Κατασκοπεία…

Το πρόωρο τα «καθάρισμα» της πρωτιάς, προσφέρει τη δυνατότητα ανίχνευσης των τριών αντιπάλων στα μπαράζ για τον Σπύρο Μπαξεβάνο και τους συνεργάτες του – Τι αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις…

Το άγχος για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Όμιλο και της εξασφάλισης της συμμετοχής στα play off για την άνοδο στη Football League «αποχώρησε» από το μυαλό και την ψυχή του ποδοσφαιρικού Ηρακλή.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό το ωφέλημα της πρόωρης κατάκτησης του πρωταθλήματος, αλλά και το γεγονός ότι η τεχνική ηγεσία απέκτησε το δικαίωμα να καταρτίζει τα πλάνα της για την καθοριστική διαδικασία αυτού του μίνι πρωταθλήματος μία εβδομάδα νωρίτερα από το αρχικώς προβλεπόμενο. Γεγονός σημαντικό για τον κόουτς των «κυανολεύκων», ο οποίος επιθυμεί να εμφανιστεί, τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα του, κατά το δυνατόν πιο έτοιμοι σε αυτήν τη φάση.

Scouting σε πλήρη εξέλιξη…

Ο αγώνας της ερχόμενης Κυριακής με τον Εδεσσαϊκό εξέλαβε πια τυπικό χαρακτήρα και διεκπεραιωτική σημασία. Ο προπονητής προγραμματίζει να δώσει ανάσες ενόψει της κρίσιμης συνέχειας σε πολλούς βασικούς και, παράλληλα, την ευκαιρία αγωνιστικής δραστηριοποίησης στις πολύτιμες εφεδρείες του.

Την ίδια ώρα, ο Σπύρος Μπαξεβάνος και οι τεχνικοί συνεργάτες του συγκεντρώνουν σε γοργούς και εντατικούς ρυθμούς όλο το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό, το οποίο αφορά στους τρεις άλλους διεκδικητές των δύο εισιτηρίων της ανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες, τους οποίους ο Ηρακλής θα κληθεί να αντιμετωπίσει μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Ο ίδιος ο Γιαννιτσιώτης προπονητής και ο άμεσος τεχνικός συνεργάτης του, Θάνος Κούρτογλου, ο οποίος διατηρεί τη διπλή ιδιότητα του ασίσταντ κόουτς και του γυμναστή της ομάδας, συγκεντρώνουν στοιχεία σχετικά με το έμψυχο δυναμικό και τις αγωνιστικές ιδιαιτερότητες του Βόλου, του Τηλυκράτη και του Απόλλωνα Παραλιμνίου, έχοντας αρχίσει να διαμορφώνουν συγκεκριμένη άποψη για τον καθένα από τους τρεις.

Σε αυτήν την προσπάθεια, σημαντικότατος αρωγός είναι και ο γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, Τάσος Κατσαμπής, ο οποίος, επιστρατεύοντας την τεράστια ποδοσφαιρική εμπειρία και την προπονητική ιδιότητά του, συνεισφέρει τα μέγιστα στην «κατασκοπευτική» επιχείρηση.

Οπτικό υλικό

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος περνά πολλή ώρα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, μελετώντας και οπτικό υλικό, το οποίο καταγράφει στοιχεία της αγωνιστικής διαδρομής των τριών αντιπάλων, μέσα από αναμετρήσεις, που έδωσαν στην προσπάθεια να κατακτήσουν την πρώτη θέση στον Όμιλό τους, κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Θεωρείται βέβαιο από πλευράς τεχνικής ηγεσίας, ότι μέχρι το Πάσχα οι «τρεις» θα έχουν «ακτινοσκοπηθεί» ενδελεχώς και θα έχει καταστρωθεί ο σχεδιασμός αντιμετώπισης του καθενός από αυτούς, για την ώρα, κατά την οποία θα κληθεί να τον αντιμετωπίσει ο Ημίθεος.

Οι πρώτες εκτιμήσεις «δείχνουν» Βόλο

Η πρώτη και πρώιμη αίσθηση, η οποία έχει δημιουργηθεί στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας είναι ότι – κατ’ αρχάς – ο Ηρακλής διατηρεί το ποιοτικό πλεονέκτημά του και στο επίπεδο των play off, λόγω ρόστερ, έναντι των αντιπάλων του. Χωρίς, βεβαίως, οι διαφορές του μαζί τους – σε επίπεδο αγωνιστικής δυναμικής – να είναι τόσο ευρείες, όσο αυτές με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στον 2ο  Όμιλο, όπως καταγράφηκαν μέσα από την πορεία του στην κανονική περίοδο.
Πάντως, πιο λεπτομερειακά, αλλά εξίσου πρόχειρα και πρώιμα, η αρχική εκτίμηση αναφέρει ότι η ομάδα, η οποία ξεχωρίζει μεταξύ των τριών, ως προς την αγωνιστική δυναμική της, είναι αυτή του Βόλου, λόγω του ικανού και έμπειρου έμψυχου δυναμικού, το οποίο διαθέτει.

Τηλυκράτης Λευκάδας και Απόλλων Παραλιμνίου διαθέτουν ομάδες, που απαιτούν προσοχή και σοβαρότητα για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, όμως οι πρώτες εκτιμήσεις στη Μίκρα κάνουν λόγο για προβάδισμα στα… προγνωστικά για την εξασφάλιση των δύο εισιτηρίων ανόδου, από πλευράς του Ηρακλή και της ομάδας του Αχιλλέα Μπέου…

 

 

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top