Προχωρούν σε «αυτοκάθαρση», βάσει νομοθετικού πλαισίου…

Το νομικό επιτελείο του Ηρακλή, σε συνεργασία με τη διοίκηση, με μεθοδικές κινήσεις, έχει εκπονήσει έναν ασφαλή σχεδιασμό απαλλαγής βαρών για τη νέα «κυανόλευκη» ΠΑΕ, χωρίς να ποντάρει στην «προσωποταύτιση» χρεών – Προχωρούν σε διαδικασίες «ειδικής εκκαθάρισης» της προηγούμενης ΠΑΕ…

Ο υπεύθυνος οικονομικών της ποδοσφαιρικής διοίκησης του Ηρακλή, Κώστας Ιωακειμίδης, σε αποστροφή του λόγου του στην πρόσφατη απολογιστική – επί των θεμάτων οικονομικής διαχείρισης – συνέντευξη Τύπου, έκανε μία επισήμανση, η οποία ίσως και να πέρασε «στα ψιλά»…

«Γίνονται ενέργειες, που αφορούν στην επάνοδο της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες και οι νομικοί μας προχωρούν όλα τα σχετικά θέματα, ώστε να είμαστε έτοιμοι, όταν έρθει η ώρα», είχε σημειώσει και, όπως αποδεικνύεται, αυτή η τοποθέτηση του «έκρυβε» πολλά και σημαντικά. Αυτό, καθώς τα πράγματα έχουν ήδη πάρει τον δρόμο τους.

Δεν ποντάρουν στις υποσχέσεις για «προσωποταύτιση»

Επειδή ο Ηρακλής δεν είναι… Παναχαϊκή του Κατσουράνη, για να σπεύσει η κυβέρνηση να του προσφέρει φωτογραφικού τύπου νομοθετικές ρυθμίσεις, στη Μίκρα ουδέποτε πόνταραν σοβαρά στην περίπτωση του να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία νομοθέτησης της «προσωποταύτισης» των χρεών, δηλαδή της ανάληψης της ευθύνης των χρεών των ΠΑΕ από τους μεγαλομετόχους – δημιουργούς τους, μέχρι το καλοκαίρι, που μας έρχεται.

Θα ήταν, άλλωστε, επιπόλαιο και επικίνδυνο για την ίδια την προοπτική της ομάδας το να επαναπαυθούν οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν σε αυτήν τη φάση την ευθύνη του ποδοσφαιρικού Ημίθεου, σε υποσχέσεις περί «προθέσεων», που μπορεί κάλλιστα να αποδειχθούν «κούφιες» και ανεδαφικές, όπως πάμπολλες υποσχέσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με δράσεις, προθέσεις και πρωτοβουλίες της πολιτικής εξουσίας.

Νομικές κινήσεις για «αυτοκάθαρση» της νέας ΠΑΕ

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, συντονισμένα και μεθοδικά, ένα κλιμάκιο νομικών και φοροτεχνικών, σε συνεργασία με τους διοικούντες, έχει αποδυθεί σε προσπάθεια «αυτοκάθαρσης» της υπό σύσταση νέας ΠΑΕ Ηρακλής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών επί αυτών των θεμάτων, ο νέος ποδοσφαιρικός Ηρακλής, επανερχόμενος στις επαγγελματικές κατηγορίες, μέσω της Football League, έχει τη δυνατότητα απαλλαγής από ένα τεράστιο μέρος των χρεών, που αναλογούσαν στην χρήση Παπαθανασάκη και έχουν να κάνουν με το Ελληνικό δημόσιο.

Γίνεται λόγος για μια διαδικασία «καθαροποίησης» της νέας ΠΑΕ και προς αυτήν την κατεύθυνση συντείνουν όλες οι σχετικές κινήσεις που γίνονται.

Υπαρκτά και σαφή νομοθετικά ερείσματα

Σύμφωνα με τους εκπονητές αυτής της προσπάθειας, όλα τα υπάρχοντα δεδομένα στην περίπτωση του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, συγκλίνουν προς τη νομοθετικά κατοχυρωμένη βεβαιότητα ότι ο Σύλλογος θα συστήσει στο προσεχές διάστημα μία Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία, η οποία δεν θα φέρει το βάρος των οφειλών του Παπαθανασάκη, τόσο όσον αφορά στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Φορολογίας Ανωνύμων Εταιριών (Δ.Ο.Υ. – Φ.Α.Ε.),  όσον και στο Ι.Κ.Α.

Το κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο αφορά στις ποδοσφαιρικές εταιρίες, είναι «μαζί» με τον Ηρακλή, με αποτέλεσμα νομικοί και φοροτεχνικοί των «κυανολεύκων» να προχωρούν και να «τρέχουν» τις διαδικασίες αξιοποίησής του.

Προχωρούν σε «ειδική εκκαθάριση»

Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής και πάντοτε με τελικό στόχο την «αυτοκάθαρση» του ποδοσφαιρικού Ηρακλή και την απαλλαγή του από χρέη, η ομάδα νομικών και φοροτεχνικών προχωρά και τη διαδικασία «ειδικής εκκαθάρισης», η οποία αφορά στην προηγούμενη ΠΑΕ.

Διαδικασία, η οποία κρίνεται απολύτως απαραίτητη, προκειμένου η νέα ΠΑΕ να τύχει των ευεργετημάτων του νομοθετικού πλαισίου και να μη φέρει τα χρέη προς το Δημόσιο. Μόλις σχηματιστεί η συνολική εικόνα των χρεών προς τους ιδιώτες, θα προχωρήσει η ρύθμιση και οι παρεπόμενες νομικές και φοροτεχνικές ενέργειες.

Πρόκειται για μία προσπάθεια να βγει «καθαρός» ο «Γηραιός», μέσω της νέας ΠΑΕ, χωρίς να απαιτηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις και κινήσεις, που έχουν να κάνουν με την κυβερνητική βούληση και στη Μίκρα εκφράζουν την αισιοδοξία ότι, αν – με το καλό – η ομάδα πετύχει την άνοδο μέσω των μπαράζ, «όλα θα πάνε καλά και ως προς το θέμα της νέας ΠΑΕ»…

 

 

Σχετικά Άρθρα

“Πρόθυμος για τη διαδοχή μου, χωρίς τελεσίγραφα και επικοινωνιακά τεχνάσματα”

Ποδόσφαιρο

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top