Παναθηναϊκός: Ομάδα των ξένων

Το πλεονέκτημα των υπολοίπων ομάδων της Volley League έναντι του Ηρακλή (πλειάδα ξένων πρωταγωνιστών), διατηρούν και οι «πράσινοι», που έχουν στο μυαλό τους και τη δύσκολη μάχη της σωτηρίας…

Βόλει, Διάφορα

Ο Ηρακλής συγκρότησε ένα ικανότατο ρόστερ για να μπει στη μάχη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, αποτελούμενο από πρώτης γραμμής Έλληνες βολεϊμπολίστες και έναν έμπειρο και ικανό ξένο, ως μοναδική «παράβαση» στην Ελληνική σύνθεση, που διατηρεί από την αρχή αυτής της προσπάθειας.

Το ρόστερ αξιόλογο – όπως, άλλωστε, αποδείχθηκε και μέσα από την πορεία της ομάδας στη Volley League – όμως, πέρα από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, που το ταλαιπώρησαν, το συγκρότημα του Γιάννη Ορφανού θα έπρεπε να διαχειριστεί και τη δεδομένη παρουσία ενός σημαντικού πλεονεκτήματος από πλευράς –όλων – σχεδόν – των υπολοίπων συμμετεχόντων στην κατηγορία: την παρουσία των πολλών ξένων, οι οποίοι, μάλιστα, διατηρούν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους και έχουν την εμπειρία και την ποιότητα να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στα κρίσιμα σημεία των αγώνων.

Το διαχειρίστηκε αυτό η «κυανόλευκη» ομάδα σε όλο το διάβα της μέσα στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και μάλιστα με επιτυχία, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι κατόρθωσε να πλασαριστεί στα υψηλά βαθμολογικά κλιμάκια, αφήνοντας πίσω της πολλές από αυτές τις ομάδες, οι οποίες διαθέτουν το συγκεκριμένο προσόν.

Ο ΠΑΟ, των “τεσσάρων” από την αμερικανική ήπειρο…

Μία «τέτοια» ομάδα, ομάδα δηλαδή, η οποία επένδυσε στην παρουσία πολλών ξένων στη σύνθεσή της, αναθέτοντάς τους πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι και ο αντίπαλος του ημιτελικού του Final 4 της Ρόδου, ο Παναθηναϊκός.

Επέλεξε τέσσερις παίκτες από την αμερικανική ήπειρο, δύο από τις ΗΠΑ και δύο από τη Βραζιλία και οφείλει – κατά κύριο λόγο – σε αυτούς τα όποια σημάδια ανάκαμψης έδειξε στο δεύτερο γύρο της Volley League, μολονότι κάθε άλλο παρά εξασφάλισε το πρωταρχικό ζητούμενο της σωτηρίας του.

Μάιλς Τζόνσον. Αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας του Ανδρεόπουλου. Ο 23χρονος Αμερικανός διαγώνιος, ως εκ της θέσης του, αναλαμβάνει μεγάλο μέρος των επιθετικών προσπαθειών και από το επίπεδο της αποτελεσματικότητάς του κρίνονται πολλά.

Ντρέικ Σίλμπερνάγκελ. Ο έτερος των παικτών από τις ΗΠΑ, είναι και αυτός νεαρός (23 ετών) και αγωνίζεται σε ρόλο κεντρικού, αποτελώντας την κύρια δύναμη του Παναθηναϊκού στις μάχες του φιλέ.

Γιόνατας Καρντόσο. Ο Βραζιλιάνος ακραίος, ο οποίος ήρθε να ενισχύσει στη συγκεκριμένη θέση το «τριφύλλι», είναι και αυτός νεαρός (24 ετών) και ιδιαιτέρως εκρηκτικός στο παιχνίδι του.

Ενρίκ Μπατατζίμ. Ένα Βραζιλιάνος, με σπουδαία θητεία στην Ελληνική Λίγκα (είχε αναδειχθεί MVP του πρωταθλήματος με τη φανέλα του Παμβοχαϊκού) είναι ο τέταρτος ξένος των «πρασίνων». Ακραίος, ικανός επιθετικά και επίσης νεαρός (22 χρονών), με την τεχνική ηγεσία του αντιπάλου στον ημιτελικό να στρέφεται αποκλειστικά σε επιλογές «πιτσιρικάδων» ξένων.

Με το μυαλό και στην αγωνιστική επιβίωση

Μετά την περιπέτεια του Final 4 της Ρόδου, ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να δώσει ένα μεγάλο «τελικό», αυτόν της σωτηρίας του και της προσπάθειας για αποφυγή του υποβιβασμού στην Α2, αντιμετωπίζοντας σε «αγώνα δίχως αύριο», στο Αιγίνιο την τοπική Νίκη για τα play out του πρωταθλήματος.

Όποιος χάσει, χάνεται και αυτή η υπόθεση δεν μπορεί παρά να είναι «καρφωμένη» στο μυαλό όλης της «πράσινης» ομάδας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Ηρακλής (ο οποίος έχει τα δικά του αγωνιστικά προβλήματα) μπορεί να ποντάρει σε αυτό το γεγονός, προκειμένου να εξασφαλίσει την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό κυπέλλου.

 

Σχετικά Άρθρα

Τραγικό! “Έφυγε” στα 52 του ο σπουδαίος Βαντίμ Καμούτσκιν!

Βόλει

Back to Top