Κανείς δεν ξέχασε τον αγώνα του πρώτου γύρου…

Ακόμη κι αν ο Λαγκαδάς δεν είχε υψηλό βαθμολογικό κίνητρο και μόνο η ανάμνηση της «φιλοξενίας» στον αγώνα της 3ης Δεκεμβρίου, θα ήταν ικανή να διατηρήσει σε πλήρη εγρήγορση τον Ηρακλή…

Στον δρόμο του Ηρακλή, στον πρώτο από τους τρεις κρισιμότατους για την υπόθεση της πρώτης θέσης του Ομίλου, αγώνες, βρίσκεται η ΑΠΕ Λαγκαδά. Με την αντίπαλη ομάδα να διατηρεί αναλόγως υψηλό κίνητρο βαθμολογικού χαρακτήρα, με αυτό των γηπεδούχων της κυριακάτικης μάχης, καθώς επιδιώκει την αποφυγή του υποβιβασμού στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ουσιαστικά, για τον Ημίθεο προοιωνίζεται μία σκληρή ποδοσφαιρική κόντρα, απέναντι σε μία ομάδα από τις καλές και έμπειρες της κατηγορίας, η οποία, στην αρχή της περιόδου πίστευε και φιλοδοξούσε ότι θα μπορούσε να είναι στο γκρουπ εκείνων, οι οποίοι θα κυνηγήσουν μέχρι τέλος την προνομιούχο πρώτη θέση στον 2ο  Όμιλο.

Πάντως κι αν ακόμη δεν υπήρχε το αδιαμφισβήτητο βαθμολογικό κίνητρο για τους φιλοξενουμένους, το μόνο βέβαιο είναι ότι κανείς από το περιβάλλον της γηπεδούχου πλευράς δεν θα ήταν εφησυχασμένος – ούτως ή άλλως – όχι μόνο λόγο της κρισιμότητας του αγώνα και της ανάγκης των βαθμών, αλλά και της στάσης, που κράτησε ο Λαγκαδάς, στην αντίστοιχη αναμέτρηση του πρώτου γύρου, όταν είχε κληθεί εκείνος να υποδεχθεί τον Ημίθεο…

«Δίδαξε» το μάθημα «Γ΄ Εθνική»…

Αποδείχθηκε ότι, τόσο οι ιθύνοντες της ΑΠΕ Λαγκαδά, όσο και το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας, ήταν απολύτως προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τον Ηρακλή, με μεθόδους επιπέδου Γ΄ Εθνικής ή – ακόμη – και τοπικών πρωταθλημάτων.

Έδειξαν με το «καλημέρα» την εναντίωσή τους και την πρόθεσή τους να πάνε την κόντρα με τον «Γηραιό» στα άκρα, προκειμένου να πάρουν αποτέλεσμα, ανακόπτοντας την μέχρι τότε ξέφρενη πορεία του, χρησιμοποιώντας όποιο μέσο έκριναν ως χρήσιμο.

Έφτασαν στο σημείο να απαγορεύσουν την είσοδο του συνεργείου του Iraklis TV και την διαδικτυακή τηλεοπτική κάλυψη του ματς, μολονότι   το γήπεδο διέθετε όλες τις απαιτούμενες τεχνικές προϋποθέσεις για μια τέτοια μετάδοση και χωρίς να μπουν – καν – στη διαδικασία του να δικαιολογήσουν αυτήν την – κάθετη – απόφασή τους. Βεβαίως, το επίσημο διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι του Ηρακλή δεν έχει συναντήσει σε άλλη έδρα (η οποία διαθέτει την απαραίτητη υποδομή) ανάλογη αντιμετώπιση…

Επίσης, οι διοικούντες του «Γηραιού» σχολίασαν με έντονη δυσφορία το γεγονός ότι η άλλη πλευρά επέλεξε να γεμίσει την κερκίδα και τα πέριξ του αγωνιστικού χώρου με… «στελέχη ασφαλείας… μεγάλης σωματικής διαπλάσεως», ενώ, η ΑΠΕ, υποβοηθούμενη από έναν καταφανέστατα μεροληπτικό διαιτητή, έφτασαν στη νίκη με το γκολ του Κοντέοντα, στις καθυστερήσεις, μετά και τον καταλογισμό ενός απολύτως ανύπαρκτου φάουλ έξω από την περιοχή .

Η ανάγκη για πολύτιμη νίκη και η «απάντηση»

Από τη δική του πλευρά ο Ημίθεος, σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει στη λογική της «εκδίκησης». Στόχος, ξεκάθαρος και προφανής είναι η κατάκτηση της νίκης στον αγώνα του Καυτανζογλείου, έστω και με «μισό – μηδέν», όπως αναφέρεται στην ποδοσφαιρική διάλεκτο, με το αγωνιστικό τμήμα να μένει μακριά από κάθε διάθεση ρεβανσισμού.

Ο εκνευρισμός δεν αποτελεί καλό σύμβουλο στην προσπάθεια της Κυριακής, η οποία θα ξεδιπλωθεί αποκλειστικά και μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου του Καυτανζογλείου, με την προσδοκώμενη νίκη να έρχεται για να δώσει από μόνη της την καλύτερη «απάντηση» στον αντίπαλο και στη συμπεριφορά, που επέδειξε στον αγώνα της 3ης Δεκεμβρίου, στον Λαγκαδά…

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top