- Bluearena - https://bluearena.gr -

Έτοιμοι για «ειδικές συνθήκες» στα μπαράζ

Για να συνεννοούμαστε, όταν αναφερόμαστε σε ένα παιχνίδι, το οποίο άφησε τις πιο χαρακτηριστικές εμπειρίες και παραστάσεις «Γ΄ Εθνικής» στη φετινή αγωνιστική διαδρομή του Ηρακλή, αναφερόμαστε στην αναμέτρηση του Λαγκαδά.

Εκεί, οι τότε γηπεδούχοι, «δίδαξαν Γ΄ Εθνική» και μάλιστα… με το κιλό, στον Ημίθεο, ο οποίος, ως αθλητικός οργανισμός ήταν πλήρως άμαθος από αυτές τις καταστάσεις. Ήταν μία σπουδαία διδαχή, ένα εξαιρετικά χρήσιμο μάθημα για τη συνέχεια, τα όσα συνέβησαν σε εκείνον τον αγώνα.

Και, σαφώς, υποβοήθησαν την από εκεί και έπειτα προσπάθεια της ομάδας, καθώς άπαντες στον Ηρακλή είχαν ήδη πάρει μια γεύση του τι μπορεί να αντιμετωπίσουν στις υπόλοιπες έδρες της κατηγορίας και εμφανίστηκαν ετοιμοπόλεμοι στο υπόλοιπο της σεζόν…

Απόλυτη εναντίωση και κάκιστη φιλοξενία, με… απαγόρευση διαδικτυακής τηλεοπτικής κάλυψης της αναμέτρησης από το Iraklis TV, παράλληλη απαγόρευση και στο συνεργείο της ΕΤ3 (!) για λήψη στιγμιοτύπων και ισχυρή παρουσία προσωπικού ασφαλείας… «ειδικών συνθηκών και ειδικής σωματικής διάπλασης», αποτελούσαν τους βασικούς άξονες της προπαρασκευής μάχης από τη γηπεδούχο πλευρά.

Το «μάθημα Γ΄ Εθνικής» είχε και πολύ επιμορφωτική συνέχεια εντός αγωνιστικού χώρου, με ένα σκληρό παιχνίδι από πλευράς των αντιπάλων του «Γηραιού», μία απολύτως εχθρική διαιτησία, που σφύριζε τα πάντα ανάποδα και ένα γκολ… από το πουθενά στις καθυστερήσεις, ύστερα από υπόδειξη ανύπαρκτου φάουλ από τον ανεκδιήγητο ρέφερι. Σεμινάριο κανονικό…

Με άξονα αναφοράς και συλλογιστικής το συγκεκριμένο παιχνίδι και τα όσα «έμαθαν» από αυτό, διοικητικό επιτελείο και αγωνιστικό τμήμα, όλοι δηλαδή στην «κυανόλευκη» ομάδα, εμφανίζονται απολύτως «υποψιασμένοι» ότι ανάλογα καταστάσεις – και πολύ πιθανόν και σε μεγαλύτερη ένταση – ενδέχεται να αντιμετωπίσουν στις εκτός έδρας μάχες των μπαράζ.

Εκεί, όπου ο στόχος είναι σπουδαίος και το κίνητρο της ανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, τόσο ως προς τις προθέσεις, όσο και ως προς τα μέσα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν. Ο καθένας από τους τρεις αντιπάλους, που θα τεθούν αντιμέτωποι του Ηρακλή, έχοντας επίγνωση και αναγνωρίζοντας την ανωτερότητά του σε όλα τα επίπεδα, θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο, προκειμένου να ανατρέψει υπέρ του την κατάσταση.

Μάλιστα, στη Μίκρα εκτιμούν ότι – προφανέστατα – μεταξύ των συμμετεχόντων στο γκρουπ των τεσσάρων υπάρχει και ομάδα, η οποία διαθέτει σε απόλυτο βαθμό την ειδική… «τεχνογνωσία» εφαρμογής τέτοιων καταστάσεων και χρήσης τέτοιων τακτικών – ελέω της διοικητικής ηγεσίας της – με συνέπεια να προετοιμάζονται αναλόγως.

Θα δοθεί τεράστια βαρύτητα στην εξασφάλιση όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών φιλοξενίας και συνθηκών διεξαγωγής των εκτός έδρας αναμετρήσεων, με βαρύτητα σε κάθε παράμετρο, που αφορά στο τι θα έχει να αντιμετωπίσει ο Ηρακλής, ως σύνολο, σε αγωνιστικό χώρο και κερκίδα.

Στον Ημίθεο εργάζονται ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση, γνωρίζοντας ότι οι τρεις «τελικοί» των μπαράζ μακριά από το Καυτανζόγλειο δεν θα θυμίζουν σε καμία περίπτωση… «γιορτή του ποδοσφαίρου», ούτε θα έχουν «άρωμα» από… Γουέμπλεϊ…