Ποντίκης: «Με τον κόσμο μας θα πετύχουμε πολλά περισσότερα»

Ο διοικητικός σύμβουλος του ποδοσφαιρικού Ηρακλή τοποθετήθηκε ενόψει των μπαράζ ανόδου.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95,5» μίλησε ο Νίκος Ποντίκης, αναφερόμενος στα θέματα της επικαιρότητας του Ημίθεου.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του μέλους της «κυανόλευκης» διοίκησης:

Για το πώς είναι η ομάδα αυτό το διάστημα:Όλοι χαλαρώσαμε στην περίοδο των εορτών του Πάσχα, καθώς όλοι το είχαμε ανάγκη. Ήταν αλήθεια πως η πίεση που δεχτήκαμε τόσο εμείς, όσο και οι παίκτες ήταν μεγάλη, οπότε όλοι χρειαζόμασταν την ξεκούραση ενόψει της δύσκολης συνέχειας”.

Για την κλήρωση των μπαράζ και την ανακήρυξη της ομάδας ως Πρωταθλήτριας:Είναι ανήθικο να ζητάει κάποια ομάδα να μην ανακηρυχθούμε Πρωταθλητές, για να παίξει αυτή στα μπαράζ της ανόδου, ενώ έχει χάσει αυτό το προνόμιο εντός του γηπέδου. Αυτά είναι απίστευτα πράγματα και δυστυχώς αυτό το είδαμε και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, εκεί όπου το Πρωτάθλημα κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες. Αυτό κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει. Θα πρέπει να μπουν κάποιοι κανόνες στο ποδόσφαιρο, τους οποίους θα τους τηρούν όλοι. Κανείς δεν πρέπει να παίρνει το Πρωτάθλημα στα χαρτιά. Θα πρέπει να επιβληθούν άλλου είδους ποινές. Όλα αυτά τα «τερτίπια» τα έχουν κάποιοι για να εξυπηρετούν το συμφέρον τους. Όταν σχετίζεται με μία τέτοια υπόθεση μία ομάδα της Αθήνας, όλα εφαρμόζονται ως δια μαγείας. Εγώ αγαπώ όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης και με λυπεί αφάνταστα η αδικία εις βάρος τους. Δεν είναι δυνατόν να μην αφήνουν τον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή να πάρουν το Πρωτάθλημα. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα. Αν θέλουμε να ανεβάσουμε όντως επίπεδο το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, θα πρέπει να μπουν κανόνες που θα τηρούνται απ’ όλους”.

Για την πιθανή σωτηρία του Παναθηναϊκού:Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται με τον Παναθηναϊκό. Πέρυσι ψήφιζαν όλοι με μανία να πέσει ο Ηρακλής, ενώ τώρα ευαισθητοποιήθηκαν όλοι για να μην πέσει ο Παναθηναϊκός”.

Για τη φετινή πορεία του Ηρακλή και για το αν εκπληρώθηκαν οι στόχοι της διοίκησης: “Φέτος έγινε ένα μικρό θαύμα. Ούτε εμείς οι ίδιοι δεν πιστεύαμε το τι ακριβώς έχει γίνει. Εμείς ξεκινήσαμε μία προσπάθεια στην οποία συμμετείχαν άτομα από την οικογένεια του Ηρακλή και τελικά καταφέραμε να κάνουμε Πρωταθλήτρια την ομάδα και να διεκδικούμε πλέον την άνοδό μας. Επίσης έχουμε έναν πολύ καλό προϋπολογισμό και η ομάδα δεν χρωστάει σε κανέναν. Κάθε δίμηνο γνωστοποιούμε τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου, για να ξέρει ο κόσμος που πάνε τα λεφτά του. Υπάρχει πλήρης διαφάνεια και δεν υπάρχει ούτε ένα ψεγάδι για αυτή τη διοίκηση που αποτελεί ένα πραγματικό μοντέλο διοίκησης για οποιαδήποτε ομάδα. Εμείς κάναμε μία συνολική προσπάθεια, η οποία αποτελείται από άτομα της οικογένειάς μας, από τον απλό κόσμο, αλλά και από επώνυμους και ανώνυμους φίλους της ομάδας μας. Θα ήθελα πραγματικά να τους ευχαριστήσω όλους και θα καλέσω τον κόσμο να επιστρέψει στο γήπεδο ενόψει των play-off, γιατί είναι η μοναδική φορά που ο Ηρακλής είναι τόσο υγιής. Βασιζόμαστε αποκλειστικά στον κόσμο του Ηρακλή”.

Για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν: “Αυτό είναι ίσως το μοναδικό παράπονό μου. Βέβαια καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί με όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον Ηρακλή με τους απατεώνες που βρέθηκαν στο τιμόνι της ομάδας, αλλά θα τώρα πρέπει να ξεχάσει την απογοήτευση και την κούραση και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Είμαστε σίγουροι, άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος μας, να γίνει ο Ηρακλής μία ομάδα-μοντέλο, αλλά αυτό προϋποθέτει την καθολική στήριξη του κόσμου”.

Για το αν η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο θα διευκολύνει περαιτέρω τα πράγματα στον Ηρακλή: “Αυτό είναι σίγουρο. Αφού φέτος με τόσες δυσκολίες καταφέραμε και ανταπεξήλθαμε οικονομικά και φτάσαμε την ομάδα εδώ που είναι τώρα, καταλαβαίνετε ότι αν μας στηρίξει τώρα ο κόσμος μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα. Βέβαια το σημαντικότερο είναι να υπάρχει διαφάνεια και υγεία εντός της ομάδας. Ήδη ο περισσότερος κόσμος έχει δει αυτή τη προσπάθεια και των καλώ να βρεθεί κοντά μας ώστε να ενισχυθούμε ακόμα περισσότερο”.

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top