- Bluearena - https://bluearena.gr -

Μόνο έτσι μπορούσε να χάσει το κύπελλο…

Το τελικό 3-0 υπέρ του «δικεφάλου» στον τελικό του Final 4 της Ρόδου ήταν απολύτως φυσιολογικό και επόμενο, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και οι συνθήκες, που στράφηκαν πλήρως εναντίον του ψυχωμένου αλλά και χιλιολαβωμένου Ημίθεου.

Ο Απόστολος Αρμενάκης, ο οποίος έκανε τη δική του υπέρβαση, αγωνιζόμενος στη διοργάνωση με «κατεστραμμένο» το «καλό» χέρι του, το δεξί, υπέστη νέο – καθοριστικό αυτήν τη φορά – πλήγμα, που τον άφησε εκτός τελικού.

Στους πρώτους πόντους του πρώτου σετ και του ματς, ο παίκτης, που αποτελεί τη βασική επιθετική αιχμή των «κυανολεύκων», υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο και βγήκε νοκ άουτ από τη μεγάλη μάχη.

Νοκ άουτ, όπως ήταν επόμενο, βγήκε και ο ΗΡΑΚΛΗΣ, καθώς ήταν αδύνατο και αδιανόητο το να διαχειριστεί και την απουσία του διαγωνίου του, ο οποίος του προσφέρει περί το 80% της επιθετικής δυναμικής. Η υπόθεση της διεκδίκησης του τίτλου έμεινε μόνο στις προθέσεις αυτής της ομάδας, που τόση διάθεση, πίστη και δυνατότητες είχε, αλλά δεν μπορούσε να υπολογίζει στα… στοχευμένα κτυπήματα της ατυχίας εις βάρος της.

Μέχρι τον τραυματισμό του Αρμενάκη, ο «Γηραιός» μπήκε παθιασμένα και οργανωμένα στον τελικό, δείχνοντας ότι θα πιέσει τον πλεονεκτούντα (από όλες τις απόψεις) αντίπαλο, ωστόσο όλα ήρθαν ανάποδα τη μοιραία στιγμή, κατά την οποία ο Θεσσαλονικέας διαγώνιος εγκατέλειπε τον αγωνιστικό χώρο του Κλειστού της Καλλιθέας…

Τον «έκοψε» ο τραυματισμός του Αρμενάκη

Υπό τις χειρότερες προϋποθέσεις άρχισε ο τελικός για τον ΗΡΑΚΛΗ, καθώς ο Απόστολος Αρμενάκης τραυματίστηκε στις αρχές του πρώτου σετ, με συνέπεια η ομάδα των «κυανολεύκων» να αποδιοργανωθεί.

Μέχρι την ώρα της αποχώρησης του διεθνή διαγωνίου ο Ημίθεος ήταν ανταγωνιστικός και το σκορ πολύ κλειστό. Λύση ανάγκης η επιστράτευση του Στέλιου Τζιουμάκα σε ρόλο διαγωνίου, με την «ασπρόμαυρη» πλευρά να εκμεταλλεύεται την όλη κατάσταση και να επικρατεί με 25- 18, για το 1-0 στα σετ.

Πάλεψε μέχρι τα μισά…

Μέχρι το ήμισυ του δεύτερου σετ ο ΗΡΑΚΛΗΣ κατάφερε να παλέψει και αποκτήσει και προβάδισμα, παρά το γεγονός ότι είχε να διαχειριστεί το καταλυτικό πλήγμα της απουσίας του Αρμενάκη, που συνέχιζε καθηλωμένος στον πάγκο.

Ο Εφραιμίδης πέρασε σε ρόλο διαγωνίου, αφήνοντας τον Τζιουμάκα σε ρόλο ακραίου, όμως με την πρόοδο του σετ, ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε την απουσία δυναμικής της «κυανόλευκης» επίθεσης και έφτασε στο 25–16 και στο 2-0 στα σετ.

Συνέχισε την άνιση μάχη μέχρι τέλους

Με «κομμένα φτερά» οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν μία μάχη απολύτως άνιση, με όσα ψυχικά αποθέματα μπορεί να έμειναν μέσα τους κατά τη διάρκεια του τρίτου σετ.

Ο ρυθμός ήταν φυσικό και επόμενο να έχει χαθεί από την πλευρά του Ημίθεου, με όλη την ομάδα να είναι αδύνατον να διαχειριστεί το πλήγμα, που υπέστη από τον απροσδόκητο τραυματισμό του επιθετικού ηγέτη της.

Οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν στο 25-18 και στο τελικό 3-0.

Τα σετ: 25-18, 25-16, 25-18 (3-0).

ΠΑΟΚ (Ρίτσι): Βάλκιερς 3 (2/6 επ., 1 άσσος), Κουμεντάκης 9 (8/17 επ., 1 μπλοκ, 71% υπ.), Γκιόν 12 (11/20 επ., 1 μπλοκ, 54% υπ.), Ουτσίκοφ 23 (21/31 επ., 2 μπλοκ), Πελεκούδας 8 (4/5 επ., 4 μπλοκ), Τακουρίδης 6 (3/4 επ., 3 μπλοκ) / Κωνσταντινίδης (λ, 20% υπ.), Σαφράνοβιτς, Στίγγας,

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ορφανός): Αρμενάκης 3 (3/4 επ.), Εφραιμίδης 9 (9/30 επ., 30% υπ.), Μούχλιας 6 (5/15 επ., 1 μπλοκ, 32% υπ.), Προύσαλης, Σμαραγδής 8 (6/9 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Φέργκιουσον 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ) / Μπαμπαλιούτας (λ, 54% υπ.), Τζιουμάκας 4 (4/17 επ., 33% υπ.), Μπουράκης (100% υπ.), Σκαρλατίδης, Φωτιάδης.