- Bluearena - https://bluearena.gr -

Με πυξίδα το Βραχάτι…

Τελικά, όπως αποδείχθηκε, ο Ηρακλής, μπορεί να ταλαιπωρήθηκε σημαντικά, σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, από τον κακό εκτός έδρας εαυτό του, αλλά στην εκτός Μίκρας αναμέτρηση, η οποία ουσιαστικά έκρινε όλη τη χρονιά, ως προς την κανονική περίοδο της Volley League, οι «κυανόλευκοι» κατόρθωσαν να κλείσουν συνεπές ραντεβού με τον πραγματικό αγωνιστικό εαυτό τους.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο , ο οποίος ήταν άμεσα ενδιαφερόμενος για τον ίδιο στόχο με τον Ημίθεο και δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα, οι «κυανόλευκοι» εμφανίστηκαν, όπως ακριβώς ήθελαν οι ίδιοι να εμφανίζονται και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Όπως ακριβώς αγωνίζονται εντός Μίκρας: ποιοτικοί σε όλες τις βασικές αγωνιστικές παραμέτρους του παιχνιδιού τους και άκρως αποτελεσματικοί. Και το έπραξαν, νικώντας στο σπίτι της μία ομάδα, η οποία είχε ισχυρό κίνητρο, ήταν πολύ ενισχυμένη και προέρχονταν από θετικότατα αποτελέσματα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η ικανοποίηση της τεχνικής ηγεσίας για την επίδειξη εξαιρετικού timing από πλευράς της ομάδας, είναι προφανέστατη. Ωστόσο, ο Γιάννης Ορφανός προσδοκά αυτό το εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο εκτός Μίκρας, το οποίο επέδειξε ο Ηρακλής στο Βραχάτι, να συνεχιστεί και να αποτελέσει πυξίδα και άξονα αναφοράς, ενόψει της κρίσιμης συνέχειας των υποχρεώσεών του.

Μετά τους αγώνες με Εθνικό (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός), η κανονική περίοδος κλείνει και η ομάδα μπαίνει στη διαδικασία ενός νέου μίνι πρωταθλήματος, αυτού των play off, εκκινούμενη από ευνοϊκή θέση, αυτήν της τέταρτης θέσης, την οποία αναμένεται να οριστικοποιήσει με μία νίκη επί του Εθνικού Πειραιά την Κυριακή (18/3, 17:00, Μίκρα).

Όμως, κατά τη διαδρομή του στα play off, ο «Γηραιός» θα κληθεί να αντιμετωπίσει σημαντικούς αντιπάλους εκτός έδρας και θα πρέπει να βρει και πάλι τις κατάλληλες αγωνιστικές απαντήσεις, ώστε να πάρει νίκες, οι οποίες θα τον βοηθήσουν στο να καταλάβει την καλύτερη δυνατή θέση στην τελική κατάταξη της περιόδου.

Επίσης, κατά τη συμμετοχή του στο Final 4 του κυπέλλου, ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει σε έναν ημιτελικό (ουσιαστικά τελικό) τον Παναθηναϊκό, χωρίς να έχει μαζί του το πλεονέκτημα, που του προσφέρει η Μίκρα και θα πρέπει να αγωνιστεί με ρυθμό, σοβαρότητα, συγκέντρωση, αποτελεσματικότητα και χωρίς το παραμικρό περιθώριο για λάθος, προκειμένου να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης.

Στην ουσία, συνεπώς, το να διατηρήσει η ομάδα το «πνεύμα της Βόχας», αποτελεί «κλειδί» για την επίτευξη των στόχων της, στο κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.