- Bluearena - https://bluearena.gr -

Αυτές είναι οι νομικές ενέργειες κατά Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακού!

Aναλυτικά η καταγγελία και το τι αναφέρουν τα έγγραφα αυτής:

Α) Την αίτηση αναψηλάφησης – καταγγελία προς τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα της ΕΠΟ, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και την αντίστοιχη προς την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ,

Β) Την γνωστοποίηση του θέματος προς την Επιτροπή Παρακολούθησης που έχει τοποθετήσει η FIFA στην ΕΠΟ.

Ο Ηρακλής, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του, Γιώργου Παναγόπουλου, έχει αποστείλει Αίτηση Αναψηλάφησης – Καταγγελία προς τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα και την Επιτροπή Δεοντολογίας, με το ίδιο περιεχόμενο, αναφέροντας αναλυτικά τα εξής:

«ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΗΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη κι εκπροσωπείται νόμιμα

ΚΑΤΑ

1.Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΊΠΟΛΗΣ που εδρεύει στην Τρίπολη κι εκπροσωπείται νόμιμα

2.Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ που εδρεύει στην Λειβαδια κι εκπροσωπείται νόμιμα

Καταγγέλλουμε ενώπιον Σας τις ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κώδικα Δεοντολογίας για τους εξής νόμιμους, βάσιμους, ουσιαστικούς κι αληθινούς λόγους:

1.Ως γνωστόν η ομάδα μας με την επωνυμία ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ συμμετείχε επί σειρά ετών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της SUPER LEAGUE, όμως είχε την ατυχία δύο φορές, μία το 2011 και μία το 2017, να υποβιβαστεί για εξωαγωνιστικους λόγους μέσα από παράνομες διαδικασίες, προκειμένου να διασωθούν και να παραμείνουν στην πρώτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου οι δύο καταγγελλόμενες ΠΑΕ, παρότι αγωνιστικά και βαθμολογικά έπρεπε βάσει των κανονισμών να υποβιβαστούν.

2.Συγκεκριμένα το 2011 ξέσπασε το σκάνδαλο των στημένων αγώνων που δημοσιογραφικά καταγράφηκε ως KORIOPOLIS, με εμπλοκή πολλών φυσικών και νομικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και οι πρόεδροι και διοικητικοί εκπρόσωποι των καταγγελλομένων ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, Ιωάννης ΚΟΜΠΟΤΗΣ, Γεώργιος ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ και Δημήτριος ΜΠΑΚΟΣ.

3.Τελικά μετά από πολύχρονη ποινική διαδικασία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με την από 28-3-2018 απόφαση του καταδίκασε τα παραπάνω φυσικά πρόσωπα για το αδίκημα της δωροδοκίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στα πλαίσια του σκανδάλου των στημένων αγώνων και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών για τον πρώτο και 3 ετών για τους δεύτερο και τρίτο.

4.Μαλιστα αυτή η ποινική απόφαση χαιρετίστηκε με την από 2-3-2018 επίσημη ανακοίνωση της ίδιας της UEFA υπογραμμίζοντας στον επίλογο της ότι ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ Η UEFA ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.

5. Συγχρόνως η UEFA με το από 5-3-2018 έγγραφο της απαιτεί την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων εις βάρος του επίσης καταδικασθέντος από το Ποινικό Δικαστήριο διεθνούς ποδοσφαιριστή Αβραάμ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, γεγονός που καταδεικνύει την πρόθεση των διεθνών ποδοσφαιρικών θεσμών για παραπομπή των καταδικασθέντων ενώπιον της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης.

6.ΕΠΕΙΔΗ πλέον καθίσταται επιτακτική η εφαρμογή του ισχύοντος Κώδικα Δεοντολογίας και ειδικά των άρθρων 21 περί Δωροδοκίας και Διαφθοράς, 25 περί Ακεραιότητας των αγώνων και των διοργανώσεων, 20 περί Προσφοράς και αποδοχής δώρων και άλλων ωφελημάτων, 13 περί Γενικών Κανόνων Συμπεριφοράς, 5 περί βάσης των ποινών, 2 περί Προσώπων που δεσμεύονται και 1 περί Πεδίου εφαρμογής.

7.ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με το άρθρο 12, παρ. 2 περί παραγραφής της δίωξης Η ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΑΓΩΝΑ, ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΑΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ.

