Άλλο «δυνατή» και άλλο «μεγάλη» ομάδα…

Η καθοριστική αυτή διαφορά καταδείχθηκε μέσα από την αγωνιστική συμπεριφορά του Περιστερίου…

Διάφορα, Μπάσκετ

Ο Ηρακλής, έχοντας βρεθεί από νωρίς στην κανονική περίοδο εκτός προγραμματισμού, όσον αφορά στον αριθμό των ηττών του, υπολόγιζε στη «σίγουρη» εντός έδρας νίκη του «πανίσχυρου» Περιστερίου επί του Χολαργού.

Το «κυανόλευκο» σκεπτικό αφορούσε στην εκμετάλλευση ενός τέτοιου αποτελέσματος, προκειμένου με ένα μεγάλο «διπλό» στον επικείμενο αγώνα στον Χολαργό, να ανακτήσει ο Ημίθεος τη δεύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα, με όποια προνόμια συνεπάγεται κάτι τέτοιο, ενόψει των play off.

Αποδείχθηκε, πάντως, ότι ο Ηρακλής «λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο», καθώς στο αθηναϊκό ντέρμπι καταγράφηκε η μεγάλη έκπληξη. Μεγάλη έκπληξη, διότι, μπορεί να αγωνιζόταν οι – αποδεδειγμένα – δύο πιο ισχυρές ομάδες της φετινής Α2, αλλά η διαφορά αγωνιστικής δυναμικής μεταξύ των γηπεδούχων και των φιλοξενουμένων είναι – κατά γενική ομολογία – σημαντική υπέρ των πρώτων.

Αυτό αποδείχθηκε και στο παρκέ του «Α. Παπανδρέου», με τους Περιστεριώτες να κατακτούν μεγάλη διαφορά στο σκορ και το ανάλογο προβάδισμα για τη νίκη, γεγονός το οποίο αποδείχθηκε ότι δεν σήμαινε απολύτως τίποτε, ως προς τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος και την ανάδειξη του τελικού νικητή…

Οι «κυανοκίτρινοι» «πάτησαν φρένο» στο τελευταίο δεκάλεπτο και… «τράβηξαν χειρόφρενο» στα καθοριστικά τελευταία λεπτά το αγώνα, προσφέροντας το δικαίωμα στον Χολαργό να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να «αποδράσει» με ένα «διπλό», το οποίο – κατά μεγάλο ποσοστό – τον μονιμοποιεί στη δεύτερη θέση μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Η ομάδα του Περιστερίου, μπορεί να είναι – με διαφορά – η πιο ισχυρή ομάδα της φετινής Α2, καθώς πέτυχε τη συγκρότηση ενός άκρως αποτελεσματικού ρόστερ με σπουδαία αγωνιστική χημεία, ωστόσο αποδείχθηκε τουλάχιστον «ασόβαρη» (ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός, που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει, με βάση την εξέλιξη του αγώνα και τη διαφορά δυναμικής μεταξύ των δύο αντιπάλων) και απέδειξε αυτό το οποίο επαληθεύεται για πολλοστή φορά στον ομαδικό αθλητισμό, ότι για να αποκτήσεις κύρος δεν αρκεί να είσαι «δυνατή» ομάδα, αλλά «μεγάλη», με ό,τι μπορεί να προϋποθέτει η συγκεκριμένη έννοια…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top