Αγώνας – πρόκληση για τον Ηρακλή στον Χολαργό

Στην έδρα της δεύτερης πιο ισχυρής ομάδας της φετινής Α2 καλείται να κάνει την υπέρβασή του ο Ημίθεος…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Όταν στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου είχαν διαμορφωθεί τα ρόστερ των ομάδων της φετινής Α2, οι εκτιμήσεις των ανθρώπων του χώρου έδιναν την πρώτη τύχη για άνοδο σε Περιστέρι και Ηρακλή και ακολούθως σε Χολαργό, Απόλλων Πατρών, Δόξα Λευκάδας, ενώ κάποιοι – πιο… «ψαγμένοι» – έβλεπαν αυτό το γκρουπ να πλαισιώνεται και από την Καστοριά.

Το Περιστέρι τους δικαίωσε κατακτώντας διά περιπάτου την πρώτη θέση, η Πάτρα κερδίζει συμμετοχή στα play off, ενώ η Καστοριά (αν και χάνει παντού από την ώρα που… κέρδισε τον Ηρακλή) δείχνει ικανή να πάρει τη θέση της Λευκάδας σε αυτήν τη διαδικασία.

Εκεί, όπου – επί του παρόντος – δείχνει να σφάλλει η αρχική εκτίμηση, είναι ως προς την κατάταξη πιθανοτήτων διάκρισης μεταξύ Ηρακλή και Χολαργού, με την αθηναϊκή ομάδα να έχει αποδειχθεί πιο σοβαρή, σταθερή και στιβαρή αγωνιστικά από τον «Γηραιό», με κορυφαίο επίτευγμα στη διαδρομή της την πρόσφατη νίκη της στο Περιστέρι.

Συνεπώς, η αναμέτρηση του «Α. Τρίτσης», αύριο το απόγευμα (Τετάρτη 11/4, 18:15) συνιστά μια αγωνιστική πρόκληση για τον ασταθή φετινό Ηρακλή, καθώς θα πρέπει να επιχειρήσει τη δική του υπέρβαση, προκειμένου να πάρει ένα σημαντικό «διπλό» στην έδρα της – κατά τεκμήριο – δεύτερης πιο δυνατής ομάδας της Α2 στην κανονική περίοδο.

Αξιολογότατο σύνολο

Οι γηπεδούχοι της αυριανής μπασκετικής μάχης διαθέτουν ένα αξιόπιστο σύνολο, με ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες, πρώτης γραμμής για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Στηρίζονται σημαντικά στην επιτυχημένη επιλογή ξένου στο πρόσωπο ενός ικανού small forward, όπως ο Ρασάντ Μπελ, ο οποίος αποτελεί πολυτέλεια για την κατηγορία και λόγω σχέσης ύψους και θέσης στην οποία αγωνίζεται, συμβάλλοντας σημαντικά στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του.

Σε ηγετικό επίπεδο στο σκοράρισμα κινούνται ο πολύπειρος Νίκος Παπανικολάου, ένα «τεσσαροπεντάρι», με 2.08 ύψος, που κάνει θραύση ως… περιφερειακός στην επίθεση, με το «φαρμακερό» σουτ τριών πόντων που διαθέτει και ο Άγγελος Τσάμης.

Από κοντά ο Σπύρος Μοτσενίγος και οι έμπειροι Νίκος Κόκκαλης και Τριαντάφυλλος Τζακόπουλος.

Με όλα τα όπλα του

Το ευτυχές για τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη είναι ότι η ομάδα του θα κληθεί να παίξει τις πιθανότητές της για μία μεγάλη εκτός έδρας επιτυχία, έχοντας όλα τα στελέχη της ετοιμοπόλεμα.

Δημήτρης Χαριτόπουλος και Στάθης Παπαδιονυσίου ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και είναι διαθέσιμοι για τον κόουτς, ο πρώτος ως η βασική κολώνα κάτω από τα δύο καλάθια και ο δεύτερος ως μία χρήσιμη εναλλακτική λύση.

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Ανωτερότητα: “Διαθέτουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι φίλοι της Μεγαρίδας!”

Μπάσκετ

Back to Top