Θύμισε τον Ηρακλή, πριν την αγωνιστική κάμψη

Τα στοιχεία αισιοδοξίας ενόψει της καθοριστικής συνέχειας, που «έβγαλαν» οι «κυανόλευκοι» στον πρώτο «τελικό» κόντρα στην ΑΠΕΛ.

Κοινή παραδοχή αποτελεί ότι ο Ηρακλής είχε αφήσει τον «φουριόζο» αγωνιστικό εαυτό του αρκετές αγωνιστικές πίσω, πριν από την αναμέτρηση με την Καρδία στο Καυτανζόγλειο.

Έκτοτε, οι «κυανόλευκοι», ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, έδειχναν να βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στη δυσχέρεια μιας αγωνιστικής κάμψης, η οποία έχει τις βάσεις της στη φυσική κόπωση ενός ρόστερ, το οποίο έχει στερηθεί της βασικότατης παραμέτρου της θερινής προετοιμασίας.

Χθες, ωστόσο, στο Καυτανζόγλειο, ο Ημίθεος πραγματοποίησε ίσως και το πιο σημαντικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέση στον Όμιλο, επικρατώντας του Λαγκαδά, αλλά αφήνοντας παράλληλα σημαντικά περιθώρια αισιοδοξίας, ενόψει της καθοριστικής συνέχειας των υποχρεώσεων.

«Έπνιξε» τον αντίπαλο. Μετά από πολλές αγωνιστικές ήταν εκείνος που από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή «ζήτησε», ή μάλλον «απαίτησε» το παιχνίδι, τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, περιορίζοντας τους φιλοξενουμένους σε δεύτερο ρόλο. Ουσιαστικά «έπνιξε» αγωνιστικά τον αντίπαλο, περιορίζοντάς τον στο μισό του γηπέδου και σε ρόλο κομπάρσου, αφήνοντάς τον να περιμένει τα κύματα των επιθέσεων από την ομάδα, που είχε τον κυρίαρχο ρόλο στην αναμέτρηση.

Δεν οπισθοχώρησε όταν «βρήκε» γκολ. Το άνοιγμα του σκορ από τον Ρόβα στο ημίωρο της αναμέτρησης δεν οδήγησε τους «κυανολεύκους» στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν οπισθοχώρησαν για να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ, όπως έκαναν κατά το πρόσφατο παρελθόν (ακόμη κι όταν βρίσκονταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση), ενώ, αντιθέτως, συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και να δημιουργούν φάσεις, φτάνοντας – έστω και στις καθυστερήσεις – σε άλλα δύο τέρματα.

Δεν απειλήθηκε ποτέ. Στην ουσία, ο Ηρακλής δεν απειλήθηκε ποτέ από τον Λαγκαδά, παρά το γεγονός ότι από το ημίωρο και μετά τα σχέδια των φιλοξενουμένων για κατάκτηση του βαθμού της ισοπαλίας καταστρατηγήθηκαν. Αυτό οφείλεται στην επιλογή του Ημίθεου να κρατήσει μπάλα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να μην περάσει ποτέ σε δεύτερο ρόλο στην αναμέτρηση.

Καλή κυκλοφορία και αυτοματισμοί. Μετά από αρκετές αγωνιστικές, η ομάδα έδειξε το παραγωγικό πρόσωπό της στον τομέα της ανάπτυξης του παιχνιδιού. Καλή και σχετικά ήρεμη κυκλοφορία της μπάλας στον μεσοεπιθετικό χώρο και αρκετοί αυτοματισμοί που «βγήκαν», παρά το βάρος του – δεδομένου – άγχους για το αποτέλεσμα, χαρακτήρισαν σε αρκετά σημεία του αγώνα την αγωνιστική συμπεριφορά του Ηρακλή.

Έβγαλε φάσεις για γκολ. Επιτέλους ο χθεσινός «Γηραιός» παρέπεμψε στον παλιό καλό εαυτό του και στον τομέα της δημιουργίας καταστάσεων στην αντίπαλη περιοχή. Μη λησμονούμε ότι επικράτησε της Νάουσας (για παράδειγμα) με δύο ευκαιρίες και ισάριθμα τέρματα. Πολλές και σημαντικές οι ευκαιρίες, που δημιουργήθηκαν και στα δύο ημίχρονα, πολύ περισσότερες από τα τρία γκολ της νίκης.

«Βρήκε» τρία γκολ. Μπορεί τα δύο τελευταία γκολ του Ρόβα να ήλθαν στις καθυστερήσεις, αλλά όταν μια θετική εμφάνιση συνοδεύεται από το ευρύ 3-0, επί ενός έμπειρου και δυνατού για την κατηγορία αντιπάλου, αυτό αποτελεί εξαιρετικό στοιχείο.

Κατέδειξε καταφανέστατη ποιοτική διαφορά. Ο Ηρακλής έπαιξε «όπως η γάτα το ποντίκι» τον Λαγκαδά στο Καυτανζόγλειο και έδειξε ξεκάθαρα ποιος ήταν το αφεντικό στην αναμέτρηση. Το στοιχείο, το οποίο επεδείκνυε «στα καλά της» η «κυανόλευκη» ομάδα, επανήλθε και ήταν αυτό της σαφούς ποιοτικής διαφοράς της από κάθε αντίπαλο αυτής της κατηγορίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top