- Bluearena - https://bluearena.gr -

Η επιστήμη, εργαλείο στη μάχη της διαχείρισης για την τεχνική ηγεσία

Έχοντας άπαντες στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο αποδεχθεί, ως δεδομένο, το φαινόμενο της απόλυτα φυσιολογικής κόπωσης, η οποία ταλαιπωρεί τις τελευταίες αγωνιστικές την ομάδα, έχουν επιδοθεί σε μία οργανωμένη προσπάθεια αντιμετώπισής του.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, οι οποίες επίκεινται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, είναι απολύτως καθοριστικές για την επίτευξη του στόχου και απαιτούν από το αγωνιστικό σύνολο του Ημίθεου να εμφανιστεί σε αυτές με τη μέγιστη δυνατή φρεσκάδα και ετοιμότητα, προκειμένου να ανταπεξέλθει στην απαίτηση για το «3 στα 3» στις νίκες.

Η απόφαση της τεχνικής ηγεσίας ήταν να προχωρήσει σε προπονησιακή και αγωνιστική διαχείριση των παικτών του ρόστερ, αλλά όχι εμπειρικά και… «με το μάτι», αλλά χρησιμοποιώντας – ως αλάνθαστο εργαλείο – την επιστήμη και τις δυνατότητες, που εκείνη παρέχει.

Η διενέργεια αιματολογικού ελέγχου στους «κυανόλευκους» ποδοσφαιριστές, αποσκοπεί σε αυτήν ακριβώς την επιδίωξη, δηλαδή στο να έχει τη δυνατότητα η τεχνική ηγεσία να διαπιστώσει σε ποιο επίπεδο φυσικής αντοχής βρίσκεται στην παρούσα φάση ο κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά, ως ατομική περίπτωση, διαπιστώνοντας τις παραμέτρους ατομικής κατάστασης, οι οποίες τον χαρακτηρίζουν.

Με τα αποτελέσματα του αιματολογικού ελέγχου ανά χείρας, ο Σπύρος Μπαξεβάνος θα είναι σε θέση να έχει έναν προσανατολισμό, σαφή και επιστημονικό, ως προς τον ποιον από τους παίκτες του μπορεί να συνεχίσει να επιβαρύνει και πόσο, όπως και σε ποιον θα πρέπει να δώσει το περιθώριο για περισσότερες «ανάσες», ώστε να μπορέσει να «φρεσκαριστεί» αγωνιστικά.

Ουσιαστικά, από αυτά τα αποτελέσματα θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό το όποιο rotation επιχειρήσει από εδώ και πέρα ο προπονητής, είτε σε επίπεδο βασικής ενδεκάδας, είτε μέσω των αλλαγών, κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Παράλληλα, έχοντας την εξειδικευμένη ιατρική πληροφορία διαθέσιμη, θα μπορέσει να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα των καθημερινών προπονήσεων αναλόγως, σε συνεργασία με τον – καθ’ ύλην αρμόδιο, στον τομέα της φυσικής κατάστασης – γυμναστή της ομάδας, Θάνο Κούρτογλου.