Να αντέξει στην πίεση του χρόνου…

Ο κόσμος θα πρέπει να εφοδιάσει με ηρεμία και ψυχραιμία την ομάδα, ώστε να μην καταρρεύσει από το άγχος, οδηγούμενη σε… «σενάριο Νάουσας»…

Ευχής έργον είναι ένα γρήγορο γκολ, που θα «λύσει τα πόδια» της γηπεδούχου πλευράς και θα απλοποιήσει την επιχείρηση κατάκτησης της νίκης για τον Ηρακλή, στην κυριακάτικη αναμέτρηση του Καυτανζογλείου.

Επειδή, όμως, πάντοτε υπάρχει το ισχυρό ενδεχόμενο να μην εξελιχθούν τα πράγματα κατά επιθυμητό, ο Ημίθεος, τόσο σε επίπεδο αγωνιστικού δυναμικού, όσο και τεχνικής ηγεσίας, οφείλει ναι είναι – και είναι – προετοιμασμένος για μία ποδοσφαιρική μάχη, η οποία ενδέχεται να «τραβήξει» σε μάκρος, μέσα στο 90λεπτο, πριν κριθεί οριστικά και αμετάκλητα.

Υπό το αδιαμφισβήτητο δεδομένο ότι ο αντίπαλος θα κυνηγήσει αδυσώπητα το αποτέλεσμα, λόγω δικής του μεγάλης βαθμολογικής ανάγκης, κανείς και τίποτε δεν μπορούν να διαβεβαιώσει ότι η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου θα «καθαρίσει» από νωρίς και εύκολα το παιχνίδι.

Κατά συνέπεια, οι καταλληλότεροι σύμβουλοι για τους «κυανολεύκους» στην επιχείρηση κατάκτησης των τριών πολύτιμων βαθμών, δεν μπορεί να είναι άλλοι από τη ψυχραιμία, την αυτοσυγκέντρωση και την ποδοσφαιρική νηφαλιότητα, σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Λαγκαδά.

Τα όσα διαδραματίσθηκαν στον αγώνα με τη Νάουσα, προ ελαχίστων εβδομάδων, αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα προς αποφυγήν για τον Ηρακλή. Η πίεση του χρονομέτρου σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταβάλλει τους ποδοσφαιριστές του «Γηραιού», όσο και αμείλικτος αντίπαλος κι αν λογίζεται ο ποδοσφαιρικός χρόνος, ιδίως όταν αυτός μετρά αντίστροφα, χωρίς να έχεις εξασφαλίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κόντρα στους Ημαθιώτες, σε εκείνο το παιχνίδι, το άνοιγμα του σκορ επετεύχθη σε πολύ επίκαιρο χρονικό σημείο (στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου), όμως όταν τα πράγματα «στράβωσαν» με τη γρήγορη ισοφάριση στο δεύτερο μέρος. Το αγωνιστικό σύνολο του Σπύρου Μπαξεβάνου φάνηκε να λυγίζει, ολοένα και περισσότερο, όσο ο χρόνος κυλούσε και χρειάστηκε το λυτρωτικό γκολ του Παντελή Κρυστάλλη στις καθυστερήσεις, προκειμένου να… επανέλθουν οι ψυχές από την Κούλουρη…

Ο κόσμος, με τον παλμό και την αποφασιστικότητά του, θα πρέπει να φανεί προετοιμασμένος να στηρίξει την ομάδα από την αρχή μέχρι το τέλος, με φωνή και χειροκρότημα, προσθέτοντάς της εφόδια στη μάχη κόντρα στο άγχος, όσο η εξέλιξη της αναμέτρησης δεν θα είναι η επιθυμητή.

Σε τέτοιους αγώνες τα πάντα μπορεί να κριθούν στο γκολ, στη μία φάση και στο δευτερόλεπτο και το πρώτο που θα πρέπει να νικήσουν άπαντες στον Ηρακλή (ομάδα και κερκίδα) είναι ο ύπουλος και ακραία επικίνδυνος εχθρός του άγχους…

 

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top