- Bluearena - https://bluearena.gr -

Γιαννίτσης ή Κωστούλας, το δίλημμα Μπαξεβάνου

Το περασμένο Σάββατο στη Μίκρα ο Σπύρος Μπαξεβάνος είχε την ευκαιρία να τεστάρει την ομάδα του απέναντι στον ΑΟ Καρδίας, μετά από αρκετές μέρες αγωνιστικής αδράνειας, λόγω της λήξης της κανονικής περιόδου και του κενού μέχρι την έναρξη των μπαράζ.

Ο τεχνικός των «κυανολεύκων» δεν άφησε την ευκαιρία της αγωνιστικής ενεργοποίησης για την ομάδα του να πάει χαμένη και επέλεξε να χρησιμοποιήσει την «καλή» ενδεκάδα του για ολόκληρο το πρώτο μέρος της φιλικής αναμέτρησης. Αυτήν, στην οποία μας έχει συνηθίσει να στηρίζεται στους αγώνες, στους οποίους κοουτσάρισε τον Ηρακλή κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι βρίσκεται σε περισυλλογή, σχετικά με έναν ευχάριστο προβληματισμό, τον οποίο του προκάλεσε η προσθήκη του Κώστα Καζναφέρη στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Ο έμπειρος και ικανότατος αμυντικός μέσος, αγωνιζόμενος στη «φυσική» θέση του, ως «εξάρι», έχει «δέσει» τη μεσαία γραμμή, αλλά – παράλληλα – απελευθέρωσε από τον συγκεκριμένο ρόλο τον Μάριο Κωστούλα.

Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι ο προπονητής να έχει διαθέσιμους για τη μία θέση στους στόπερ, δίπλα στον αρχηγό Άγγελο Καραντασιάδη, τους Μιχάλη Γιαννίτση και τον Μάριο Κωστούλα, ως εν δυνάμει βασικούς.

Και στο παιχνίδι με την Καρδία, ο Σπύρος Μπαξεβάνος κατέδειξε το δίλημμα που έχει για τη θέση αυτή, καθώς άρχισε με τον Γιαννίτση και συνέχισε με τον Κωστούλα, χρησιμοποιώντας τον δεύτερο από το ημίωρο και μετά. Πρόκειται για την επιτομή του γνωστού δημοσιογραφικού και αθλητικογραφικού κλισέ, «ευχάριστος πονοκέφαλος», ωστόσο ο 47χρονος προπονητής καλείται να λάβει τη σχετική απόφαση ενόψει των καθοριστικών αγώνων, που έρχονται.

Έχει να επιλέξει μεταξύ δύο ικανών κεντρικών αμυντικών, με κάποια διαφορετικά αγωνιστικά στοιχεία μεταξύ τους. Ο Μιχάλης Γιαννίτσης είναι ο ψηλός στόπερ του 1,90, που ισχυροποιεί την ομάδα στον αέρα, τόσο σε φάση άμυνας, όσο και επίθεσης, με πολλές παραστάσεις και από το επίπεδο της Super League, ενώ ο Μάριος Κωστούλας είναι ο στόπερ… «τύπου Καραντασιάδη», που βασίζεται δηλαδή στην ευκινησία και στην ταχύτητα των επεμβάσεων, βοηθώντας παράλληλα και στο ψηλό παιχνίδι.

Το αποτέλεσμα της τελικής κρίσης του Σπύρου Μπαξεβάνου αναμένεται με ενδιαφέρον, με την έναρξη των αγώνων μπαράζ.