Ήταν τραγικός και «πέταξε» το πλεονέκτημα

Πραγματοποιώντας κάκιστη εμφάνιση ο Ηρακλής, επέτρεψε το break με 0-3 στην Κηφισιά και δυσχεραίνει το στόχο της Ευρώπης…

Βόλει, Ηρακλής

Ο χειρότερος Ηρακλής όλης της αγωνιστικής περιόδου, ήταν αυτός που παρουσιάστηκε στην πρώτη αναμέτρηση της σειράς των play off κόντρα στην Κηφισιά, χάνοντας το αήττητο της Μίκρας, το οποίο διατήρησε σε όλη την κανονική περίοδο, όπως και το πλεονέκτημα της έδρας, για το οποίο πάλεψε – επίσης – σε όλη την κανονική περίοδο…

Σε ρυθμούς υγιεινού περιπάτου η αθηναϊκή ομάδα, έφτασε στο στόχο του break και πήρε για εκείνη το πλεονέκτημα της έδρας στη σειρά, φτάνοντας σε ένα απίστευτα άνετο 0-3, αποτέλεσμα το οποίο ούτε οι ίδιοι οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να διανοηθούν πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο «Γηραιός» ήταν κακός στο πρώτο σετ και το έχασε άνετα με 20-25, ενώ στο δεύτερο (όπου φαίνεται να κρίθηκαν τα πάντα, ιδίως σε ψυχολογικό επίπεδο), μολονότι αρχικά έδειξε να ανακάμπτει και φάνηκε να επικρατεί, φτάνοντας σε σημαντικές διαφορές, το υπέρ του 21-16 μετατράπηκε στο εις βάρος του τελικό 24-26 και κάπου εκεί τελείωσαν – ουσιαστικά – όλα στο παιχνίδι.

Χωρίς ψυχή και δυναμική επιστροφής στη διεκδίκηση της νίκης στο τρίτο σετ, οι γηπεδούχοι «πέταξαν λευκή πετσέτα» και παραδόθηκαν στις διαθέσεις της Κηφισιάς, η οποία έφτασε στο συντριπτικό 16-25 και στο τελικό 0-3 της νίκης της.

Αν και εφόσον ο Ημίθεος επιθυμεί να συνεχίσει να μάχεται για την ευρωπαϊκή έξοδό του, θα πρέπει τις ημέρες των γιορτών να ανασυνταχθεί, να συνέλθει αγωνιστικά και να μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Κηφισιά, αποφασισμένος να κάνει το «break στο break», φέρνοντας εκ νέου της σειρά στη Μίκρα και επιδιώκοντας να φτάσει με αυτόν τον τρόπο στο ζητούμενο των δύο νικών.

Εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο, οπωσδήποτε, με βάση την εικόνα, την οποία παρουσίασε η ομάδα στ πρώτο παιχνίδι…

Η… κλασική «άκυρη» εκκίνηση…

Ο Ηρακλής άρχισε την αναμέτρηση επιχειρώντας να οικοδομήσει ένα προβάδισμα, όμως αυτό ήταν ισχνό, με συνέπεια μετά τους 10 πόντους, η πρωτοπορία στο σκορ να πάει στη φιλοξενούμενη πλευρά.

Η Κηφισιά εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των γηπεδούχων και σταδιακά διεύρυνε τη διαφορά, την οποία διατήρησε ως το τέλος του πρώτου σετ, φτάνοντας στην κατάκτησή του με 20-25.

Έχασε δικό του σετ

Στο δεύτερο σετ ο Ηρακλής φάνηκε να σοβαρεύεται αγωνιστικά, καθώς είχε το προβάδισμα, πήρε διαφορές και όλα έδειχναν ότι θα τελειώσει με άνεση νικηφόρα.

Ωστόσο, προς το τέλος και στα κρίσιμα σημεία, οι παίκτες του Γιάννη Ορφανού άρχισαν να πυκνώνουν τα λάθη σε υποδοχή και επίθεση, με συνέπεια να βάλουν και πάλι στο παιχνίδι την Κηφισιά, η οποία δεν έχασε την ευκαιρία και πήρε και το δεύτερο σετ στην παράταση (ενώ έφτανε να χάνει με 21-16), με 24-26.

Τραγικός στο τρίτο…

Χωρίς τα απαιτούμενα ψυχικά αποθέματα για να αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση ο «Γηραιός» και να κάνει το come back και εν συνεχεία την ανατροπή, παραδόθηκε άνευ όρων στις διαθέσεις των φιλοξενουμένων στο τρίτο σετ.

Οι Κηφισιώτες έκαναν αγωνιστικό περίπατο και έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στο τελικό 16-25 και στο 0-3 της νίκης τους.

Σετ: 20-25, 24-26, 16-25 (0-3).

 

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ορφανός): Προύσαλης 1π. (1 μπλοκ), Τζιουμάκας 13 (10/16επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος, 82%υπ. 65%αρ.), Εφραιμίδης 8 (5/15, 2 μπλοκ, 1 άσσος, 71%υπ. 54%αρ.), Σμαραγδής 5 (4/6, 1 μπλοκ), Φέργκιουσον 4 (4/7), Αρμενάκης 13 (12/26, 1 άσσος) / Μπαμπαλιούτας (λ. – 77%υπ. 62%αρ.), Μπουράκης (λ), Μούχλιας.

ΑΟΠ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Αρσενιάδης): Νικολάκης 2 (0/2επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος), Χαντ 14 (14/24), Ντε Σόουζα Σοάρες 15 (12/17επ., 3 μπλοκ, 74%υπ. 52%αρ.), Παπαγγελόπουλος 5 (4/4, 1 άσσος), Βόιτσικ (80%υπ. 70%αρ.), Σονάρι 9 (7/8, 1 μπλοκ, 1 άσσος) / Κάπελας λ. – (67%υπ., 50%αρ.), Πολυχρονιάδης, Παπαδόπουλος, Μανίκας, Εφραιμίδης 3 (2/4, 1 μπλοκ, 50%υπ. 50%αρ.).

 

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: “Οι εποχές της δυσφήμισης χωρίς αποδείξεις, πέρασαν ανεπιστρεπτί!”

Βόλει

Back to Top