«Διπλό» με Ντάριους…

Με καθοριστικό τον Αμερικανό του, ο Ηρακλής πήρε τη νίκη στη Λευκάδα, με 87-89, μετά από συγκλονιστική μάχη.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Επιτέλους μία νίκη για τον Ηρακλή σε αγώνα με ομάδα η οποία διεκδικεί την είσοδό της στα play off ανόδου και μάλιστα εκτός έδρας!

Οι «κυανόλευκοι» κατόρθωσαν να πετύχουν μία σημαντική νίκη, κάνοντας το 1-1 απέναντι στη Δόξα Λευκάδας, ως προς τις νίκες της κανονικής περιόδου και να πάρουν βαθμολογική ανάσα.

Έδωσαν σκληρή μάχη κόντρα στους γηπεδούχους και παρά το γεγονός ότι, όπως μαρτυρά το τελικό 87-89, αντιμετώπισαν και πάλι σημαντικά προβλήματα στην άμυνα, κατόρθωσαν με ένα σπουδαίο 4ο δεκάλεπτο, να πάρουν τη νίκη, με τον Ντάριους Ουάσινγκτον να είναι καθοριστικός και να πετυχαίνει το τελευταίο και νικητήριο καλάθι της ομάδας του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη.

«Άκυρη» εκκίνηση…

Η εκκίνηση των «κυανολεύκων» στην αναμέτρηση του Κλειστού της Λευκάδας ήταν κακή. Από το πρώτο τζάμπολ μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ακλουθούσαν τον αντίπαλο στο σκορ, με τους γηπεδούχους να παίρνουν άνετα διαφορά, καθώς εκμεταλλεύτηκαν την κακή αμυντική συμπεριφορά των φιλοξενουμένων και την αδυναμία να βρουν λύσεις στην επίθεση, για να φτάσουμε στο 27-16, με το οποίο έκλεισε το δεκάλεπτο.

«Συμμαζεύτηκε» αγωνιστικά

Πιο σοβαρός και αγωνιστικά «συμμαζεμένος» ο Ηρακλής στο δεύτερο δεκάλεπτο, «έσφιξε» στην άμυνα, μη επιτρέποντας τα περιθώριο του πρώτου δεκαλέπτου στους γηπεδούχους, ενώ βρήκε επιλογές στην επίθεση, βασιζόμενος σε ένα επιθετικό ξέσπασμα του Τότσιου.

Μάλιστα, προσπέρασαν στο 37-38, αλλά βρέθηκαν πίσω στο ημίχρονο με τη μικρή διαφορά του 41-38.

Διαρκώς κυνηγούσε…

Η Δόξα Λευκάδας, με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί άλλο ένα «νεκρό σημείο» των φιλοξενουμένων στο παιχνίδι και να πάρει διαφορά 10 πόντων (50-40). Από εκεί και πέρα ο Ηρακλής συνέχισε να είναι σταθερά σε θέση κυνηγού στο σκορ, μειώνοντας συχνά τη διαφορά (όχι κάτω από πέντε πόντους, πάντως), με συνέπεια το 70-63, με το οποίο έκλεισε το δεκάλεπτο.

Μεγάλη ανατροπή!

Συγκλονιστικό το τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με τον Ημίθεο να παρουσιάζεται πολύ πιο αποφασισμένος και μαχητικός, αλλά κυρίως αποτελεσματικός στην επίθεση.

«Έπιασε» τη Λευκάδα στο σκορ στο 37΄, ισοφαρίζοντας σε 81-81 και κατόπιν προηγήθηκε με 83-84. Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Ντάριους Ουάσινγκτον, ο οποίος με γκολ-φάουλ διαμόρφωσε το 85-87, ενώ ήταν εκείνος που πέτυχε και το νικητήριο καλάθι, απαντώντας στην ισοφάριση των γηπεδούχων (87-87), διαμορφώνοντας το τελικό 87-89, υπέρ του Ηρακλή.

Δεκάλεπτα: 27-16, 41-38, 70-63, 87-89.

Δόξα Λευκάδας (Κατοπώδης): Τζόλος 14 (2), Αγγελόπουλος 15 (3), Καλαμπάκας 15 (2), Πετρόπουλος 14 (3), Λιακόπουλος 12, Μπέμπης, Ράπτης 5, Μάρκοβιτς 12, Γράβας.

Ηρακλής (Χατζηκυριακίδης): Αγγελακόπουλος 9 (1), Αθανασούλας 8, Τότσιος 12 (1), Παπαδιονυσίου, Χαριτόπουλος 15, Γκαγκαλουδης 5 (1), Κακαρούδης 7 (1), Γεωργάκης 4, Ουάσινγκτον 10, Γιαννακίδης 11 (3), Καλαϊτζίδης 8 (2).

 

Σχετικά Άρθρα

Σπρίντζιος: “Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για την πρόκριση στο Final 4!”

Μπάσκετ

Back to Top