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ανοιχτή η προοπτική για έναν σοβαρό και απολύτως αξιόπιστο επενδυτή

Η τοποθέτηση, την οποία πραγματοποίησε ο Λάκης Παπαϊωάννου, κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της διοίκησης του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, είναι ενδεικτική των σκέψεων και των προοπτικών, που έχουν για την ομάδα, οι Ηρακλειδείς, οι οποίοι ηγούνται της προσπάθειας της «επανεκκίνησης», αναφορικά με το «αύριο» του Ημίθεου, υπό το καθεστώς της παρουσίας του στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ας θυμηθούμε τι ανέφερε στη δημόσια τοποθέτησή του για το συγκεκριμένο ζήτημα ο διακεκριμένος διεθνής βετεράνος άσσος των «κυανολεύκων» και Ειδικός Σύμβουλος της ποδοσφαιρικής διοίκησης του Ηρακλή:

«Μια ομάδα όπως ο Ηρακλής, έχοντας νοικοκυρευτεί οικονομικά, είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει επενδυτές και εμείς είμαστε πανέτοιμοι να δώσουμε σαφέστατη εικόνα για το Σωματείο σε κάθε ενδιαφερόμενο».

Ναι σε μεγαλομέτοχο, αλλά υπό αυστηρότατες προϋποθέσεις!

Τα τεράστια παθήματα του πρόσφατου παρελθόντος για όλη την «κυανόλευκη» κοινωνία, όσον αφορά στην ποδοσφαιρική ομάδα, έχουν γίνει μαθήματα και αυτό το ακολουθούν ως απαράβατο κανόνα και πυξίδα πορείας στη Μίκρα.

Η αναφορά του Λάκη Παπαϊωάννου, η οποία αφορούσε στο γεγονός ότι οι νυν διοικούντες είναι δεκτικοί στο να μελετήσουν (πάντοτε σε συνεργασία με όλους τους φορείς του Συλλόγου) τις προτάσεις, που θα τους γίνουν από πιθανούς ενδιαφερομένους επενδυτές, αφού πρώτα τους ενημερώσουν αναλυτικά για όλα τα σχετικά με την κατάσταση στην ομάδα, εμπεριέχει σαφέστατα και απαρέγκλιτα προαπαιτούμενα.

Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του στη διοίκηση, αλλά και όλος ο Σύλλογος, θα περάσουν από… ψιλό κόσκινο τον οποιονδήποτε – τυχόν – ενδιαφερθεί για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της νέας ΠΑΕ Ηρακλής, αν όλα – βεβαίως – πάνε καλά στην υπόθεση της ανόδου στη Football League, μέσω της προσπάθειας στα μπαράζ.

Προκειμένου να «προκριθεί» και να αποκτήσει προβάδισμα ο οποιοσδήποτε θελήσει να αναλάβει τις τύχες της νέας ΠΑΕ, θα πρέπει να είναι διάφανα ξεκάθαρος – επιχειρηματικά και προσωπικά – με λεπτομερειακού επιπέδου αναφορές στην επιχειρηματική δράση του και να αποδεχτεί την θεσμοθετημένη και τακτική δοκιμασία ελέγχου της χρήσης του από τους φορείς του Συλλόγου, όταν και αν αναλάβει την ιδιοκτησία.

Περιπτώσεις τύπου «Παπαθανασάκη», από το πουθενά και από το… υπερπέραν, με επιχειρηματική δραστηριότητα, την οποία αγνοούν και… τα πλέον στενά συγγενικά πρόσωπα των ενδιαφερομένων, δεν πρόκειται να απασχολήσουν τον Ηρακλή της επανεκκίνησης και αυτό έχει καταστεί σαφές και ξεκάθαρο.

«Τρέχει» παράλληλα και το σενάριο της πολυμετοχικότητας

Στον ποδοσφαιρικό «Γηραιό» έχουν ανοικτές της κεραίες τους για οποιαδήποτε εξέλιξη μπορεί να θεωρηθεί ως εκείνη, η οποία θα εξυπηρετήσει πιο αποτελεσματικά και θα διασφαλίσει τα συμφέροντα της ομάδας για το σήμερα και το αύριο.

Ποτέ δεν εγκαταλείπεται το σενάριο της πολυμετοχικότητας, που έχει να κάνει με την πιθανότητα και την προοπτική η ομάδα να παραμείνει και σε ιδιοκτησιακό επίπεδο εντός της «κυανόλευκης» οπαδικής κοινωνίας, με την παρουσία στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΠΑΕ, όχι ενός, αλλά περισσοτέρων συνιδιοκτητών – μεγαλομετόχων, οι οποίοι θα προέρχονται από τον επιχειρηματικό χώρο των Ηρακλειδέων και θα συμπράξουν, μοιραζόμενοι το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Εξάλλου, δεν είναι λίγοι οι επιφανείς επιχειρηματικά Ηρακλειδείς, οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν από τον Οκτώβριο και μετά το εγχείρημα της επανεκκίνησης με την πολύτιμη οικονομική συνδρομή τους και άλλοι, οι οποίοι μπορεί να κινητοποιηθούν προς την ίδια κατεύθυνση, μετά την ολική επαναφορά της ομάδας στο καθεστώς των επαγγελματικών κατηγοριών και με την συνεπακόλουθη επανασύσταση Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας.