- Bluearena - https://bluearena.gr -

«Θύμα» της υψηλής ανταγωνιστικότητας…

Ιδίως από την εμβόλιμη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και έπειτα, όταν σχεδόν όλες οι ομάδες της Volley League έσπευσαν και κατόρθωσαν να ενισχυθούν σε σημαντικό βαθμό, επικρατεί στην κατηγορία το δόγμα ότι οι πάντες μπορούν να νικήσουν τους πάντες.

Αυτό το «δόγμα» το βρήκε εμπρός του ως αγωνιστικό γεγονός ο Ηρακλής, καθώς έχασε σημαντικούς βαθμούς εκτός έδρας, αλλά και στη Μίκρα (οδηγούμενος σε τάι μπρέικ) από αντιπάλους, που έγιναν ανταγωνιστικοί και δυσχέραιναν την «κυανόλευκη» επιδίωξη για «καθαρές» νίκες.

Το ίδιο συνέβη και στην αναμέτρηση με τον Εθνικό την περασμένη Κυριακή, με τους Πειραιώτες, στηριζόμενοι στους πολύ καλούς ξένους, που διαθέτουν, να εμφανίζονται ιδιαιτέρως μαχητικοί και ανταγωνιστικοί, να εκμεταλλεύονται το λάθος του διαιτητή Γεροθόδωρου, που τους έκανε «χάρισμα» το ένα σετ και να βάζουν δύσκολα στον Ηρακλή.

Χαμένος ο βαθμός και η διασφάλιση

Η εξέλιξη της αναμέτρησης αυτής, που οδήγησε τον «Γηραιό» (για μία ακόμη φορά φέτος) στη διαδικασία του τάι μπρέικ, έστω και αν έφερε νικηφόρα έκβαση, στέρησε από την ομάδα του Γιάννη Ορφανού την άνεση του να κλείσει υπέρ της, οριστικά και αμετάκλητα την υπόθεση της 4ης θέσης, μία αγωνιστική νωρίτερα από το τέλος της κανονικής περιόδου.

Σε πολλά σημεία του αγώνα, ο Ηρακλής δεν είχε τις κατάλληλες απαντήσεις απέναντι σε έναν Εθνικό, ο οποιος αγωνιζόταν σαν σε τελικό, ενώ τις προηγούμενες αγωνιστικές δεν επέδειξε το ίδιο πνεύμα, έναντι άλλων αντιπάλων…

Ουσιαστικά, αυτή η μη «καθαρή» νίκη άφησε μέσα στο παιχνίδι της τετράδας την Κηφισιά.

Ο Ηρακλής στην Πυλαία, οι Πειραιώτες με Κηφισιά…

Την ίδια, όμως, μαχητικότητα οφείλουν να επιδείξουν οι του Εθνικού την ερχόμενη αγωνιστική, καθώς υποδέχονται στην έδρα τους τον συνδιεκδικητή του Ηρακλή στη μάχη για την τελική κατάληψη της τέταρτης θέσης. Έστω και μία ήττα των Πειραιωτών στο τάι μπρέικ θα σημάνει τετράδα για τον «Γηραιό», ο οποίος έχει τη δύσκολη αποστολή της Πυλαίας, μέσω της οποίας κυνηγά από νίκη, μέχρι – έστω – τον ένα βαθμό, προκειμένου να διασφαλιστεί για την τετράδα.

Σαφώς, πρόκειται για μία τελευταία αγωνιστική κανονικής περιόδου, στην οποία πολλά μπορούν να συμβούν και να… «παιχθούν»…