Ψαρόπουλος: «Κανονικά στα μπαράζ ο Ηρακλής – Για τις 29 Απριλίου η έναρξη…»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων μίλησε για όλα όσα αφορούν στις εξελίξεις για τα play off ανόδου.

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα για Μπλε» του «Libero 107,4», ο Σταύρος Ψαρόπουλος, ήταν αποκαλυπτικότατος και ξεκάθαρος στις τοποθετήσεις του γύρω από την όλη ιστορία των μπαράζ.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος, πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, διευκρίνισε ότι στη σημερινή (17/4) σύσκεψη θα ανακηρυχθεί και τυπικά πρωταθλητής ο Ημίθεος και δεν θα έχει κανένα θέμα με τη συμμετοχή του στα play off  ανόδου.

Αναλυτικά τα όσα σημείωσε στην «κυανόλευκη» ραδιοφωνική εκπομπή:

Κανονικά στα μπαράζ ο Ηρακλής. «Εμείς θα συσκεφθούμε αύριο (σ.σ. σήμερα, 17/4) και θα εξετάσουμε το θέμα των πρωταθλητών των Ομίλων και της συμμετοχής τους στα μπαράζ. Θα ανακηρύξουμε και τυπικά πρωταθλητή τον Ηρακλή, καθώς δεν έχουμε κάτι αποτρεπτικό προς αυτήν την διαδικασία και θα λάβει κανονικά μέρος στα play off».

Το… «παράλογο» Παλαιοχώρι. «Ο Ηρακλής δεν πρόκειται να προβληματιστεί από την κίνηση του Άρη Παλαιοχωρίου. Η συγκεκριμένη ομάδα δεν διατηρεί το παραμικρό έννομο συμφέρον, προκειμένου να προβεί στην κίνηση, στην οποία προέβη. Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λειτούργησε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ίσως κάποιος δικηγόρος τους έπεισε ότι μπορεί να έχουν τύχη, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα».

Το – όποιο – θέμα, μετά τα μπαράζ. «Το όποιο θέμα για τον Ηρακλή μπορεί να ανακινηθεί μετά τη διαδικασία των μπαράζ, αν και εφόσον η ομάδα πάρει το εισιτήριο της ανόδου και κάποιος από τους δύο του δικού του γκρουπ στα μπαράζ κρίνει ότι πρέπει να υποβάλλει ένσταση, διότι έχει έννομο συμφέρον. Πάντως, ο Ηρακλής θα μετάσχει κανονικότατα στα μπαράζ και θα διεκδικήσει την άνοδο στη Football League».

Τετάρτη (18/4) η κλήρωση. «Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, όλα δείχνουν ότι την Τετάρτη (σ.σ. αύριο, 18/4) θα είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε την κλήρωση των αγώνων για τα δύο γκρουπ των μπαράζ. Εκτός απροόπτου θα τελειώσουμε με αυτό το ζήτημα τουλάχιστον».

Μάλλον, στις 29 Απριλίου. «Δυστυχώς δεν φαίνεται ότι θα καταστεί εφικτό να τηρήσουμε το πρόγραμμα έναρξης της διαδικασίας και μάλλον πηγαίνουμε για μια εβδομάδα μετά. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η πλέον πιθανή ημερομηνία έναρξης των μπαράζ είναι η Κυριακή 29 Απριλίου».

Παγκόσμια Ελληνική πρωτοτυπία. «Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, καθώς υπάρχουν εκκρεμοδικίες, για τις οποίες ίσως να μην αρκέσει ο πρώτος βαθμός κρίσης. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό που συμβαίνει με την Ελληνική αθλητική δικαιοσύνη. Πουθενά αλλού δεν υπάρχουν τρείς βαθμοί κρίσης (σ.σ. Πρωτοβάθμιο – Εφέσεων – Διαιτητικό). Η όλη αυτή κατάσταση πηγαίνει πίσω χρονικά ολόκληρη διοργάνωση».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top