Eσωσαν τα προσχήματα: Δεν αλλάζει η ποινή του υποβιβασμού!

Με ψήφους 7 υπέρ και 6 κατά, η ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται δεν αλλάζει και έτσι θα ισχύσει κανονικά ότι και πέρυσι. Ποιες ομάδες ψήφισαν υπέρ και ποιες κατά.

Διάφορα, Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Η ΑΕΚ είχε προτείνει στο Δ.Σ. της Super League να αλλάξει η ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν, λόγω της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν με τα εγγυημένα έσοδά τους, μετά την παύση της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ωφελημένος θα έβγαινε φυσικά και ο Παναθηναϊκός που έχεις τις μεγαλύτερες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και αντιμετωπίζει τεράστιο κίνδυνο να μην αδειοδοτηθεί!

Για να περάσει όμως η πρόταση της ΑΕΚ, θα έπρεπε να υπερψηφιστεί από τα ¾ των ΠΑΕ, δηλαδή από τους 12 στους 16.

Κάτι που δεν συνέβη, διότι υπέρ της αλλαγής στην ποινή ψήφισαν 7 ΠΑΕ: ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Ατρόμητος, Λαμία, Πανιώνιος.

Κατά της πρότασης ψήφισαν 6 ΠΑΕ: Απόλλων, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννενα, Πλατανιάς.

Απείχε ο Λεβαδειακός, παρών ψήφισε η Ξάνθη και λευκό η Κέρκυρα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο κίνδυνος πλέον για τον Παναθηναϊκό είναι εξαιρετικά μεγάλος, ενώ το ίδιο ισχύει και για ΠΑΕ που δεν έχουν υπογράψει τηλεοπτικό συμβόλαιο και αδυνατούν να παρουσιάσουν πλάνο βιωσιμότητας.

Η προθεσμία για την κατάθεση των φακέλων στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, εκπνέει σε 5 ημέρες, δηλαδή στις 31 Μαρτίου…

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η επίσημη θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία αναφέρει:

«Η ιδέα είναι πολύ καλή να αλλάξει η ποινή, αφού ο υποβιβασμός είναι βαριά ποινή. Ο ΠΑΟ είναι ιστορικό σωματείο και η θέση του είναι στην 1η κατηγορία. Από κει και πέρα όμως όταν πέρυσι έχει υποβιβαστεί ένα ιστορικό σωματείο όπως ο Ηρακλής για τον ίδιο λόγο είναι άδικο να μείνει ο ΠΑΟ.

Αν μπορούσε να βρεθεί λύση να είναι και ο Ηρακλής στην 1η κατηγορία θα ήμασταν υπέρ. Αλλά υπό αυτές τις συνθήκες είμαστε κατά της αλλαγής της πρότασης ενώ και το σημείο που έρχεται η πρόταση είναι ακατάλληλη, μπορούμε να ψηφίσουμε τώρα για το 2019-2020».

Βέβαια, η άποψη και η θέση αυτή όπως και των υπολοίπων ομάδων ήρθε κάπως ετεροχρονισμένα, διότι πέρυσι που πουθενά δεν αναγράφοντας στο καταστατικό η ποινή του υποβιβασμού, όλες οι ομάδες είχαν ψηφίσει τον – παράνομο – υποβιβασμό του Ηρακλή.

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top