ΗΡΑΚΛΗΣ: ΕΝΙΑΙΟΣ, ΟΣΟ ΠΟΤΕ!

Το μήνυμα αισιοδοξίας και παρακαταθήκης για το παρόν και το μέλλον του μέγιστου αυτού Συλλόγου, που έστειλε η χθεσινή «γιορτή της υπέρβασης» στο Καυτανζόγλειο…

Απόψεις

Αυτό, που πέτυχε φέτος – με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα και εν αναμονή των μπαράζ για την άνοδο – η ποδοσφαιρική ομάδα του Ημίθεου, ξεπερνά κάθε λογική. Υπερβαίνει, όχι μόνο τη λογική του ποδοσφαίρου, αλλά και τη κοινή λογική και εδράζεται στην ιδιαίτερη αύρα, την οποία φέρει μαζί του αυτός ο τεράστιος και σμιλεμένος με ιστορικό και αθλητικό μεγαλείο Σύλλογος.

Αυτή η υπέρβαση ήταν, που εορτάστηκε χθες στο Καυτανζόγλειο, με την ευκαιρία του – βαθμολογικώς αδιάφορου – αγώνα με τον Εδεσσαϊκό. Η ομάδα στάθηκε στο ύψος της, σεβόμενη τον εαυτό της και όλη την αγωνιστική διαδρομή της στην κανονική περίοδο, πραγματοποιώντας άλλη μία θετική εμφάνιση και καταγράφοντας ένα ακόμη νικηφόρο αποτέλεσμα.

Ωστόσο, αυτό είναι το έλασσον στην όλη υπόθεση του χθεσινού απογεύματος στο Καυτανζόγλειο. Το μείζον, ή μάλλον το μέγιστο, έχει να κάνει με το υπέροχο, τεράστιο και σημαντικότατο μήνυμα, που εξέπεμψε ο Ηρακλής, ως Σύλλογος, μέσα από τα όσα διαδραματίστηκαν στο περιθώριο της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης.

Ήταν εκεί, προκειμένου να συμπανηγυρίσουν με την ποδοσφαιρική έκφανση του Σωματείου, οι Γυναίκες του μπάσκετ και οι Έφηβοι του βόλεϊ. Άπαντες «κυανόλευκοι», άπαντες ΗΡΑΚΛΗΣ…

Οι ποδοσφαιρικοί κατέκτησαν – υπερβαίνοντας κάθε αντιξοότητα και εμπόδιο – το πρωτάθλημα στον Όμιλό τους, οι Γυναίκες της καλαθοσφαίρισης κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην κατηγορία τους και την επάνοδο στα μεγάλα σαλόνια του χώρου τους, ενώ οι βολεϊκοί Έφηβοι αναδείχθηκαν η κορυφαία ομάδα στην Ελληνική επικράτεια, κατακτώντας τον τίτλο στην κατηγορία τους.

Άπαντες πρωταθλητές. Όμως, πρώτα και πάνω από όλα, άπαντες ΗΡΑΚΛΗΣ! Αυτό ήταν το μήνυμα, που εξέπεμψε το χθεσινό απόγευμα. Το μήνυμα ότι ο Ηρακλής, σε αυτή τη φάση της διαδρομής του, είναι πιο ΕΝΙΑΙΟΣ από ποτέ!…

Την ώρα, που η κοιτίδα και η μητρική έκφανση του Συλλόγου, ο Γυμναστικός Σύλλογος επανεκκινεί, με την προσπάθεια των Ηρακλειδέων, οι οποίοι ανέλαβαν το σπουδαίο αυτό εγχείρημα, παρά τις τεράστιες αντιξοότητες σε οικονομικό και φοροτεχνικό επίπεδο, που αντιμετωπίζει.

Την ώρα που το ποδόσφαιρο επανεκκινεί από τα… «Τάρταρα» του Ελληνικού ποδοσφαίρου, λαβωμένο από τα πλήγμα που του κατέφερε – για πολλοστή φορά – το βρώμικο ποδοσφαιρικό σύστημα και στηριζόμενο αποκλειστικά και μόνο στις δυνάμεις των ίδιων των ανθρώπων του Συλλόγου.

Την ώρα, που το μπάσκετ, διαθέτει, μεν, έναν σοβαρό επιχειρηματικό επικεφαλής, ο οποίος στηρίζει την προσπάθεια του Τμήματος, αλλά αυτό εξακολουθεί το άχαρο και απογοητευτικό «φλερτ» με την αδυναμία αγωνιστικής υπέρβασης.

Την ώρα που το βόλεϊ καταφέρνει να παλεύει «με Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες», χάρη στη δυναμική, την οποία του προσφέρουν αγνοί Ηρακλειδείς της κερκίδας και χωρίς την οικονομική συμπαράσταση κάποιου μεγαλοπαράγοντα, επανακάμπτοντας στην κορυφή του χώρου του και διεκδικώντας με αξιώσεις την επάνοδό του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τούτη την ώρα, λοιπόν, ο Ηρακλής είναι πιο ενιαίος από ποτέ! Το έδειξε, το κατέδειξε και το απέδειξε χθες στο Καυτανζόγλειο. Όλοι στον Ηρακλή είναι ΕΝΑ! Όχι στα λόγια, αλλά στη ψυχή. Διότι έτσι αισθάνονται και το δείχνουν…

Και αυτή είναι η πιο σπουδαία παρακαταθήκη, το μεγαλύτερο εφόδιο για τον μέγιστο αυτόν Σύλλογο, για το παρόν και το μέλλον. Το γεγονός ότι όλοι αισθάνονται και είναι «Η – ΡΑ – ΚΛΗΣ»!!!…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το charilaoschariton@gmail.com

Back to Top