Μπαξεβάνος: “Οι φανέλες δεν κερδίζουν μόνες τους…”

Εγρήγορση ζητά από την ομάδα ο Σπύρος Μπαξεβάνος.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Όλα όσα σημείωσε ο “κυανόλευκος” κόουτς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Metropolis 95,5”:

Για το αν έχει κάποια προτίμηση σχετικά με τον αντίπαλο στην πρεμιέρα: «Για εμάς δεν υπάρχει κάποια επιλογή, εύκολος ή δύσκολος αντίπαλος. Είναι καλό στο πρώτο παιχνίδι να έρθει η νίκη προκειμένου η ομάδα να πάρει ψυχολογία. Είναι καλύτερα να σε κυνηγούν, παρά να κυνηγάς. Εσύ κάνεις ένα παιχνίδι εύκολο ή δύσκολο και αυτή τη φιλοσοφία πρέπει να περάσουμε στα νέα παιδιά. Να κρατήσουμε και λίγο χαμηλά τα παιδιά, να δείξουμε πως πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ στον αγωνιστικό χώρο για να ξεκινήσουμε θετικά από το πρώτο παιχνίδι».

Για το πώς κρατά σε εγρήγορση τους παίκτες του και τι μήνυμα τους στέλνει: «Υπήρχε μια χαλάρωση και λόγω Πάσχα και το είδαμε αυτό και στο φιλικό με την Καρδία. Από χθες που πήγαμε στην πρώτη προπόνηση τονίσαμε ότι αυτές οι 40-45 μέρες είναι οι πιο κρίσιμες για την ομάδα. Δεν κάναμε τίποτα με το να βγει η ομάδα πρωταθλήτρια. Απλώς κάναμε ένα βήμα για τον κύριο στόχο που είναι η άνοδος στη Football League. Με αυτό το σκεπτικό πρέπει να συνεχίσουμε. Οι φανέλες δεν κερδίζουν μόνες τους. Χρειάζεται αδιάκοπη προσπάθεια στο γήπεδο».

Για το αν ξεχωρίζει τον ΝΠΣ Βόλο από τους τρεις αντιπάλους στα μπαράζ: «Νομίζω, ναι. Οι άλλες είναι πιο καθαρές ομάδες Γ’ Εθνικής. Θα πάνε στη δύναμη, στην κόντρα. Έχουν καλά στοιχεία κι αυτές, γι’ αυτό και βγήκαν πρωταθλήτριες στους ομίλους τους. Όμως ο ΝΠΣ Βόλος και ποιοτικά έχει πολύ καλό ρόστερ με παίκτες που έπαιξαν σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Από το ξεκίνημα της χρονιάς έχουν διατηρήσει την ίδια ομάδα με μόνο μία προσθήκη τον Ιανουάριο. Έχει βάθος στο ρόστερ. Το πόσο γρήγορα πήραν την πρώτη θέση στον όμιλό τους δείχνει πως υπάρχει κάτι καλό και το έχουμε διαπιστώσει αυτό παρακολουθώντας αγώνες τους».

Για το αν θα ήθελε αντίπαλο τον ΝΠΣ Βόλο στην πρεμιέρα στο Καυτανζόγλειο: «Δεν θα έχουμε πρόβλημα, όμως, δεν είμαι ο άνθρωπος που θα εκφράσει κάποια προτίμηση. Πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε και να δείξουμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο».

Για τον κόσμο του Ηρακλή: «Έδειξε και στα τελευταία παιχνίδια πως μας δίνει έξτρα δύναμη. Το ίδιο θα κάνει και σε αυτά τα παιχνίδια που η ομάδα που τον χρειάζεται ακόμη περισσότερο. Να πιστέψουν σε αυτά τα παιδιά. Έχουν τις ικανότητες, τις δυνατότητες, τη φιλοδοξία και τη θέληση ώστε ο Ηρακλής να ανέβει στην παραπάνω κατηγορία».

Για το αν ο ίδιος προσωπικά νιώθει έτοιμος ενόψει μπαράζ: «Πρώτα από όλα εγώ πρέπει να είμαι έτοιμος. Μου δίνει αυτοπεποίθηση η εικόνα των παιδιών και η προσπάθεια που κάνουν στα τελευταία παιχνίδια αλλά και τις προπονήσεις. Έχουμε πολλές πιθανότητες η ομάδα να πάρει αυτό που θέλει».

Για το αν μπορεί να δώσει υπόσχεση ανόδου: «Ο Ηρακλής θα ανέβει. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Έτσι πρέπει να είναι, δεν μπορεί να υπάρξει επόμενη μέρα αλλιώς. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς και από τον προηγούμενο προπονητή, τη διοίκηση και τα παιδιά. Φτάσαμε σε μια εποχή που έχουμε καλά πατήματα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top