Να πάρει και πάλι το όπλο του

Να δημιουργήσει και πάλι την “κυανόλευκη” ακαδημία.

Ο Ηρακλής ανέκαθεν ήταν μια που ομάδα που βασιζόταν στα τμήματα υποδομής του. Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν γαλουχηθεί στις “κυανόλευκες” ακαδημίες και μετέπειτα έγιναν ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας ,είτε έμειναν και βοήθησαν την ομάδα είτε βιάστηκαν να φύγουν για άλλους προορισμούς.

Οι δυσκολίες και τα προβλήματα των τελευταίων ετών έχουν αποδυναμώσει και σε αυτό το κομμάτι τους “κυανόλευκους”. Ο Σάββας Κωφίδης ως διευθυντής ακαδημιών την περασμένη χρονιά έδινε μάχη με τις αντιξοότητες και τα οικονομικά προβλήματα για να κρατήσει τις ακαδημίες του Ηρακλή όρθιες. Παρόλα αυτά η “λαίλαπα” του Σπύρου Παπαθανασάκη διέλυσε τα πάντα και αφαίρεσε από τον Ημίθεο το δυνατό του όπλο.

Παρόλα αυτά οι δυνατότητες των τμημάτων υποδομής του Ηρακλή αποδείχτηκαν ακόμα και φέτος, όταν 13 αμούστακα παιδιά που μέχρι πριν λίγους μήνες αγωνιζόντουσαν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, κλήθηκαν να φορέσουν την “κυανόλευκη” φανέλα και να ντεμπουτάρουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Στόχος των διοικούντων του Ηρακλή εκτός από το να οδηγήσουν την ομάδα και πάλι στην φυσιολογική της θέση στη Σουπερ λιγκ . Είναι να ξαναχτίσουν με προσοχή και οργάνωση τα τμήματα υποδομής των “κυανόλευκων”. Άλλωστε σε περίπτωση προβιβασμού στην Football League που αποτελεί την πρώτη επαγγελματική κατηγορία της χώρας μας, κάθε συμμετέχουσα ομάδα είναι αναγκασμένη βάσει κανονισμού να διαθέτει τμήματα υποδομής.

Ο Λάκης Παπαϊωάννου με την εμπειρία του και την τεχνογνωσία του μπορεί να αποτελέσει των άνθρωπο που θα ηγηθεί της επανεκκίνησης των “κυανόλευκων” ακαδημιών. Ο διακεκριμένος βετεράνος έχει την εμπειρία από οργάνωση υποδομών καθώς έχει συνεργαστεί για χρόνια με τις ακαδημίες της αγγλικής Άρσεναλ.

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top