Θέλει τη νίκη, για να την αφιερώσει στον κόσμο

Διαδικαστικό, αλλά με κίνητρο, το παιχνίδι με τον Εδεσσαϊκό.

Είναι σαφές ότι άγχος και βαθμολογικός στόχος δεν υφίστανται, όσον αφορά στον αγώνα με τον Εδεσσαϊκό, αύριο (Κυριακή 1/4) στο Καυτανζόγλειο. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από πλευράς των «κυανολεύκων» μια αγωνιστική πριν το κλείσιμο της κανονικής περιόδου, προσφέρει το δικαίωμα για αγωνιστική απελευθέρωση και σχεδιασμό της καθοριστικής συνέχειας των μπαράζ της ανόδου.

Ωστόσο, όπως έχουν ξεκαθαρίσει στο εσωτερικό του ποδοσφαιρικού τμήματος, για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση υπάρχει απόλυτη και σημαντική αγωνιστική επιδίωξη: η νίκη. Όχι, βεβαίως, για τη βαθμολογική ενίσχυση της ομάδας, αλλά για τον κόσμο.

Να τους «ζεστάνει»

Δεν αποτελεί μυστικό ότι στο αυριανό ματς οι ιθύνοντες του Ημίθεου περιμένουν τον περισσότερο κόσμο σε σχέση με όλες τις εντός έδρας αναμετρήσεις της ομάδας κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Αυτό τους παρέχει ένα επιπλέον κίνητρο, ώστε να επιδιώξουν την καλή εμφάνιση και – πάνω από όλα – το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Ούτως ή άλλως, ο αγώνας με την ομάδα της Πέλλας έχει εκλάβει χαρακτήρα γιορτής για την ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου, όμως ο 47χρονος τεχνικός, οι ποδοσφαιριστές του, αλλά και όλοι στον ποδοσφαιρικό Ηρακλή, επιθυμούν να φτάσουν σε μία ακόμη νίκη, την οποία θα αφιερώσουν στους Ηρακλειδείς, που θα βρεθούν στις κερκίδες του Καυτανζογλείου.

Ενόψει της εξαιρετικά κρίσιμης φάσης των play off και των -σημαντικότατων για τον στόχο της ανόδου – τριών αγώνων, που θα κληθεί να δώσει στο Καυτανζόγλειο ο «Γηραιός», το κίνητρο της νίκης επί του Εδεσσαϊκού είναι μεγάλο, καθώς θα πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθεί «ζεστός» ο κόσμος, προκειμένου να πολλαπλασιάσει την παρουσία του στο Στάδιο στις αναμετρήσεις εκείνες.

«Λελογισμένο» rotation

Υπό το πρίσμα αυτής της επιθυμίας όλων στην ομάδα, ο Σπύρος Μπαξεβάνος θα προχωρήσει, μεν, στο rotation, το οποίο προετοιμάζει όλη την εβδομάδα, αλλά αυτό θα είναι ιδιαιτέρως «λελογισμένο».

Θα προσφέρει ανάσες σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι τις έχουν ανάγκη και δεν θα πιέσει να αγωνιστούν όσοι αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα, ωστόσο δεν έχει σκοπό να σχηματίσει μία ενδεκάδα αποκλειστικά και μόνο από εφεδρικούς.

Εξάλλου, ο στόχος της νίκης υπάρχει, είναι δεδομένος και αναμένεται να κυριαρχήσει στην αγωνιστική συμπεριφορά των «κυανολεύκων» και σε αυτό το παιχνίδι, καθώς υπάρχει αυτό το πολύ ιδιαίτερο κίνητρο, το οποίο έχει να κάνει με τον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top