- Bluearena - https://bluearena.gr -

Προσπάθεια για Αρμενάκη…

Όπως σημείωσε ο κόουτς του Ηρακλή, η χρονιά για το «κυανόλευκο» βολεϊκό συγκρότημα δεν ολοκληρώθηκε στο Ζηρίνειο. Μπορεί η δεύτερη συνεχόμενη ήττα από την Κηφισιά να τελείωσε τη σειρά των play off για το πρωτάθλημα της Volley League, ωστόσο ο Ημίθεος έχει μπροστά του μία μεγάλη αγωνιστική υποχρέωση και μία μεγάλη αγωνιστική πρόκληση.

Σε μία εβδομάδα «ρίχνεται» στη μάχη του Final 4 του κυπέλλου στη Ρόδο, αντιμετωπίζοντας την Παρασκευή 20 Απριλίου στον ημιτελικό του θεσμού τον Παναθηναϊκό, με την απόλυτη επιδίωξη να είναι εκείνος, ο οποίος θα δώσει το «παρών» στον τελικό της επομένης, στο Κλειστό της Καλλιθέας.

Αυτό, το οποίο προβληματίζει περισσότερο την τεχνική ηγεσία, πέρα από την αγωνιστική κάμψη των τελευταίων ημερών, είναι η κατάσταση του Απόστολου Αρμενάκη.

Ο βασικός διαγώνιος του Ηρακλή, ταλαιπωρείται σημαντικά από έναν τραυματισμό στο χέρι (οστικό οίδημα στον αγκώνα), υπό την επήρεια του οποίου αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια των play off κόντρα στην Κηφισιά. Όπως ήταν λογικό, ο ικανότατος διαγώνιος του «Γηραιού» δεν μπόρεσε να πιάσει επίπεδα απόδοσης ανάλογα των υψηλότατων δυνατοτήτων του, με συνέπεια και η ομάδα να χάσει μεγάλο μέρος της δυναμικής της.

Ο πολύπειρος άσσος ακολουθεί εντατική θεραπεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που αντιμετωπίζει και ελπίζεται ότι το διάστημα της μιας εβδομάδας, το οποίο μεσολαβεί μέχρι το Final 4, θα είναι αρκετό, προκειμένου να βρεθεί σε πολύ καλύτερη κατάσταση, από αυτήν, που βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή.

Ο καλός Αρμενάκης αποτελεί κρισιμότατο και καθοριστικό μέγεθος για τις αγωνιστικές επιδιώξεις του Ηρακλή στη διοργάνωση της ερχόμενης εβδομάδας και είναι λογικό όλο το ενδιαφέρον να έχει πέσει επάνω του.

Μάλιστα, το μόνο θετικό, που προέκυψε από την ατυχή έκβαση της σειράς με την Κηφισιά, είναι ότι δεν θα απαιτηθεί τρίτος αγώνας, με αποτέλεσμα το μεγάλο επιθετικό όπλο του «Γηραιού» να έχει τα περιθώρια ανάπαυσης και καλύτερης διαχείρισης του τραύματός του.