Κόντρα στο Μαρούσι, η έναρξη της προετοιμασίας για Πάτρα…

Σε φάση αγωνιστικής προπαρασκευής ενόψει play off, πλέον, ο Ηρακλής, που αναζητεί τη φόρμα του ενόψει του δύσκολου «ζευγάρωματος» με τον Απόλλωνα…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ό,τι «χαρτιά» είχε να παίξει στην υπόθεση του καλύτερου βαθμολογικού πλασαρίσματος, τα έπαιξε την περασμένη εβδομάδα επί αθηναϊκού εδάφους ο Ηρακλής. Αν τη σπουδαία επιτυχία με το «διπλό» στο «Α. Τρίτσης» επί του Χολαργού, διαδέχονταν άλλη μια μεγάλη νίκη κόντρα στο Περιστέρι, μέσα στο «Α. Παπανδρέου», τότε τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά.

Οι «κυανόλευκοι» θα μπορούσαν – θεωρητικά και μόνο – να ευελπιστούν ότι μπορεί να παίξουν και το «χαρτί» μιας ενδεχόμενης απόφασης για επανάληψη (λόγω της ένστασης) του αγώνα στο Ψυχικό (θεωρείται απίθανο), ώστε με μία ακόμη νίκη να φτάσουν στην προνομιούχο δεύτερη θέση της βαθμολογίας, την οποία από δικές του αγωνιστικές αδυναμίες απώλεσαν πριν από μερικές εβδομάδες.

Εφόσον, λοιπόν, στο Ιβανώφειο γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον μονόδρομο, που τους οδηγεί στη διασταύρωση με τον Απόλλωνα Πάτρας, το μόνο που μένει είναι να διαχειριστούν τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής περιόδου, ως αγώνες προετοιμασίας για τη σκληρή δοκιμασία των play off, που αναμένει την ομάδα.

Αρχής γενομένης με Μαρούσι…

Μάλιστα, αυτές οι τρεις αγωνιστικές προσφέρονται – λόγω αντιπάλων – για αυτόν τον σκοπό, καθώς Μαρούσι και Αρκαδικός (Ιβανώφειο) και ΑΕΛ (εκτός έδρας), είναι ομάδες από τα χαμηλά βαθμολογικά κλιμάκια της Α2 και δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα για έναν σοβαρό «Γηραιό».

Η αρχή των αγώνων… προετοιμασίας γίνεται με το Μαρούσι, στις 17:00, αύριο, Σάββατο 21/4 στο Ιβανώφειο, σε ένα παιχνίδι, στο οποίο ο κόσμος του Ημίθεου επανακτά το δικαίωμα παρουσίας στην κερκίδα, μετά από δύο αγωνιστικές αποκλεισμού. Όπως, μάλιστα, σημείωσε με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ (ορθότατα), οι φίλοι της ομάδας θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί κατά την παρουσία τους στο γήπεδο από εδώ και πέρα, καθώς το μόνο πλεονέκτημα, που διατηρεί ο «Γηραιός» κόντρα στους Πατρινούς στην μάχη των play off ανόδου είναι η έδρα και πρέπει οπωσδήποτε να διαφυλαχθεί.

Να καλύψει αδυναμίες και να φορμαριστεί

Στόχος του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη είναι να φορμάρει όσο το δυνατόν περισσότερο και αποτελεσματικότερα την ομάδα από εδώ και πέρα, εκμεταλλευόμενος την έλλειψη άγχους, καθώς ό,τι κακό ήταν να κάνει στον εαυτό του ο «Γηραιός», μέσα από τη διαδρομή του στην κανονική περίοδο, το έκανε, οδηγούμενος στον ημιτελικό των play off με 0-2 νίκες εις βάρος του και – εφόσον προκριθεί – στον τελικό με μειονέκτημα έδρας…

Ο «κυανόλευκος» κόουτς επανειλημμένως έχει σημειώσει ότι το σύστημα διεξαγωγής της Α2 αναγάγει τα play off σε απόλυτο κριτήριο και εργαλείο ανόδου και ότι ο βασικός σκοπός είναι να εμφανιστεί σε εκείνους τους αγώνες σε φουλ φόρμα το αγωνιστικό σύνολό του.

Θα επιχειρηθεί να περιέλθει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση η ομάδα, καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες αδυναμίες της και κατακτώντας τη δυνατότητα να παίξει – επιτέλους – αποτελεσματική άμυνα στις κρίσιμες αναμετρήσεις του Μαΐου.

Να πάρουν το καλύτερο από τον Ουάσινγκτον

Ο λόγος για τον οποίο οι ιθύνοντες του Ηρακλή δεν αποφάσισαν να αναιρέσουν την προσυμφωνία τους με τον Ντάριους Ουάσινγκτον, όταν διαπίστωσαν – ιδίοις όμμασι – το πόσο πίσω αγωνιστικά βρισκόταν ο Αμερικανός, όταν βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη προ δύο μηνών, ήταν το χρονικό περιθώριο, που υπήρχε μέχρι τα play off.

Ελπίδα τεχνικής ηγεσίας και διοίκησης ήταν ότι οι δυόμισι μήνες που μεσολαβούσαν μέχρι τις καθοριστικές αναμετρήσεις της ανόδου, θα ήταν αρκετό διάστημα, προκειμένου ο 32χρονος γκαρντ να φτάσει σε μια πολύ ικανοποιητική κατάσταση και να βοηθήσει καταλυτικά στην προσπάθεια της ομάδας σε εκείνο το καθοριστικό χρονικό σημείο.

Πλέον, απομένει περίπου ένα 20ήμερο μέχρι την κρίσιμη αυτή φάση και είναι σαφές ότι η τεχνική ηγεσία θα καταβάλλει μία τελική προσπάθεια ως προς το να φέρει τον Αμερικανό στο καλύτερο δυνατό σημείο, στοχεύοντας στο να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί από εκείνον στα play off.

Βεβαίως, δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι στα τελευταία παιχνίδια ο Ουάσινγκτον φαίνεται να έχει οπισθοχωρήσει αγωνιστικά, σε σχέση με την όποια πρόοδο είχε σημειώσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, παράλληλα με το γεγονός ότι έχει αποδείξει πως σε καμία περίπτωση δεν είναι ο περιφερειακός, ο οποίος θα «κουβαλήσει» επιθετικά την ομάδα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Ανωτερότητα: “Διαθέτουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι φίλοι της Μεγαρίδας!”

Μπάσκετ

Back to Top