Νομικά θωρακισμένος και προς τις δύο κατευθύνσεις

Στη Μίκρα έχουν οργανώσει πλήρες σχέδιο νομικής αντιμετώπισης, τόσο της εξωαγωνιστικής προσπάθειας φθοράς της ομάδας, όσο της διαχείρισης του νέου σκανδάλου στην υπόθεση των αδειοδοτήσεων.

Μέσα από τις τελευταίες συσκέψεις των διοικητικών παραγόντων του ποδοσφαιρικού Ημίθεου, πάντοτε υπό την καθοδήγηση των νομικών συμβούλων της «κυανόλευκης» πλευράς, καταστρώθηκε το επιχειρησιακό πλάνο αντιμετώπισης όλων των εξωαγωνιστικών θεμάτων, που αφορούν στον Ηρακλή και στην από εδώ και πέρα πορεία του και χρήζουν νομικών ενεργειών.

Η διοίκηση και οι νομικοί της κινούνται προς δύο κατευθύνσεις προάσπισης των συμφερόντων της ομάδας: προς την κατεύθυνση της κατάρριψης κάθε ένστασης, που θα επιχειρήσει να της αφαιρέσει το δικαίωμα ανόδου στη Football League και προς την κατεύθυνση της καταγγελίας κάθε σκανδαλώδους εξέλιξης στο θέμα των αδειοδοτήσεων των ΠΑΕ στο επίπεδο της Super League.

Νομικά θωρακισμένος για πριν και μετά τα μπαράζ

Αποφασίστηκε ότι ο επίσημος «Γηραιός» θα πρέπει να εμφανιστεί απολύτως έτοιμος σε νομικό επίπεδο, ώστε να χειριστεί και να αντιμετωπίσει το θέμα των σχετικών καταγγελιών «περί μη δυνατότητας ανόδου», τόσο στην παρούσα φάση, όσο και κατόπιν.

Αυτό που συζητήθηκε, είναι ότι η κίνηση του Άρη Παλαιοχωρίου αφορά στην «προ των μπαράζ» απόπειρα εξωαγωνιστικής ανάσχεσης της πορείας του Ηρακλή προς τις επαγγελματικές κατηγορίες και ότι θα ακολουθήσει και το «μετά».

Επί του παρόντος, θεωρείται δεδομένο ότι η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ δεν θα εμφανίσει κάποια αντίθετη γνωμοδότηση εις βάρος του Ημίθεου ενώπιον της Επιτροπής Διοργάνωσης Πρωταθλημάτων και ότι η τελευταία θα ανακηρύξει τους «κυανόλευκους» πρωταθλητές του 2ου Ομίλου, ως οφείλει.

Παράλληλα, κρίνεται ότι οι Χαλκιδικιώτες δεν θα καταφέρουν καν να στείλουν το θέμα στο Διαιτητικό Δικαστήριο, καθώς δεν διατηρούν έννομο συμφέρον, αλλά και στην περίπτωση στην οποία το Διαιτητικό της ΕΠΟ κληθεί να κρίνει, ο Ηρακλής θα είναι νομικά προετοιμασμένος, έχοντας όλα τα επιχειρήματα και τον κανονισμό με το μέρος του.

Τέλος, έχουν ήδη οργανωθεί και οι κινήσεις, αλλά και η στάση της ομάδας για την περίπτωση κατά την οποία εξασφαλίσει εισιτήριο ανόδου μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ και προκύψει ανάλογο θέμα με ένσταση, προοπτική, η οποία κρίνεται ως ιδιαίτερα πιθανή, αν όχι βέβαιη.

«Κυνήγι» μέχρι τέλους για τις αδειοδοτήσεις

Επιπροσθέτως  αποφασίστηκε ότι η διοίκηση θα «κυνηγήσει» μέχρι τέλους την υπόθεση των αδειοδοτήσεων των ομάδων της Super League.

Στη Μίκρα αναμένουν ότι το νέο σκάνδαλο στον συγκεκριμένο θέμα θα προκύψει σύντομα, είτε με τη μία μορφή, είτε με την άλλη. Είτε δηλαδή με την αλλαγή κανονισμού ποινών, καταργώντας τον υποβιβασμό, είτε με την παράνομη αδειοδότηση ομάδων, οι οποίες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για αυτόν τον σκοπό.

Η νομική υπηρεσία του Ηρακλή είναι πανέτοιμη να αντιδράσει, ασκώντας νέες πιέσεις μέσω συγκεκριμένων κινήσεων, οι οποίες θα απευθύνονται όχι μόνο προς το εσωτερικό, αλλά και προς την πλευρά της UEFA και της FIFA, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις τους.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top