Σαρλής: «Ο Ηρακλής αντιμετωπίζεται πάντα διαφορετικά»

Ο πρώην υπεύθυνος ασφαλείας του Ηρακλή, Μάκης Σαρλής, μίλησε με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ, αλλά και για την αδικία που έχει υποστεί ο Ηρακλής.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Αναλυτικά, τα όσα είπε στον Arena fm 89,4:

Για τη συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ: «Η συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ δεν έγινε; Έγινε. Αν και αυτή τη φορά δεν μαζέψει τα κουκιά ο Παναθηναϊκός, θα κάνουμε ξανά συνεδρίαση; Γιατί να μην πέσει ο Παναθηναϊκός; Γιατί είναι μεγάλη ομάδα; Γιατί, ο Ηρακλής δεν ήταν; Όπως και η ΑΕΚ. Ας αναλογιστούν κάποιοι ότι δεν υπάρχει μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 100% πίστευα και πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα παίζει του χρόνου στην Α’ Εθνική, γιατί είναι ομάδα της Αθήνας, είναι μεγάλη ομάδα και πριν μερικά χρόνια εμγάλη, ήταν Νο1 πριν μερικά χρόνια.

Και παλιότερα ψηφίστηκε με 3-2 ψήφους να μην πέσει ο Παναθηναϊκός στη Β’ Εθνική. Και η τρίτη ψήφος ήταν του Ανδριανόπουλου, που είπε ότι δεν μπορούσα να ψηφίσω κατά του Παναθηναϊκού, γιατί δεν νοείται πρωτάθλμα χωρίς τον ΠΑΟ. Λένε την ανομοία τους. Όπως λεει ο Κούγιας ότι ευθέως παρανομεί και ότι θα χάσει 400.000 ευρώ, αν ο Παναθηναϊκός δεν συμμετέχει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αυτοί θέλουν να παίζουν οι τρεις τους. Ο Ηρακλής που έπρεπε να έχει έναν πρόεδρο να βαράει το τραπέζι και να το σπάει, θα μπορούσε να τους κάνει μεγάλη πλάκα. Να τους πει: ‘Ή θα παίζετε μόνοι σας ή εμείς δεν θέλουμε να παίζουμε μαζί σας’. Δεν μπορώ ν’ ακούω τον Βασιλειάδη να λέει ότι θα καλέσω τους προέδρους των τριών μεγάλων ομάδων. Δεν το κατάλαβα αυτό. Αφήνεις έξω τον Ηρακλή και τον Άρη; Η Αθήνα ήταν πάντα ενωμένη στα δύσκολα. Ο ΠΑΟΚ μπήκε και μπερδεύτηκε με αυτούς, γιατί έχει έναν πλούσιο πρόεδρο και πίστεψε ότι θα επηρεάσει. Εγώ δεν πιστεύω ότι μπορεί να κάνει κάτι από την στιγμή που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Σε βλέπουν στραβά οι Αθηναίοι. Ο ΠΑΟΚ ήδη άρχισε να το καταλαβαίνει και ψήφισε υπέρ μας. Εδώ στη Θεσσαλονίκη ποτέ στα δύσκολα δεν ήμασταν ενωμένοι».

Για το αν μπορούν να γίνουν φίλοι οι τρεις της Θεσσαλονίκης: «Ούτε οι Αθηναίοι είναι φίλοι όταν παίζουν, αλλά είναι φίλοι πέρα από τα 90 λεπτά του αγώνα. Βρίσκουν άκρη αυτοί. Την κάνουν εσκεμμένα τη συνεδρίαση σήμερα, γιατί ξέρουν εκ των προτέρων την απόφαση. Στην Ελλάδα ζείτε; Δεν τα μάθατε;».

Για τον Ηρακλή, που είναι ο άμεσα θιγμένος από αυτήν την ιστορία: «Ο Ηρακλής είναι αυτός που υπέστη τη μεγαλύτερη αδικία, αφού, αν και σώθηκε αγωνιστικά, υποβιβάστηκε εξωαγωνιστικά. Δεν τους ενδιέφερε το business plan που είχε ο Ηρακλής και το πώς θα ξεχρέωνε τα 2,5 εκατ.. Τους ενδιέφερε που μας είχαν κόψει το ρεύμα για κάποιες μέρες και τα όσα διάβαζαν στο ίντερνετ.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο Παναθηναϊός. Είναι και άλλες ομάδες που δεν έχουν φανεί ότι έχουν τόσο μεγάλα προβλήματα».

Για το πώς παίρνονται οι αδειοδοτήσεις: «Στο μπάσκετ έμπαινες μέσα με το καρτελάκι σου και σου έλεγαν τι μπάτζετ έχετε, τι business plan έχετε, ποιοι άνθρωποι έχουν εκκαθαριστικά, ποια είναι τα βεβαιωμένα έσοδα. Εμείς πηγαίναμε με αυτά και με 200.000 ευρώ που τα παρουσιάζαμε από διαφημιστές, γιατί ξέραμε ότι στον Ηρακλή μπορεί να έβρισκαν ο,τιδήποτε και να μας έκοβαν. Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα, που δεν ξέρουμε για ποιον λόγο, αντιμετωπίζεται με άλλον τρόπο. Τα τελευταία 15 χρόνια, όταν πάει να βρει το δίκιο του, αντιμετωπίζεται με τον πιο χυδαίο τρόπο. Αυτά τα έχω ζήσει στο πετσί μου, τα έχω δει.

Τα βλέπουμε και στο μπάσκετ: Ο Ηρακλής έπρεπε να παίζει στην Α1. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά. Τα επιτρέπουν οι ίδιοι οι παράγοντες.

Γιατί να είναι η έδρα του μπάσκετ στην Αθήνα; Κάποια να είναι στη Θεσσαλονίκη. Ή στην Αλεξανδρούπολη, ή τη Λάρισα, που δεν έχει μεγάλη ομάδα. Ο Ηρακλής είναι μακριά απ’ όλα αυτά. Μέχρι και ο ΠΑΟΚ, που έχει τον Σαββίδη, τώρα δημιούργησε με τον Γραμμένο και αυτούς. Τώρα το ελέγχει και δεν ξέρουμε αν θα το ελέγχει.

Είναι θέμα βούλησης κάθε κυβέρνησης. Αυτός είναι ο νόμος…

Ο Ηρακλής δεν είναι εύκολη λεία. Μην νομίζεις ότι θα τις παίρνουν τις ψήφους από εμάς».

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top