Γελάει ο κόσμος με την προκλητική ανακοίνωση του… «υγιούς Άρη Παλαιοχωρίου»…

Τα βάζουν με την αστυνομία, επειδή το γήπεδο γέμισε Ηρακλειδείς, οι οποίοι εισέπραξαν από παντού συγχαρητήρια για τη συμπεριφορά τους!

Συνεχίζοντας στο μοτίβο του… «υγιούς αθλητικού πνεύματος» και της… «υγείας σε όλα τα επίπεδα», που… «διέπει» την ομάδα τους, οι διοικούντες του Άρη Παλαιοχωρίου προχώρησαν στην έκδοση μιας προκλητικής ανακοίνωσης εις βάρος του Ηρακλή και του κόσμου του.

Με αυτήν, στιγματίζουν το γεγονός ότι οι Ηρακλειδείς γέμισαν το γήπεδό τους από άκρη σε άκρη, παρά την απαγόρευση, επιτίθενται στην αρμόδια αστυνομική διεύθυνση και… συγχαίρουν τον… «κόσμο τους», ο οποίος… «επέδειξε αυτοσυγκράτηση»…

Την ώρα, κατά την οποία οι ίδιοι έκαναν τα πάντα, προκειμένου να μην διεξαχθεί η αναμέτρηση σε ένα υποτυπωδώς… κανονικό γήπεδο της περιοχής, δυσχεραίνοντας τη διαδικασία τέλεσής του.

Άλλωστε, είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι – ειλικρινώς – διέπονται από υγιές αθλητικό πνεύμα και την πέταξαν στον κάδο των απορριμμάτων.

Όσο για τον κόσμο του Ηρακλή, εισέπραξε συγχαρητήρια για το άψογο της παρουσίας του (βεβαίως βοήθησε και η… «αυτοσυγκράτηση» των Παλαιοχωριτών (!!!) – ευφυέστατο το συγκεκριμένο αστείο…), ενώ ο αρμόδιος αστυνομικός διευθυντής και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, επαναλάμβανε στους ιδίους ότι ήταν λάθος η απόφασή τους να εμμείνουν στην διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα στο γήπεδο του χωριού…

Ας… «απολαύσουμε», όμως, χωρίς περαιτέρω σχολιασμό, την ανακοίνωση της διοίκησης της ομάδας του Παλαιοχωρίου:

«Το ΔΣ του ΑΣ ΑΡΗΣ Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ τους φιλάθλους του χωριού και της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής για την προσέλευση – υποστήριξή τους στον αγώνα της ομάδας μας με τον ΗΡΑΚΛΗ Θεσ/νίκης και τους ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ για την ωριμότητα, ψυχραιμία και ανοχή που επέδειξαν ώστε να ολοκληρωθεί ο αγώνας με ασφάλεια.

Αυτή και μόνον αυτή η υπεύθυνη στάση των φιλάθλων μας απέτρεψε απρόβλεπτες / δυσάρεστες εξελίξεις κατά τη διεξαγωγή του αγώνα της περασμένης Κυριακής, υπό τις συνθήκες του αδικαιολόγητα υψηλού ρίσκου που αναλήφθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, παρά τον αντίθετο σχεδιασμό και τα υποτιθέμενα μέτρα. Για τον αγώνα αυτό, όπως είχε ανακοινωθεί επίσημα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων, καθώς και η οργανωμένη – μεμονωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας «Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ», στο γήπεδο Τ.Κ. Παλαιοχωρίου, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 και ώρα 15.00, όπου θα διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων «Α.Σ. ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ – Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ», στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας 2017-2018, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Σαν να μην υπήρξε ποτέ η σχετική απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής εξανάγκασε 500 τουλάχιστον φιλάθλους της περιοχής να περιοριστούν στην πρώτη κερκίδα του γηπέδου και μόνον σ’αυτή, σε χώρο δηλαδή που προβλέπεται και κατασκευάστηκε να φιλοξενεί έως 250.

Παράλληλα οι αστυνομικές δυνάμεις απλά παρατηρούσαν και αποδέχονταν / διευκόλυναν τη ροή εκατοντάδων φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας που συνέρρεαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο, από συγκεκριμένη κατεύθυνση μέσα από χωράφια, προκαλώντας υλικές ζημιές και διεκδικώντας χώρο που τελικά κατέλαβαν στη δεύτερη εξέδρα του γηπέδου. Αυτό ήταν εις βάρος κυρίως της ασφάλειας των φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας που είχαν εισέλθει κανονικά με εισιτήριο αλλά ο προβλεπόμενος για τη φιλοξενία τους χώρος είχε καταληφθεί από παράνομα εισελθόντες φιλάθλους της αντιπάλου ομάδας και τον χώρο αυτόν τον οριοθετούσαν μάλιστα εντεταλμένες αστυνομικές δυνάμεις.

Άραγε:

Υπάρχει λόγος ικανός να δικαιολογεί την ανάληψη ρίσκου αναφορικά με την ασφάλεια των φιλάθλων; Ποιος είναι αυτός;

Διερωτήθηκε κανείς αν το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο για την ομάδα μας τι θα γινόταν μετά;

Γιατί η ανεξέλεγκτη και χωρίς εισιτήριο είσοδος των οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας, με το προαναφερόμενο ρίσκο ως προς την ασφάλεια και τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα, δεν καταγράφηκε από τους παρατηρητές του αγώνα και τους εκπροσώπους της ΕΠΟ;

Μετά την παρέλευση του χρόνου που απαιτείται για εν ψυχρώ αποτύπωση και ενδελεχή εξέταση των συνθηκών του αγώνα όπως έχουν καταγραφεί, των αποφάσεων και εν τέλει τι εκτελέστηκε, αισθανόμαστε ότι για τη διατήρηση του ΑΡΗ Παλαιοχωρίου στο σημερινό ποδοσφαιρικό επίπεδο ή και υψηλότερο, μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο στο έμψυχο δυναμικό της ομαδας , στους φίλους της ομάδας, στους φιλάθλους του χωριού και της περιοχής μας, στους οποίους δεσμευόμαστε με αίσθημα ευθύνης ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και θα πετύχουμε. Οι υπόλοιποι μετρήθηκαν λειψοί και ολιγοβαρείς.

O Στίβεν Χόκινγκ είπε ότι Ευφυία είναι η ικανότητα να προσαρμόζεσαι στην αλλαγή. Αλλαγή είναι να βάλεις στο κάδρο υγιή σωματεία σε όλα τα επίπεδα, να τα στηρίζεις δίνοντας ισονομία και προσφέροντας ασφάλεια ώστε να αναπτυχθούν σε ένα υγιές, σταθερό και ασφαλές περιβάλλον.

Γιατί μας ωθείτε σε πισωγύρισμα;


Το ΔΣ του ΑΡΗ Παλαιοχωρίου».

Σχετικά Άρθρα

Γεγονός η επανεκκίνηση: Συγκροτήθηκε επιτροπή-Προχωρά η νέα ΠΑΕ!

Ποδόσφαιρο

Back to Top