Οι τρεις «τελικοί», που έγιναν ένας…

Έτσι απλά, το άγχος της αναμονής τριών καθοριστικών αναμετρήσεων… συμπυκνώθηκε στην πολύτιμη νίκη επί της ΑΠΕ Λαγκαδά…

Όλοι έκαναν λόγο για «τρεις τελικούς για την πρωτιά», όταν ο Ημίθεος, μετά την αναμέτρηση κορυφής στο Παλαιοχώρι, με αντίπαλο τον άμεσο ανταγωνιστή του, μοιράζονταν μαζί του από έναν βαθμό, μετά το ισόπαλο χωρίς τέρματα αποτέλεσμα.

Μπροστά τους οι «κυανόλευκοι» είχαν την ανάγκη για το «3 στα 3» σε επίπεδο νικηφόρων αποτελεσμάτων, έχοντας να αντιμετωπίσουν στο Καυτανζόγλειο την ΑΠΕ Λαγκαδά, στην Αλεξάνδρεια τον τοπικό Φίλιππο και – πάλι – στο Καυτανζόγλειο τον Εδεσσαϊκό, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου.

Όλοι γνώριζαν και αναγνώριζαν ότι η πιο δύσκολη των τριών αναμετρήσεων ήταν αυτή με την ομάδα του Λαγκαδά, καθώς και «καιγόταν» για βαθμολογική συγκομιδή, στην προσπάθεια της σωτηρίας, που καταβάλλει, και πρόκειται για έμπειρο και με καλό αγωνιστικό υλικό αντίπαλο.

Ωστόσο τα πράγματα απλοποιήθηκαν, με τρόπο άκρως επιτυχή για τον Ηρακλή, μέσω δύο… «κινήσεων», που «κλείδωσαν» την πρωτιά νωρίτερα από το αναμενόμενο…

Η πολύτιμη νίκη επί της ΑΠΕΛ

Σε έναν αγώνα υψηλής δυσκολίας, όπως αναμενόταν, με αντίπαλο ενδιαφερόμενο άμεσα για το αποτέλεσμα, έμπειρο και δυνατό για τα δεδομένα της κατηγορίας, στην οποία αγωνίζεται (η ομάδα του Λαγκαδά στελεχώνεται από πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές, με μακρά θητεία στις επαγγελματικές κατηγορίες), ο «Γηραιός» έδειξε «ξανανιωμένος».

Μετά από αρκετές αγωνιστικές ύφεσης στην απόδοσή της, η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου έδειξε και πάλι το καλό αγωνιστικό πρόσωπό της, «στρίμωξε» από το πρώτο λεπτό στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο, δημιούργησε πολλές φάσεις για γκολ, έβγαλε αυτοματισμούς και συνεργασίες, με καλή κυκλοφορία της μπάλας, είχε τον Ρόβα να επανακτά την επαφή του με τα δίχτυα και μάλιστα με «χατ τρικ», ενώ όταν πέτυχε το άνοιγμα του σκορ, δεν οπισθοχώρησε και δεν επέτρεψε τον αντίπαλο να τον απειλήσει, ούτε σε μία στιγμή.

Η πρώτη, δηλαδή, «κίνηση», που οδήγησε στην ακύρωση της προοπτικής των «τριών τελικών», έχει να κάνει με την αποτελεσματική παρουσία των «κυανολεύκων» στον «πρώτο τελικό».

Αλεξάνδρεια και Παλαιοχώρι

Η… δεύτερη «κίνηση» ήταν συνδυαστική. Ο Ηρακλής χρειάστηκε να είναι σοβαρός και άκρως αποτελεσματικός στην Αλεξάνδρεια, απέναντι στον αδύναμο και χωρίς βαθμολογική επιδίωξη Φίλιππο και η ΑΠΕ Λαγκαδά, η οποία «καιγόταν» ακόμη περισσότερο για βαθμούς, μετά την πρόσφατη ήττα της στο Καυτανζόγλειο, να πετύχει ένα σημαντικότατο για εκείνη «διπλό» στο Παλαιοχώρι.

Κατά συνέπεια, μία αγωνιστική πριν τον  – όπως αναμενόταν – «τρίτο και τελευταίο τελικό πρωτιάς» με τον Εδεσσαϊκό στο Καυτανζόγλειο, ο χαρακτηρισμός αυτός αποσύρθηκε. Από «τελικός» μετατράπηκε σε – καθαρά – «τυπικός»…

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Το ιστορικό φιλικό με την Μπάγερν για τα 70χρονα του Ημίθεου (pics+doc)

Ποδόσφαιρο

Back to Top