- Bluearena - https://bluearena.gr -

Το πρώτο και – θεωρητικά – πιο δύσκολο βήμα

Η αλήθεια είναι ότι στον ομαδικό αθλητισμό και ιδίως στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα, τα πάντα κινούνται – κατά βάση – σε θεωρητικό επίπεδο.

Όμως, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο, η πρώτη από τις τρεις μάχες που έχει να δώσει ο Ηρακλής, στον δρόμο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του 2ου Ομίλου, είναι η πιο δύσκολη και αυτή, η οποία θα απαιτήσει περισσότερη προσπάθεια για να λήξει νικηφόρα.

Η ΑΠΕ Λαγκαδά αγωνίζεται με το πανίσχυρο ένστικτο της αυτοσυντήρησης να την καθοδηγεί, θα παίξει για τον βαθμό και – αν την ευνοήσουν οι εξελίξεις του παιχνιδιού – για τους βαθμούς, καθώς βρίσκεται σε φάση προσπάθειας αποφυγής του υποβιβασμού, λόγω του ιδιότυπου φετινού συστήματος διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, το οποίο επιτάσσει τον υποβιβασμό επτά ομάδων στις τοπικές κατηγορίες.

Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι του κυριακάτικου ματς στο Καυτανζόγλειο, διαθέτουν μία έμπειρη και καλή ποιοτικά ομάδα (πάντοτε για τα δεδομένα της συγκεκριμένης κατηγορίας) και έχουν τις δυνατότητες να παλέψουν και να δυσχεράνουν την προσπάθεια των γηπεδούχων για την κατάκτηση του πολύτιμου νικηφόρου αποτελέσματος.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου – βεβαίως, υπό πολύ διαφορετικές συνθήκες – ο Λαγκαδάς έβαλε δύσκολα στον Ημίθεο και – ευνοούμενος από την υπέρ του διαιτητική παρουσία – πέτυχε να «κλέψει» και τους τρεις βαθμούς, με το γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι πολύ διαφορετικές συνθήκες εκείνης της αναμέτρησης έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ο «Γηραιός», σε εκείνη τη φάση της αγωνιστικής περιόδου, δεν διέθετε ακόμη το πλούσιο ρόστερ, το οποίο συγκρότησε μετά και την ενίσχυση, η οποία προήλθε από την εμβόλιμη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ιδίως σε βάθος εναλλακτικών επιλογών.

Με άξονα, λοιπόν, τη θεωρία των καταστάσεων, η ΑΠΕ Λαγκαδά είναι ασύγκριτα υψηλότερης δυναμικής αντίπαλος από τον Φίλιππο Αλεξανδρείας – μολονότι ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει τον τελευταίο εκτός έδρας – ενώ, παράλληλα, διαθέτει κίνητρο, σε σχέση με τον Εδεσσαϊκό, ο οποίος θα αποτελέσει το τρίτο και τελευταίο εμπόδιο στη διαδρομή για την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.