- Bluearena - https://bluearena.gr -

«Απασφάλισε» ο Χούμπελ, εισηγήθηκε Grexit!

Ο «μπαμπούλας» του Grexit είναι πλέον γεγονός διά χειρός του επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ.

Με επιστολή του προς την FIFA, ο Αυστριακός αξιωματούχος εισηγήθηκε προς την παγκόσμια ομοσπονδία την αναστολή της ιδιότητας μέλους της ΕΠΟ.

Μάλιστα ο αποκλεισμός είναι επ’ αόριστον, χωρίς αναστολή ή περίοδο χάριτος και χωρίς να εξαιρείται η Εθνική ομάδα! Αφορά δηληαδή όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο και την σχέση του με τα διεθνή πράγματα!

Στην επιστολή, ο κ. Χούμπελ σημειώνει ότι «η τρέχουσα κατάσταση δεν επιτρέπει στην ΕΠΟ να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων» ενώ κάνει αναφορά στα γεγονότα του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, στην διακοπή του πρωταθλήματος, στην διαγραφή του ΠΑΟΚ από την ECA, στις δικαστικές υποθέσεις που καθυστερούν, στην πεποίθηση ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες και όχι στον αγωνιστικό χώρο και στις συστάσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης προς την ΕΠΟ που δεν υλοποιήθηκαν.

Το μόνο θετικό είναι ότι η εισήγηση Χούμπελ δεν θα πάει στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA, που θα επέφερε άμεσες αποφάσεις με άμεση ισχύ αλλα στην Επιτροπή Ομοσπονδιών-Μελών, κάτι που σημαίνει ότι το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί τον Μάιο ή και τον Ιούνιο, ώστε στη συνέχεια να συζητηθεί και να εγκριθεί (ή όχι) από το Συμβούλιο της FIFA.

Με αυτό τον τρόπο, το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ΕΠΟ, η Super League και οι ΠΑΕ, θα έχουν λίγο χρόνο ώστε να διορθώσουν πράγματα και να προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις που ζητά η παγκόσμια ομοσπονδία.

Αν μέχρι να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις, η FIFA δει ότι κάτι πάει να αλλάξει, ίσως το ελληνικό ποδόσφαιρο την γλιτώσει με μια άλλη, σαφώς ελαφρύτερη κύρωση.

Επίσης παρά τη δυσαρέσκεια για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι άνθρωποι της FIFA δε θέτουν θέμα διοίκησης στην ΕΠΟ δείχνοντας να εμπιστεύονται τη διοίκηση Γραμμένου ενώ δε φαίνεται να υπάρχει πρόθεση τοποθέτησης κάποιας προσωρινής διοικούσας επιτροπής.