- Bluearena - https://bluearena.gr -

Συγκλονιστικός Ίνγκραμ! – Συνέντευξη λατρείας για Ηρακλή από το Σακραμέντο!

Μία σπουδαία συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα «gazzetta.gr» και στον απεσταλμένο της, Αντώνη Καλκαβούρα, ο Ντέιβιντ Ίνγκραμ, μιλώντας από το Σακραμέντο, όπου ζει και δραστηριοποιείται, διδάσκοντας μπάσκετ – τι άλλο; – και την οποία αξίζει να παρακολουθήσουμε, όπως την παρουσίασε μέσω της Web TV της η συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Ο λατρεμένος όλων των Ηρακλειδέων, Ντέιβιντ, «βγάζει» για πολλοστή φορά την απίστευτη λατρεία του για τον Ηρακλή, αναπολεί και θυμάται τα πάντα από τη «χρυσή» πενταετία του στο Ιβανώφειο και εκφράζει την τεράστια ευγνωμοσύνη του στον Ημίθεο για όσα του προσέφερε στην μπασκετική καριέρα του.

Πλέον, δεν έχει κανένα πρόβλημα να… ομολογήσει την πραγματική ηλικία του (θυμίζουμε ότι όταν είχε έρθει το `87 στη Θεσσαλονίκη δήλωνε…. 25 ετών, ενώ κόντευε να κλείσει τα 30…), καθώς στα 60 του, πλέον, διατηρείται – όπως θα παρακολουθήσετε στο σχετικό βίντεο της συνέντευξης – σε απίστευτη φυσική και αγωνιστική κατάσταση!!!

Επίσης, εξακολουθεί να μας… συγχωρεί το γεγονός ότι τον… μετονομάσαμε από Έινκραμ σε… «Ίνγκραμ» και εξακολουθεί να το βρίσκει διασκεδαστικό…

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του θέματος, όπως αναρτήθηκε στη «gazzetta.gr» και – πάνω από όλα – το βίντεο της συνέντευξης του αγαπημένου μας Ντέιβιντ:

 

«Το gazzetta.gr συνάντησε στο Σακραμέντο τον μεγαλύτερο ξένο σουτέρ που πέρασε ποτέ από τα ελληνικά παρκέ, Ντέιβιντ Ίνγκραμ και θυμήθηκε μαζί του «τα καλύτερά του χρόνια», όπως τα χαρακτήρισε, αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Ηρακλή.

Από το 1987 μέχρι το 1992, ο Ντέιβιντ Ίνγκραμ (ή Έινκραμ, όπως προφέρεται κανονικά το όνομά του) τρομοκράτησε τα ελληνικά παρκέ με τη φανέλα του Ηρακλή, έχοντας μέσο όρο 33,7 πόντους, προτού φύγει για την Μακάμπι. 26 χρόνια αργότερα, η αλήθεια είναι ότι είναι ακόμα ίδιος! Και στην εμφάνιση, αλλά και στην… ευστοχία!

Δέκα λεπτά έξω από το κέντρο του Σακραμέντο, στο γυμναστήριο του ιδιωτικού σχολείου «Country Day School», κάθε Σάββατο πρωί, γύρω στις 7, ο παρά λίγους μήνες 60χρονος Αμερικανός, υποδέχεται αθλητές όλων των ηλικιών και των κατηγοριών για να τους μάθει τα μυστικά του αθλήματος, που δόξασε στα ελληνικά γήπεδα! Γιατί στις 7; Επειδή «μόνο τότε ξέρω ότι θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το μπάσκετ», μας είπε.

Ένα Σάββατο, λοιπόν, νωρίς – νωρίς πήγαμε κι εμείς να τον βρούμε. Είχε προλάβει ήδη να ιδρώσει, σουτάροντας ασταμάτητα. Και τι περίεργο, δεν έχασε ούτε ένα σουτ! Με εικόνα που θυμίζει εύκολα έναν άνδρα με 20 χρόνια λιγότερα στην πλάτη του, ο Ντέιβιντ Ίνκραμ μας υποδέχθηκε και θυμήθηκε μαζί μας «τα καλύτερά του χρόνια», όπως παραδέχθηκε. Τότε που το «Ηρακλάρα ολέ, σ’ αγαπώ» δονούσε το Ιβανώφειο κι αυτός δεν σταματούσε να φορτώνει πόντους τα αντίπαλα καλάθια!

Θυμόταν και ρώτουσε για τους πάντες! Τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Χριστοδούλου, τον Φασούλα! Θυμόταν ακόμα και τη διεύθυνση του σπιτιού του στη Θεσσαλονίκη: Προφήτη Ηλία 11!

Θυμηθείτε κι εσείς μαζί του «τα καλύτερά του χρόνια»!»

Πηγή: gazzetta.gr