- Bluearena - https://bluearena.gr -

Χατζηκυριακίδης: “Ήταν παιχνίδι μυαλού και εγωισμού”

Ο κόουτς του Ηρακλή μίλησε στον “Arena 89,4”, σημειώνοντας:

Για το παιχνίδι με τον Χολαργό: “Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι τα ψυχικά αποθέματα. Από την προετοιμασία είχαμε πει ότι αυτό θα είναι ένα παιχνίδι μυαλού και εγωισμού. Θεωρώ πως ανταποκριθήκαμε πάρα πολύ καλά σε αυτό το κομμάτι. Κάναμε μυαλωμένο παιχνίδι. Ακολουθήσαμε το πλάνο. Ξέραμε πως η συγκεκριμένη ομάδα λειτουργεί με τα τρίποντα. Θέλαμε να περιορίσουμε τα τρίποντα κάτω από τα 11 και το καταφέραμε. Στην κανονική διάρκεια είχαν οχτώ. Και δύο στη παράταση. Από εκεί και πέρα ξέρουμε τις αμυντικές μας αδυναμίες αλλά και τα προτερήματά μας στην επίθεση. Ήμασταν πολύ καλοί επιθετικά και αυτό φάνηκε με τις 23 ασίστ μας. Αντέξαμε στην πίεση. Αντέξαμε στο σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων. Παίξαμε και εμείς δυνατά. Πιστεύω πως είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Εκτός ίσως ότι θα έπρεπε να τελειώσει το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια. Σημασία έχει το αποτέλεσμα”.

Για τη θέση του Ηρακλή τώρα: “Το έχω πει στα παιδιά πως αυτό που με νοιάζει πιο πολύ είναι η εικόνα. Και η εικόνα της ομάδας όταν παίζει εκτός έδρας είναι εξαιρετική. Αυτό είναι που μας δίνει αισιοδοξία και αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε. Να είμαστε δηλαδή ανταγωνιστικοί, να παίζουμε το πλάνο μας, να δίνει ο καθένας το 110% των δυνατοτήτων του, να βλέπουμε το ταμπλό στο τέλος και να προχωράμε έτσι. Η εικόνα δείχνει δηλαδή ότι ο Ηρακλής επέστρεψε. Και το λέω σύμφωνα με την εικόνα της, όχι των αποτελεσμάτων”.

Για το τι συζητάνε με τους παίκτες: “Έχουμε παίκτες με εμπειρία και βγαίνουν πολλοί πρωταγωνιστές. Και αυτό που τους λέω συνέχεια είναι πως άλλο πράγμα η κανονική διάρκεια, άλλο να παίζουμε Σάββατο με Σάββατο και άλλο τα πλέι οφ”.

Για τα πλέι οφ: “Εγώ έχω εμπειρία από πλέι-άουτ βέβαια αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Και στις δύο περιπτώσεις είναι σαν να παίρνεις πρωτάθλημα. Αλλά είναι μια διαδικασία δύσκολη. Εμείς έχουμε πολλές επιλογές. Έχουμε αρκετούς παίκτες. Δεν είναι τυχαία η εμφάνιση του Αγγελακόπουλου στην παράταση. Ήταν ξεκούραστος ο παίκτης. Και τον Γκαγκαλούδη που έπαιξε εξαιρετικά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και στο τέλος ο Βασίλης μπήκε ξεκούραστος. Ένα παράδειγμα λέω. Τα πλέι οφ είναι άλλο πρωτάθλημα. Την εποχή αυτή μετά από 9 μήνες αγώνες το πόσο γυμνασμένος είσαι, πόσο δυνατά πόδια έχεις, τι επιλογές έχεις είναι αυτά που θα παίξουν ρόλο στην έκβαση”.

Για το παιχνίδι με το Περιστέρι: “Είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Είναι ο πρωταθλητής της κατηγορίας. Έχει παίκτες με προσωπικότητα που δεν πιστεύω ότι θα δείξουν χαλαρότητα. Σίγουρα δεν έχει το δικό μας κίνητρο. Και εμείς ερχόμαστε από ένα δύσκολο παιχνίδι με παράταση και είμαστε κουρασμένοι. Το Περιστέρι θέλει να δείξει μέσα στο σπίτι του ότι είναι πρωταθλητής. Αν και ο Ηρακλής είναι το μεγαλύτερο brand name, αν θέλετε, της κατηγορίας οπότε το κίνητρο είναι μεγάλο. Πιστεύω ότι ψυχολογικά είμαστε καλά. Πρέπει να έχουμε μια σωστή προσέγγιση. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο άγχος. Είναι θα λέγαμε ένα “εύκολο” παιχνίδι. Αν το κερδίσεις μπαίνεις δυνατά στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης αν όχι προχωράς”.