- Bluearena - https://bluearena.gr -

Δεν υπάρχουν «αδιάφοροι»…

Πολλή συζήτηση έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του αγωνιστικού τμήματος, εντός της εβδομάδας, που διανύουμε, το γεγονός ότι μετά από τον πρώτο «τελικό» για την κατάκτηση της πρώτης θέση του Ομίλου, έρχεται η ώρα του δεύτερου, ο οποίος διατηρεί, ωστόσο, τελείως διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ενώ η ΑΠΕ Λαγκαδά βρισκόταν σε κατάσταση έντονης αναζήτησης βαθμολογικού οφέλους από τον αγώνα της απέναντι στον Ηρακλή, ο αυριανός αντίπαλος, ο Φίλιππος Αλεξάνδρειας, είναι καταδικασμένος σε υποβιβασμό στο τοπικό πρωτάθλημα εδώ και καιρό.

Μάλιστα, στο διαδίκτυο έχει κυκλοφορήσει και δήλωση του προπονητή της Ημαθιώτικης ομάδας να σχολιάζει την επικείμενη αναμέτρηση με τον Ημίθεο με τη λιτή, όσο και… εύγλωττη τοποθέτηση, «ο Θεός βοηθός»…

Όλο αυτό το κλίμα της – υποτιθέμενης – «αδιαφορίας» και αδυναμίας του αντιπάλου, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να περισπάσει τους «κυανόλευκους» από το στόχο της νίκης στη διαδικασία του δεύτερου «τελικού», καθώς αγώνες με τέτοια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κρύβουν σημαντικές και οδυνηρές παγίδες.

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος έχει επιστήσει την προσοχή στους ποδοσφαιριστές του επί του συγκεκριμένου ζητήματος, που καλούνται να διαχειριστούν, καθώς τους τονίζει ότι η χαλαρότητα και η βεβαιότητα της ανωτερότητας έναντι του αντιπάλου, είναι ο χειρότεροι σύμβουλοι σε τέτοιου είδους αποστολές.

Κανένας δεν είναι αδιάφορος, όταν αγωνίζεται κόντρα στον Ηρακλή, με τους παίκτες του Φιλίππου Αλεξανδρείας να είναι βέβαιο ότι θα κάνουν τα πάντα μέσα στην έδρα τους, αύριο το απομεσήμερο, προκειμένου να φέρουν σε δύσκολη θέση τον «Γηραιό» και να επιδιώξουν ό,τι καλύτερο μπορούν να πάρουν από το συγκεκριμένη αναμέτρηση, με στόχο να φανούν ποδοσφαιρικά, όπως είναι απολύτως φυσιολογικό.

Αυτή είναι η ουσιαστική και καταλυτική παράμετρος του αγώνα, την οποία έχουν λάβει απολύτως υπ’ όψιν στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο, έχοντας προετοιμαστεί αναλόγως. Γνωρίζουν άριστα ότι το «διπλό» στον «τελικό» της Αλεξάνδρειας δεν θα τους χαριστεί και ότι θα πρέπει να είναι σοβαροί, συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί, προκειμένου να το κατακτήσουν.