- Bluearena - https://bluearena.gr -

Δοκιμασία εκτός έδρας

Η… ολίσθηση στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και οι πέντε ήττες – ήδη – στη διάρκεια της κανονικής περιόδου, έως σήμερα, διαμορφώνουν ένα – οπωσδήποτε – πιεστικό περιβάλλον για τον μπασκετικό Ηρακλή και τη συνέχιση της διαδρομής του στη φετινή Α2.

Στο Ιβανώφειο επιδιώκουν να αποφύγουν άλλα «λάθη» και αγωνιστικές αστοχίες, μέχρι να κλείσει η κανονική διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, ώστε να μπουν στην καθοριστική διαδικασία των play off  ανόδου υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Αυτή η επιδίωξη προβλέπει ότι η μόνη – εκ των συνθηκών – «συγχωρητέα» ενδεχόμενη ήττα, μέχρι τέλους, είναι εκείνη στον εκτός έδρας αγώνα με το πρωτοπόρο και εξαιρετικής δυναμικής Περιστέρι, όταν θα έρθει η ώρα της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Από εκεί και πέρα, μόνο νίκες – εντός και εκτός – είναι το ζητούμενο των «κυανολεύκων».

Κόντρα στο Ψυχικό

Αυτό το Σάββατο (17/3) η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη δοκιμάζει τις αντοχές της απέναντι σε έναν αντίπαλο, που δεν βρίσκεται στα υψηλά βαθμολογικά κλιμάκια, τουλάχιστον στην παρούσα φάση του πρωταθλήματος.

Η ΑΕ Ψυχικού υποδέχεται στο Κλειστό της τον Ηρακλή και θα επιδιώξει τη νίκη, βασιζόμενη στους συχνούς «αγωνιστικούς κλυδωνισμούς» του αντιπάλου της και έχοντας ως βασικά όπλα παίκτες ικανούς για το επίπεδο της κατηγορίας, όπως ο πολύπειρος Νίκου και ο εξίσου έμπειρος Νοέας, ο Τσιώκος, ο Ψαθάς και ο πολύ καλός Ελληνοαμερικανός φόργουορντ, Νίκος Παύλος.

Πλήρης, σε αγώνα που «τον έχει»

Από τη δική του πλευρά ο Ημίθεος, παρά τις αγωνιστικές «ατασθαλίες» και τα μέχρι τώρα ατοπήματά του, έχει αποδείξει ότι τους αγώνες με τις ομάδες, οι οποίες δεν βρίσκονται κοντά στη διεκδίκηση της ανόδου, έχει τον τρόπο του να τις «καθαρίζει», είτε εντός είτε εκτός έδρας.

Εφόδιο στην προσπάθειά του αυτήν την αγωνιστική, το γεγονός ότι –  επιστρέφοντος του Γιάννη Γκαγκαλούδη – η τεχνική ηγεσία έχει στη διάθεσή της το σύνολο του έμψυχου δυναμικού, ενώ προσδοκά πολλά από τη διαρκή πρόοδο, την οποία εμφανίζει – παιχνίδι με το παιχνίδι – ο Ντάριους Ουάσινγκτον.