Ο Ηρακλής παρακολουθεί στενά το νέο σκάνδαλο αδειοδότησης…

Η ιστορία οδηγείται – με μαθηματική ακρίβεια – σε «εξομάλυνση», με τον έναν ή τον άλλον τρόπο – «Μαϊμού άδειες» ή κατάργηση υποβιβασμού…

Στο πλαίσιο ακριβώς όλων αυτών, τα οποία γράφαμε τις προηγούμενες μέρες, κινούνται τα δεδομένα στο νέο σκάνδαλο αδειοδότησης, που εξυφαίνει το Ελληνικό ποδοσφαιρικό σύστημα. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πρωταγωνιστεί στο όλο αυτό σκηνικό, με τη Λίγκα και την ΕΠΟ να κάνουν τα πάντα στην προοπτική να γλιτώσουν τους «πρασίνους» από τις συνέπειες ενός ολέθριου υποβιβασμού.

Έχοντας ως δεδομένο – μέχρι στιγμής – ότι οι ισορροπίες στη… «μάχη των χαλιφάτων» εντός Λίγκας δεν εξυπηρετούν προς την κατεύθυνση αλλαγής του πλαισίου ποινών για τη μη αδειοδότηση, επιχειρείται καταφανέστατα να «βγει λάδι» ο Παναθηναϊκός και να βρεθεί η απαραίτητη μεθόδευση προκειμένου να αδειοδοτηθεί.

Η «βιωσιμότητα» και οι «καθυστερήσεις»

Όταν γράφαμε ότι η ΕΠΟ θα επιδιώξει να πάει το θέμα στις… καθυστερήσεις, από την Ομοσπονδία «έβγαινε» η τοποθέτηση ότι «δεν πρόκειται να δοθεί η παραμικρή παράταση για τις αδειοδοτήσεις».

Χρειάστηκαν μόνο ελάχιστες μέρες για… την αυτοδιάψευση, καθώς, με προσπάθειες της ίδιας της ΕΠΟ, η UEFA χορήγησε 15ήμερη παράταση στον Παναθηναϊκό για το θέμα της τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων του, ώστε να αδειοδοτηθεί, προτάσσοντας ως «εφόδιο» το «ισχυρό πλάνο βιωσιμότητας» της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τις… προοπτικές του, ώστε να «δικαιολογηθεί» η χορήγηση της αδείας.

Νέα προσπάθεια κατάργησης υποβιβασμού

Πάντως, επειδή η ΕΠΟ έχει ενημερώσει τη Λίγκα ότι – τελικά – δεν μπορεί να αδειοδοτήσει, πέραν του Παναθηναϊκού και άλλες ομάδες, για τις οποίες δεν μπορεί να επιστρατεύσει τα αφελή «σοφίσματα», που επιστρατεύει για το «τριφύλλι», ετέθη εκ νέου θέμα ψηφοφορίας μεταξύ των ΠΑΕ για κατάργηση της ποινής του υποβιβασμού, διαδικασία, η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11/4.

Βεβαίως, υπό το κράτος του κινδύνου για υποβιβασμούς περισσοτέρων ΠΑΕ, οι ισορροπίες εντός Λίγκας θα αντιστραφούν και στο πλαίσιο της «αυτοσυντήρησης», το ενδεχόμενο να εξαλειφθεί και η ποινή του υποβιβασμού είναι πλέον εξαιρετικά ισχυρό.

Έτοιμος να αντιδράσει ο Ηρακλής

Διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του, Γιώργου Παναγόπουλου, παρακολουθεί τις εξελίξεις στο μέγιστο ζήτημα των αδειοδοτήσεων ο επίσημος Ηρακλής.

Στη Μίκρα είναι πεπεισμένοι ότι, είτε με τον έναν τρόπο (αντικανονική παροχή αδειών) είτε με τον άλλον (κατάργηση της ποινής του υποβιβασμού), το σκάνδαλο θα συντελεστεί και είναι προετοιμασμένοι, αλλά και διατεθειμένοι, για τη λήψη επιπρόσθετων νομικών μέτρων και τη διενέργεια περαιτέρω κινήσεων.

 

Σχετικά Άρθρα

Περίτρανη δικαίωση για Ηρακλή: Εκτός υποψιών για παράνομο στοιχηματισμό!

Ποδόσφαιρο

Back to Top