- Bluearena - https://bluearena.gr -

Οι δύο λύσεις για τον «αντι-Γιαννίτση»…

Στον αγώνα με την ΑΠΕ Λαγκαδά, ο Σπύρος Μπαξεβάνος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει διαθέσιμο τον Χρυσόστομο Ρεβυθόπουλο, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και με την παρουσία του αναμένεται να επαναφέρει τις τακτικές ισορροπίες στον αμυντικό σχηματισμό της ομάδας, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του δεξιού οπισθοφύλακα.

Στον αντίποδα, ο «κυανόλευκος» προπονητής έχει να διαχειριστεί μία άλλη απώλεια λόγω καρτών, αυτήν την αγωνιστική, η οποία έχει να κάνει με τον Μιχάλη Γιαννίτση. Ο βασικός στόπερ του Ηρακλή θα απουσιάσει και η τεχνική ηγεσία κινείται προς την κατεύθυνση της επιλογής για την αναπλήρωση του κενού του, με δύο βασικές λύσεις να διατηρούν το προβάδισμα.

Η «προφανής» λύση του Καστριτσέα

Το πλέον πιθανό και προφανές είναι στη θέση του αριστερού στόπερ, δίπλα στον Άγγελο Καραντασιάδη, να αρχίσει τον αγώνα ο Λεωνίδας Καστριτσέας.

Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός υπήρξε βασικός και αναντικατάστατος πριν την έλευση του Μιχάλη Γιαννίτση, βρέθηκε στην πρώτη ενδεκάδα την περασμένη αγωνιστική στο Παλαιοχώρι, προκειμένου να μετακινηθεί δεξιά στην άμυνα ο Γιαννίτσης και πιθανή επιλογή του θα διατηρήσει τις ισορροπίες στον τομέα της τακτικής, χωρίς να απαιτήσει αντιμεταθέσεις ρόλων στο σχηματισμό της ομάδας.

Επίσης δεν θα «ρίξει» υψομετρικά την αμυντική γραμμή, καθώς είναι και εκείνος υψηλόσωμος στόπερ, όπως ο παίκτης που – πιθανόν – θα κληθεί να αντικαταστήσει.

Η λύση Κωστούλα

Η άλλη επιλογή, έχει να κάνει με την περίπτωση του Μάριου Κωστούλα. Ο Λαρισαίος αμυντικός, έχει ως κλασική θέση του αυτήν του στόπερ, ωστόσο οι ανάγκες της ομάδας οδήγησαν τον Σάκη Αναστασιάδη να τον εκμεταλλευτεί αγωνιστικά, καθιερώνοντάς τον ως «κόφτη» στη μεσαία γραμμή («εξάρι»), επιλογή την οποία υπερασπίζεται μέχρι τώρα και ο Σπύρος Μπαξεβάνος, καθώς για το κέντρο της άμυνας είναι διαθέσιμες οι λύσεις Καραντασιάδη – Γιαννίτση και η εναλλακτική του Καστριτσέα.

Στην παρούσα φάση, όμως, υπάρχει η επιλογή να γυρίσει στη «φυσική» θέση του ο 22χρονος παίκτης, συγκροτώντας με τον Άγγελο Καραντασιάδη το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και σε ρόλο αμυντικού μέσου να περάσει ο Κώστας Καζναφέρης (άλλωστε, οι βασικοί ρόλοι του είναι αυτοί του «εξαριού» και του «οκταριού») και να αγωνιστούν μπροστά του ο Κώστας Παναγιωτούδης και ο Τάι, στον κλασικό «τριγωνικό» σχηματισμό με τα δύο «οκτάρια», που χρησιμοποιεί στο κέντρο της μεσαίας γραμμής ο Σπύρος Μπαξεβάνος.

Στην περίπτωση της λύσης Κωστούλα, η άμυνα δεν θα διαθέτει τον κλασικό ψηλό κεντρικό αμυντικό, καθώς τόσο ο Λαρισαίος, όσο και ο Καραντασιάδης, μπορεί να είναι δυνατοί στο ψηλό παιχνίδι, αλλά είναι στόπερ, που δεν διαθέτουν τα υψομετρικά χαρακτηριστικά Γιαννίτση και Καστριτσέα. Επίσης, θα απαιτηθεί και η δοκιμή νέας σύνθεσης στον κεντρικό άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Καζναφέρη σε ρόλο «κόφτη».