8.ΕΠΕΙΔΗ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι οι καταγγελλόμενες ΠΑΕ και οι αξιωματούχοι τους έχουν ελεγχθεί πειθαρχικά από τις αρμόδιες πειθαρχικές επιτροπές του ποδοσφαίρου, καθώς, ως γνωστόν, το 2011 μετά την γνωστοποίηση της ποινικής έρευνας, ναι μεν επελήφθησαν οι τότε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙΣΕΣ, ΑΝΕΥ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ KAI CONTRA LEGEM ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΛΙΓΚΑΣ ΚΑΙ ΕΠΟ, πλην όμως υπό την καθοδήγηση των μελών των ΔΣ των φορέων και των οργάνων που ελέγχονταν από την κράτος εν κρατει Εγκληματική Οργάνωση, οδηγήθηκαν σε βεβιασμένες απαλλακτικές αποφάσεις.

9.ΕΠΕΙΔΗ μετά τις καταδικαστικές, έστω και πρωτοβάθμιες, ποινικές αποφάσεις, είναι προφανές ότι σύμφωνα με το άρθρο 84 του Κώδικα ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΝΑΣ ΔΙΑΔΙΚΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΝΕΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Ή ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙΣΑ ΕΡΕΥΝΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ… ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΗΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΔΙΑΔΙΚΟ ΕΝΤΟΣ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΗ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ…

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ…

10.ΕΠΕΙΔΗ η ομάδα μας υπήρξε αντίδικος με τις εν λόγω ΠΑΕ και υποβιβάστηκε δύο φορές εξαιτίας των καταγγελιών τους, με αποτέλεσμα να παραμείνουν αυτές στην SUPER LEAGUE,

11. ΕΠΕΙΔΗ μόλις την 1η Μαρτίου 2018 πληροφορηθήκαμε την ποινική απόφαση με την οποία καταδικάστηκαν οι αξιωματούχοι των δύο ΠΑΕ,

12.ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με το άρθρο 6 η Επιτροπή Δεοντολογίας πρέπει να συνεργάζεται με τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ

ΝΑ επιληφθειτε άμεσα της καταγγελίας μας,

ΝΑ υποβάλλετε αίτηση αναψηλάφησης προς κάθε αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της SUPER LEAGUE και της ΕΠΟ, όσον αφορά τις πειθαρχικές υποθέσεις των ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ, προκειμένου σύμφωνα με τους κανονισμούς να επιβληθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές κυρώσεις».

«Να επιβάλλετε την επίσπευση της διαδικασίας»

Αναλυτικά η Αίτηση – Γνωστοποίηση της υπόθεσης από τον Ηρακλή προς την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ FIFA ΣΤΗΝ ΕΠΟ:

«ΑΙΤΗΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Του αθλητικού  σωματείου με την επωνυμία ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη κι εκπροσωπείται νόμιμα

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα σας γνωστοποιούμε την από 12-3-2018 καταγγελία μας προς την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και την αίτηση μας προς τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα κατά των ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, όσον αφορά την καταδίκη των διοικούντων τους κ. Ιωάννη ΚΟΜΠΟΤΗ, Γεωργίου ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΥ και Δημητρίου ΜΠΑΚΟΥ από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την τέλεση των αδικημάτων της δωροδοκίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στα πλαίσια του σκανδάλου των στημένων αγώνων KORIOPOLIS.

Όπως ήδη γνωρίζετε το ποινικό δικαστήριο επέβαλε στους παραπάνω αξιωματούχους του Επαγγελματικού ποδοσφαίρου τις ποινές της φυλάκισης των 30 μηνών για τον πρώτο και 3 ετών για τους δεύτερο και τρίτο. Μάλιστα αυτή η ποινική απόφαση χαιρετίστηκε με την από 2-3-2018 επίσημη ανακοίνωση της UEFA υπογραμμίζοντας στον επίλογο της ότι σκοπός των ερευνών της είναι πρώτα ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ και στη συνέχεια Η UEFA ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.

Συγχρόνως με το νεώτερο από 5-3-2018 έγγραφο της η διεθνής ποδοσφαιρική αρχή απαιτεί την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων στον επίσης καταδικασθέντα από το Ποινικό Δικαστήριο διεθνή ποδοσφαιριστή Αβραάμ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.

Ως εκ τούτου σας ζητάμε ως έχοντες άμεσο έννομο συμφέρον εκ της ιδιότητας μας ως ιδρυτικό σωματείο της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, να παρακολουθήσετε θεσμικά και να επιβάλλετε την επίσπευση της προβλεπόμενης πειθαρχικής διαδικασίας από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ».