- Bluearena - https://bluearena.gr -

Προύσαλης: «Να χτίσουμε πάνω σε αυτήν την ομάδα»

Όσα υπογράμμισε ο «κυανόλευκος» αρχηγός και μαέστρος, Κώστας Προύσαλης, σε συνέντευξή του στον «Arena 89,4»:

Για το αν η φετινή χρονιά είναι επιτυχημένη: “ Μας αφήνει μία πικρία. Και να εξηγηθώ. Στην αρχή της χρονιάς που ξεκίνησε η ομάδα προετοιμασία, αν μας έλεγαν ότι θα είστε τεταρτοπέμπτοι και στον τελικό Κυπέλλου θα ήμασταν απόλυτα ευχαριστημένοι. Έχω ξαναπεί όμως ότι η ομάδα αυτή αποτελείται από παιδιά που δεν τους αρέσει να χάνουν και κοιτάνε να κερδίζουν σε κάθε παιχνίδι. Δεν τους αρέσει η ήττα. Σε ότι αφορά το Κύπελλο τα δώσαμε όλα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό”.

Για το αν επηρεάστηκαν από τον τραυματισμό και την απουσία του Αρμενάκη: “ Μας επηρέασε ψυχολογικά πιο πολύ, όχι τόσο αγωνιστικά. Έχω ξαναπεί ότι αυτή ομάδα κακώς αποτελείται από 7-8 αθλητές. Οποιαδήποτε απώλεια και να είχαμε, κόστιζε κατευθείαν στην ομάδα. Αν ήταν ο Αρμενάκης θα βλέπαμε τελείως διαφορετικό παιχνίδι”.

Για την ανατροπή κόντρα στον Παναθηναϊκό: Είχα ξαναπεί και πριν φύγουμε για το Κύπελλο ότι αν ο Παναθηναϊκός ήταν έτσι σχεδιασμένος από την αρχή της χρονιάς, η ομάδα θα ήταν ψηλά στα play-off. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στον κόσμο που ήρθε να μας συμπαρασταθεί από κοντά”.

Για τα σχέδια της επόμενης σεζόν: Θεωρώ ότι η διοίκηση του Ηρακλή πρέπει να χτίσει πάνω σε αυτή την ομάδα. Θεωρώ ότι είναι η αρχή για κάτι μεγάλο για τον Ηρακλή. Ο στόχος της καινούργιας χρονιάς είναι να πάμε την ομάδα ένα σκαλοπάτι παραπάνω”.

Για το ότι ο Ηρακλής στηρίζεται κυρίως στους Έλληνες παίκτες:  «Δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από τους ξένους. Αν ο Έλληνας αθλητής είναι σωστός και επαγγελματίας δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τον ξένο. Φυσικά θα θέλαμε σε μία ή δύο θέσεις προσθήκες. Αν θα είναι ξένοι οι Έλληνες δεν έχει σημασία”.