- Bluearena - https://bluearena.gr -

Τρεις οι στόχοι του εκτεταμένου rotation με Εδεσσαϊκό

Η υπόθεση της πρώτης θέσης στον δεύτερο Όμιλο τελείωσε, με την επικράτηση του Ηρακλή, στην κόντρα του με τον Άρη Παλαιοχωρίου, μία αγωνιστική πριν το κλείσιμο της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος δεν έχει κανένα λόγο να επιμένει στην χρησιμοποίηση του σταθερού βασικού σχήματος, το οποίο εμπιστεύεται με μικρές προσθαφαιρέσεις (αναλόγως των συνθηκών και των απουσιών, που έχει να διαχειριστεί), χρησιμοποιώντας το και στον τελευταίο αγώνα, αυτόν με τον Εδεσσαϊκό στο Καυτανζόγλειο.

Αντιθέτως, έχει τρεις – πολύ σοβαρούς – λόγους για να επιλέξει το εκτεταμένο και ιδιαίτερα εμφατικό rotation στην αναμέτρηση με την ομάδα της Πέλλας, αναμέτρηση η οποία έχει λάβει, πλέον, με ξεκάθαρο τρόπο τον χαρακτήρα της τυπικής διαδικασίας.

Προστασία από κάρτες και τραυματισμούς

Ο πρώτος σημαντικός λόγος έχει να κάνει με το αυτονόητο: το να προστατεύσει, δηλαδή, η τεχνική ηγεσία τα βασικά αγωνιστικά στελέχη της ομάδας από το εξαιρετικά δυσάρεστο ενδεχόμενο ενός τραυματισμού ή επιβάρυνσης από κάρτες, ενόψει της καθοριστικής φάσης των play off ανόδου.

Σε αυτό το παιχνίδι, θεωρείται πολύ πιθανό να προστατευθεί και ο Χρήστος Ρόβας, παρά το γεγονός ότι ο ενθουσιώδης πολυσκόρερ του Ηρακλή βρίσκεται σε τροχιά ρεκόρ σκοραρίσματος.

Επιπλέον ανάπαυση

Ο δεύτερος σημαντικός λόγος έχει να κάνει με την ευκαιρία, την οποία προσφέρει η συγκυρία της κατάκτησης της πρώτης θέσης από την περασμένη Κυριακή, για μία αγωνιστική επιπλέον ανάπαυσης για τους βασικούς.

Ενόψει της επίπονης διαδικασίας των μπαράζ για την άνοδο, κάτι τέτοιο είναι από πολύ χρήσιμο έως πολύτιμο. Άλλωστε το μίνι πρωτάθλημα για την άνοδο αναμένεται να κινηθεί σε ρυθμούς αγώνων κάθε τρεις – τέσσερις μέρες και η ανασυγκρότηση των φυσικών δυνάμεων αποτελεί καθοριστική παράμετρο.

Να ενεργοποιηθούν οι εφεδρικοί

Ο τρίτος, τελευταίος, αλλά επίσης σημαντικός λόγος, έχει να κάνει με την ανάγκη, αλλά και την ευκαιρία, που προσφέρεται, προκειμένου να ενεργοποιηθούν αγωνιστικά αρκετοί από τους εφεδρικούς παίκτες της ομάδας, παίρνοντας ολόκληρο αγώνα ή σημαντικό χρονικό ορίζοντα αγωνιστικής δράσης.

Η εξάδα των αγώνων των μπαράζ είναι επίπονη και απαιτητική – λόγω και της χρονικής πυκνότητας διεξαγωγής τους – και θα απαιτήσει την βέλτιστη δυνατή αγωνιστική κατάσταση όλου του ρόστερ, με τον αγώνα κόντρα στον Εδεσσαϊκό να προσφέρεται ως μία δοκιμασία ετοιμότητας και φρεσκαρίσματος προς αυτήν την κατεύθυνση.